nuff

Thursday, August 23, 2012

GAMBAR 16 ARTIS WANITA ‘HIJRAH’ SUDAH BERTUDUNG


Ini pula senarai 16 selebriti wanita muda tempatan kita yang telah berhijrah :
1. Catriona Ross
2. Abby Abadi
3. Farah Asyikin
4. Diana Amir
5. Yatt
6. Siti Fazurina
7. Irma HAsmie
8. Sharifah Sofea
9. Raja Farah
10. Farah AF
11. Natasha Hudson
12. Siti Nordiana
13. Noryn Aziz
14. Sharifah Aleya
15. Liza Hanim
16. Shila Amzah

Alhamdulillah :)

Gayaku Berhijab.. saja up time2 boss takde ni ;p

haaaaaaaaaaaaaaaa.. ni lah masanyer aku mengumpul balik gambar2 yg aku bertudung dengan hebatnyer.. ahahahaha... mmg tak lawa pun orgnyer tapi aku nak up pasal tudung je pun... ahahahha.. blog aku suka suki aku lah.... ;p




yang nih aku amek around workstation aku.. muahahahah.. bila aku 1st time wearing mcmnih, dah diorg gelar aku hana tajima 2.. bukan2... huhuhu... dia lg cute... :)
 kat toilet pun jadilah jah.. ;p





pun jadilah... hahahahahha 






                                                              nih pose dlm keter lepas dari balik kelas mekap... ;p belajar mekap and cara pakai tudung nih... kikiki.. memula tu rasa kekok kot.. ;p


                                                                                             
haaaaaaa.. yg nih kat Port Dickson. ader teambuilding.. dah ala2 mak jemah aku tgk... aahahahahhaha....






nih tahun bila eh? errrrr... dulu aku gemor sgt pakai mcm nih... tarik2 pin terus... ;p muahahahahaha....



tu >>>>>>>>>>>>>>>>>>> pic of the year aku.. 

ni lepas OT kat opis kot.. sempat lagi kan amek pic... melaram no 1.. ahahha... i like plak ngan purple nih.... ;p

nih pic dari lensa mak andam aku.. pic after kelas mekap.. mekap simple je.. 

 cute x? wakakakakkakak... phuii


ni masa annual dinner 2007...

yg nih perform masa 1st night annual dinner 2007


me with erin.. dinner tahun biler ah nih??? 2008 ke hah? blurr jap...



p/s: so far thats all my pic, i just wanna know which style of hijab suit for me.. huhuhu.. well.. i'm not pretty or beauty enuff but i'll try to be me instead of pretend to be someone else rite... hehehehe... sooooo bored!! wanna go homeeeeeeeeeeeeeee!!!!!


arrgghhh... tension!






eee.. bila nak pencen??!
Balik pada citer asal aku... harini raya ke-5(khamis) dan aku berada di tempat PA (relief kejap).. harini ade SOM meeting... as far as i know pasal newspaper cutting nih mmg diorg tak print fizically distribute to all department.. diorg dah wat digital online and buh dalam Kijang.Net. ngah dok explain dekat akak admin sorg nih, makcik mgr nih pun call tanyer pasal newspaper cutting.. 

  Makcik : maria, can u ambil newspaper cutting dari corporate sekejap?

  aku : eh, newspaper cutting diorg tak keluarkan hardcopy lg dah.. semua ada dalam kijang.net. [aku mula marah sebab tak alert langsung bos2 nih pasal ape yg berlaku sekeliling]

  Makcik : itu DD kita nak pergi meeting harini u boleh dapatkan taku tanyer corporate sekejap.. check sekejap

  aku: diorg tak keluarkan hardcopy lg dah.. semua dlm kijang net. takpelah i try printkan bila dah release. tak pasti boleh print ke tak.. i try dulu k..

  Makcik : eh u takleh kata try tau.. u kene dapatkan tau... nanti u print and bg DD k.

  aku : i tak janji, tapi i try print.. yelah2.....

dah letak call terus tak lama tu email newspaper pun sampai and cik PA pun call mengatakan forward je mende tu ke DD.. tak payah print2 bagai... so aku dah forward..... saje je bikin wa panas pagi2 ni tau!


