nuff

Tuesday, November 30, 2010

hairan giler....

tadi aku resah gila.... pastu secara tibe2 airmata aku mengalir..... Ya Allah, Ampunkan dosaku ini Ya Allah... kau hilangkanlah keresahan dlm jiwa ku ini... ku mohon, jauhkanlah perkara2 yang tidak baik... kau berilah petunjuk kepada mereka2 yang berniat jahat Ya Allah... ku mohon padaMu, lindungilah aku, suamiku dan keluargaku dari hasutan syaitan dan jauhkan kami dari perkara2 buruk.....

amin..

Kisah Kami


JGn tGGLkan OrG yG kitE syG uTk OrG yG kitE sukE., kErana OrG yG kitE sukE akan tGGLkan kita uTk OrG yG dOrG syG.., jGn cubE dPtkAn apE yG kitE syG.., tp syGLah dGn apE yG kitE adE sbLm kitE kEhiLanGan apE yG kitE syG.., kErana Org yG syGkan kite munGkin OrG yG sEbEnarnyE kitE syG.., LEbiH baEK untuK kitE bErsama OrG yG syGkan kitE drpD OrG yG kitE syG kErana OrG yG kitE syG munGkin hanyA sukakan kitE tanpa rasE syG...

Tolong Jangan....

hairan sgt kenapa hati aku bebetul tak tenteram.. perlu ker aku berterus terang? atau aku terlalu kuat berfikir... kenapa aku mcm terlalu biarkan apa yg berlaku depan mata aku mcmtu saja? apa dugaan aku kali ini? kenapa lidah aku betul2 kelu? adakah aku perlu melihat dahulu sebelum bertindak? janganlah jadikan aku menjadi seorang pendendam semula..... cukuplah mr 's' yg aku balas balik 6,7 thn lepas.... skrg ni aku tgk dia rajin menolong kat rumah aku kalau ader kenduri... bila tgk dia.. aku terasa yg aku kejam... tapi nak buat mcmner... saper yg mulakan dulu... aku doakan dia cepat2 ketemu jodoh dan gembira ;]...
tapi aku taknak aku buat semula dekat org lain...... plsss jangan main2kan aku..... anda belom kenal saper mariah sebenarnya... pinta ku ini dengarlah.......

Monday, November 15, 2010

Episod suka dan sayu pada 15 november 2010

hari yg normal pada aku pada 15/11/2010 - isnin. just normal monday blues. parking pun kat lobby c.. huh.. kene bayar lak. maklumlah dtg dari senawang sure lambat nyer.. gerak pun lambat. erimalah padahnye ye pn marie.
lunch lak kuar dgn yana gi jalan tar singgah Bata beli kasut and gi kedai india herbal ape ntah wat treading kening.. saja layan bosan2. tambah lak admin harini aku sorg je clerical. kak liza kebetulan 1/2 day. just me and riduan.. lintang pukanglah buat kerja. fay plak cuti. esok tak tau lg.. dia dtg ke tak... huhuhuhu...
dekat FB lak melayan mereka2 yg mengwish kat aku... ahaks... kalo kita wat baek dgn org, tgk hasilnyer... ramai gilo yg wish.. ekekkekekeke... pening mak.. tu lom jadi artis lg tu.. wakakakkka... takpe.. hanya yg terdekat lebih mengenali saper aku sebenarnye.
cerita bermula apabila ngah wat surat then en suami ku menelefon dan cik sury pula ada lepak disebelahku.. hmmmm... tibe2 janet tarik tgn aku gi pantry.. ngah gayut lg nih aku.... sampai je pantry aku terus menjerit.. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... ader kek!!!!!!!! terus aku babai dekat en suamiku.. ahhahaaha.. ermmmm.. biasalah.. posing maut dulu before potong n mamam kek.. ekkekekekek.... sgt best. credit to janet and sury... ahahhah.... nyummy kek blueberry tedaaapppp... ahhahahha.. itu episod suka..
aku keluar opis lewat sebab nak selesaikan kerja before aku bercuti. nak keluar dari KL amatlah azab. jem sana sini disebabkan banjir. hmmmmm aku teruskan jua perjalananku.. abes gak ceruk KL nih aku redah nak lari dari jem.. kalo naik moto nih dah selamat dah... tapi disebabkan balik senawang.. ku gagahi diri ini. perasaan aku bercampur baur ntahlah... sampai je dirumah, dia sambut aku baek.. tapi aku agak letih dan lapar.. perlu masa nak heal balik mood... lepas jek aku salin pakaian and makan, terus aku tgk dia tido... luluh hati aku dah.... what hapen to my 1st time birthday as a wife... shit!!! tapi aku istigfar banyak2... cuma tulah, pe yang aku buat masa besday dia last month mcm tak berbaloi... thn depan tgklah mood... sebab dah frust sgt2.. ngah pake2 losyen, alang tepon tanyer balik ke tak, sebab mak suh tanyer.. dia nak kuar belikan kek...... lagi lah nanges kow2nyer aku.... ikotkan hati nak aje aku start keter balik mlm nih gak.... biar keluarga aku nampak kolo and wat hal sendiri, tapi diorg ader inisiatif nak wat celebration utk anak2.... siyes.. ni lah episod duka aku......
p/s: mungkin ada hikmahnyer.. aku take it in a positive side. cuma tu lah.. what u did, Allah will pay. InsyaAllah.