Wednesday, August 22, 2012

Majlis Makan Malam Tahunan 2012 Tidak Dapat Diadakan


Majlis Makan Malam Tahunan 2012 Tidak Dapat Diadakan
17 August 2012 04:00 PM
by Persatuan Kakitangan BNM

Pihak Persatuan Kakitangan Bank ingin memaklumkan bahawa Majlis Makan Malam Tahunan 2012 tidak dapat diadakan pada tahun ini kerana hotel yang dipilih tidak dapat memenuhi sepenuhnya keperluan dan syarat-syarat Bank.
Dalam masa yang begitu singkat, adalah amat sukar untuk mendapatkan tempat gantian yang sesuai untuk mengadakan Majlis tahunan tersebut .


cik marie plak nak berceloteh.. malas nak comment dalam wall kijang.net tu.. panjang sgt plak nanti. hehehe ;p 
Sepanjang aku bekerja dengan BNM ni dari 2002 - 2012 ni.. tahun 2012 ni lah 1st time ever Annual Dinner dibatalkan due to Hotel Pensijilan Halal Food and Cost Conscious in the bank. Hmmm.. memula aku rasa mcm hampa lah gak.. tapi fikir2 balik, mcm dah penat kot dengan event yg sama, makanan, artis.. so, eloklah tahun ni berehat.. aku pun bukan dapat makan sgt sejak 2007 – 2011.. almaklumlah kene perform, tak nyanyi, kene menari… tu jelah… ahahahahhaha… better diorg focus untuk menjimatkan ape yg patut untuk kebajikan kakitangan BNM. Aku rasa itu lebih afdal. Coz aku rasa tahun nih pun mcm malas nak pergi.. hahahah… aku excited nak gi Family Day and nak focus on Tournament futsal September nih… hik hik hik… no hal ah nak fikir hal makan tu… I tak kesah pun.. huhuhu…. Ape2pun, semoga BNM terus maju… :D

Kaka’s Madrid career on borrowed time, Agger close to signing new deal

 August 21, 2012 12:27 AMBy James Jabra

Liverpool Transfer Rumors: Kaka Would Be Solid Fit for Reds‎



If Liverpool wants to be competitive this season, they need to add players that can play at a high level. One such player that is available is Kaka.

The midfielder has been made available by Real Madrid because he is not getting on the pitch. He went unused in the club's 1-1 draw against Valencia to open the season. Last year's La Liga champs have too much talent to find room for the one-time Player of the Year, but Liverpool does not have that problem.
Yahoo reports that the Reds are not only interested in acquiring the former star, butSoy Madridista says "management already have a deal in place for Kaka."
A few years ago, Kaka was one of the best players in the world. In his last two years with Milan, he scored 35 total goals and added 22 assists. This earned him a £60 million deal with Real Madrid in 2009.
Unfortunately, injuries have cost him time with the team and he has failed to meet expectations with his new club. His scoring totals have dropped every year and only scored five goals in league play last season.
The good news for Liverpool is that he can still help the team in other ways. Kaka finished last year with a career-high 14 total assists for Real Madrid. If he can continue this passing ability, he will improve an offense that finished 11th in the EPL in goals scored.
Bottom of Form
In addition, he would bring with him tons of experience that could help the young players on the team. He has helped his teams win La Liga, the Champions League and even the World Cup. The 30-year-old has seen it all in this sport and will be able to impart knowledge on the rest of the club.
There are a few problems with this potential acquisition. He injury history could scare Liverpool from making the deal. Conversely, Kaka could decide he does not want to play for a team that could struggle this season.
However, if the two sides can come to an agreement, it would be a good fit for everyone. Real Madrid needs to get rid of him, Kaka needs to get playing time and Liverpool needs talented players.
There are other moves that the Reds should make for this season, but after the 3-0 loss to West Brom, management needs to do everything it can to improve the team and soon.

Tuesday, August 14, 2012

LADY ANTEBELLUM LYRICS



"Our Kind Of Love"

Here we go!

You wear your smile like a summer sky
Just shining down on me and you
I swear your heart is a free bird
On a lazy Sunday afternoon

I love the way that you were up for anything
Never worried 'bout what people say
That's right, oh that's right
What we got is

Just like driving on an open highway
Never knowing what we're gonna find
Just like two kids, baby, always trying to live it up
Whoa, yeah, that's our kind of love
Mm that's our kind of love

Skipping rocks and leaving footprints
Down along the riverbank
Always holding hands, never making plans
Just living in the moment, babe

> You get me laughing with those funny faces
You somehow always know just what to say
That's right, oh that's right
What we got is

Just like driving on an open highway
Never knowing what we're gonna find
Just like two kids, baby, always trying to live it up
Whoa, yeah, that's our kind of love
That's our kind of love

Oh that's right, baby you and I
What we got is

Just like driving on an open highway
Never knowing what we're gonna find
Just like two kids, baby, always trying to live it up
Whoa, oh
Just like driving on an open highway
Never knowing what we're gonna find
Just like two kids, baby, always trying to live it up
Whoa, yeah, that's our kind of love

Oo, that's our kind of love
Oh, that's our kind of love

1,2,3, here we go!
Oo, yeah
That's our kind of love, girl
Dontcha know it

Monday, August 13, 2012

Kesan positif berpuasa


Assalamualaikum
 
Kita sedia mengetahui kehebatan puasa Ramadan dari segi ganjaran pahalanya di sisi Allah. Puasa ibadah teragung terangkum dalamnya pelbagai hikmah dan tersingkap seribu rahmat yang penuh hikmah.

Banyak pakar dan ilmuwan bidang perubatan membuat kaji selidik sejak sekian lama dalam usaha mengkaji manfaat puasa dari sudut kesihatan. Pada 1994, sekumpulan pakar sains kesihatan membentangkan hasil kajian di Kongres Antarabangsa mengenai Kesihatan dan Ramadan di Casablanca, Maghribi. Sebanyak 50 kertas kerja dibentangkan dan semuanya bersetuju puasa Ramadan dan amalan puasa tidak sekali-kali memudaratkan.

Apa yang lebih menakjubkan, pakar kesihatan dunia itu juga memperakui amalan berpuasa Ramadan mampu mencegah dan menyembuhkan pelbagai penyakit.

Pengkaji terkemuka dari Universiti Hospital di Amman, Jordan, Dr Soliman, membuat penyelidikan puasa Ramadan dari aspek kesihatan dan melakukan uji kaji terhadap 42 lelaki dan 26 wanita Islam yang sedang berpuasa Ramadan.

Hasil kajiannya mendapati puasa memberi kesan positif terhadap metabolisme tubuh badan dan menjadi pencegah kepada serangan pelbagai penyakit khususnya gejala lebihan gula dan lemak.
Turut membuat kajian, Dr F Azizi bersama beberapa rakannya dari Universiti Sains Perubatan Tehran, Iran, dan hasilnya sama seperti ditemui Dr Soliman.

Namun, ada juga sesetengah pihak yang meragui kebaikan berpuasa Ramadan dengan mengatakan ia akan memudaratkan dan menjejaskan kualiti kesihatan khususnya kepada pesakit buah pinggang.

Mitos mereka disanggah dengan bukti dan hujah yang padat aspek imperikal. Sekumpulan ilmuwan sains kesihatan dilaporkan pada 2010 mendapati mitos itu palsu belaka, sebaliknya apa yang nyata ialah puasa Ramadan langsung tidak menjejaskan fungsi buah pinggang.

Bagaimana dengan pesakit kronik seperti angin ahmar atau strok. Tidakkah amalan berpuasa akan menambah kesengsaraan kepada kesihatan mereka? Allah Maha Mengetahui dan Maha Bijaksana. Dia tidak memerintahkan manusia melakukan sesuatu ibadah jika membebankan dan memudaratkan.