Wednesday, November 10, 2010

POINTS ON HOW TO IMPROVE YOUR LIFE

POINTS ON HOW TO IMPROVE YOUR LIFE
by Randy Pausch

Personality:
1. Don't compare your life to others'. You have no idea what their journey is all about.
2. Don't have negative thoughts of things you cannot control. Instead invest your energy in the positive present moment
3. Don't over do; keep your limits
4. Don't take yourself so seriously; no one else does
5. Don't waste your precious energy on gossip
6. Dream more while you are awake
7. Envy is a waste of time. You already have all you need..
8. Forget issues of the past. Don't remind your partner of his/her mistakes of the past. That will ruin your present happiness.
9. Life is too short to waste time hating anyone. Don't hate others.
10. Make peace with your past so it won't spoil the present
11. No one is in charge of your happiness except you
12. Realize that life is a school and you are here to learn.
Problems are simply part of the curriculum that appear and fade away like algebra class but the lessons you learn will last a lifetime.
13. Smile and laugh more
14. You don't have to win every argument. Agree to disagree.

Community:
15. Call your family often
16. Each day give something good to others
17. Forgive everyone for everything
18. Spend time with people over the age of 70 & under the age of 6
19. Try to make at least three people smile each day
20. What other people think of you is none of your business
21. Your job will not take care of you when you are sick. Your family and friends will. Stay in touch.

Life:
22. Put GOD first in anything and everything that you think, say and do.
23. GOD heals everything
24. Do the right things
25. However good or bad a situation is, it will change
26. No matter how you feel, get up, dress up and show up
27. The best is yet to come
28. Get rid of anything that isn't useful, beautiful or joyful
29. When you awake alive in the morning, thank GOD for it
30. If you know GOD you will always be happy. So, be happy.

While you practice all of the above, share this knowledge with the people you love, people you school with, people you play with, people you work with and people you live with. Not only will it enrich YOUR life, but also that of those around you.
***********************************************************************

Tuesday, November 9, 2010

Alhamdulillah.. Officially!!!!!


Hari Kejadian 31/10/2010


Syukur ke hadrat ilahi semuanya telah selesai dgn selamat walaupun suasana amatlah huru hara... sian dekat pengantin lelaki ku, berpeluh2 panas. Seawal jam 10am aku dgn adik aku dimekapkan.. hal2 dunia luar mmg aku tak amek port dah... dah sibuk dengan hal sendiri.. sepatutnya aku kene lebih rilex tetapi tidak... every minutes ade je call.. walhal dlm card sila refer kat nombor2 dlm tu.. adoi... sian mak andam aku, kene tahan dgn aku and public2 yg sibuk nak tgn pengantin2.. ahahahahahha.. sabar ye kak ayu... :p artis la katakan.... ekekekekekke....

sorotan sebelum bersanding...

me and janet

me and shima js

me and my sister

cik love, me, si esah, cik lulu and datin.. hee hee


sesi bergambar dengan jurugambar pun bermula. pose sana pose sini.. tak lupe gak dgn kawan2 yang hadir.. teringin lak aku nak jadi org biasa nak tgk keadaan masa tu.. mesti best... letih woooo jadi pengantin nih... bukan leh senyum2 rilek2 je tau. kat kepala nih mcm2 hal ngah pikir. Tepat jam 1.15 ke berapa2 ntah.. tak pake jam... kami berarak...
ni lah antara sedikit sesi masa and selepas bersanding.. :D

Me and my boyfren :D

adik pandang2.. hee hee hee

kombinasi warna yg cantik.. thanks kawan2.. ehee hee

dengan gurl and baby nana.. hee hee... comel sgt2

with konah, baby marissa, fiza janet and mama marissa.

aaaaaa... suka amek pic tanpa daku... ishk!!!

pic outdoor teman.. hee hee


Special thanks to my big sponsor taukey berlian hee hee.. en afandi amran.. rantai leher yg agak mahal tu... kelasss.. artis kan.. ngee hee hee..

nenek banting yang wat kueh raya yg sedap utk diberi kepada kawan2 ku.. sgt sedap nenek.. hee hee..

mak usu yang sibuk membantu luar dan dalam

mak uda yang sibuk mengalahkan mak pengantin

jiran depan umah sekeluarga dah mcm keluarga angkat dengan keluarga belah emak ku

kawan2 abah yg berkampung dirumah selama seminggu menyiapkan persiapan2 meja khemah dan sebagainya

wak man yang masak briani sedap... hee hee.. sowwy tak sempat nak jamah semua, jadual pack.

brader DJ yang rock.. leh kalah isma halil hamzah nih.. hee hee.. rugi tak sempat nak nyanyi... hee hee hee...

saper lagi ye? owh, pada yang menderma or sponsor lombu & kambing tu.. terima kasih bebanyak... semoga Allah memurahkan rezeki anda.. amin..

tu je kot? pada yg terlupe, jgn risau anda tetap ku berterima kasih jua. hee hee

p/s: maafkan kami kalau ada yang terkurang dari banyak aspek. harap jgn ambil hati dan doakan kesejahteraan dan kebahagiaan hubungan yang baru dibina ini.. amin..
There was an error in this gadget

nuffers

Digital clock