Begitu juga dengan puasa Ramadan. Kini manusia moden hairan dan kagum dengan perintah Allah ini. Rupa-rupanya tersirat pelbagai hikmah dari perspektif sains kesihatan.

Kita berpuasa bukan kerana kesihatan tubuh badan, tetapi berniat setulus hati demi mengharapkan keredaan Allah. Fadilat dari segi kesihatan ibarat ‘bonus’ awal yang dikurniakan Allah.

Jadi, amat rugi kepada mereka yang liat untuk berpuasa dan mengambil ringan perintah Allah ini.

Wassalam

Monday, August 6, 2012

2 Blogger yg MEREPEK!!!

sedang melayari internal website kijang.net.. pergilah masuk ke ruangan ustaz azhar nih... tayangan semula soal jawab aritu yg aku tak dapat join sebab 1/2day.. huhuhuhu.. sekali ade salah 1 komen mengatakan ader blogger luar kaitkan BNM dengan parti pembangkang... terus aku pun mengogle web blogger tersebut.....

apa ni?!! majlis agama kot?! ko tu pro kerajaan sgt ke.. anti pembangkang sgt ke sampai soal jawab agama dengan politik tak reti nak beza??? damn this people!

terus aku ragu2 dgn web blogger nih.. dari mana diorg celok pic, ayat2.. idea2.. mcm nak tambah lauk nak kasi hit kat blog sendiri... come on lah... mcmlah kau baik sgt dok hentam org sana.. canang buruk orang... Astaghfirullah.... taubatlah sementara sempat... lagipun jgn dok pengaruh org itu ini... rakyat dah bijak.. diorg tau menilai.. bukan dari hasutan mahupun sogokan... Undi adalah Rahsia....

berikut antara 2 link blog yg aku sebutkan:-
mynewshub

malaysia instinct


p/s: jgn menuduh sesuatu yg anda sendiri tak tau...........

Friday, August 3, 2012

Juwita Citra Cinta Terindah - M. Nasir


Bagaimanakah aku gambarkan
Rasa yang membakar jiwaku
Tiada kata yang tak klise
Bagai habis bahasa bermutu

Sedang engkau teristimewa buat diriku
Ilham tugu Taj Mahal didirikan.. ooooo

Barangkali kita perlu
Melihat di sebalik materi
Kau wanita, aku lelaki
Ayuhlah kita mengikat janji

Yang kau juwita menolak segala dusta
Citera yang indah
Cerita yang sakti

Ku serahkan nasibku pada cinta murni
Juga ku rasakan bakti

Patahkan ku hancurkan badanku ini
Kau tetap menjadi
Ooo... Ooo... pujaan
Ooo... Ooo... juwita
Kau segala-galanya(Sempurnakan cintaku)

Kau juwita menghidupkan jiwa yang lara
Menggoncang kalbu yang lama membeku

7 Nafas Lagi M. Nasir


Inikah dia yang kuimpikan
Dalam lambaian firdausi
Kali ini kuharapkan
Bukan Fatamorgana lagi


Jiwa lama bersengketa
Sedang hakikatnya kita sama-sama redha
Hati hamba dah besedia
Perjalanan ini tinggal tujuh nafas lagi


Sepertimu ,aku juga pernah
Persoalkan kekuatan batinku
Dalam seribu kekalutan ku cinta
Dalam sejuta resah ku cinta
Dalam mimpi ngeri aku lihat cinta
Dalam rasa paling rendah
Ku angkat cinta


Rinduku bukan kemurahan
Jika mahu dianggap mainan
Kau Tanya bilangan namamu ku sebut
Jawabnya hanya sekali
Lafaz tak terputus


Cinta ku yang ku maksudkan
Seperti buih-buih di milik lautan
Seperti nafas yang meresapi badan
Seperti kenangan yang tak pernah luput
Selamanya 
There was an error in this gadget

nuffers

Digital clock