nuff

Friday, May 17, 2013

Lirik Setengah Mati Merindu – Judika

Lirik Setengah Mati Merindu – Judika


Mengapa waktu
Tak pernah berpihak kepadaku
Apakah aku terlalu
Terlalu banyak berkelana
Mengapa kita
Masih saja tak pernah bersatu
Selalu saja bertemu bertemu saat
Kau milik yang lain

Mungkin kau bukanlah jodohku
Bukan takdirku
Terus terang
Aku merindukanmu
Setengah mati merindu
Merindu
Tiada henti merindukanmu
Masih hatiku untukmu
Aku tetap menunggumu
Mengapa waktu
Tak pernah berpihak kepadaku
Apakah aku terlalu
Terlalu banyak berkelana
Mungkin kau bukanlah jodohku
Atau bahkan bukan takdirku
Terus terang
Aku merindukanmu
Setengah mati merindu
Tiada henti merindukanmu
Masih hatiku untukmu
Aku merindukanmu
Masih hatiku untukmu
Aku tetap menunggumu
Menunggumu
Menunggumu
Aku tetap menunggumu

PM announces the new cabinet line-up



Barisan Kabinet Kerajaan Malaysia 2013

Perdana Menteri:

YAB Dato’ Sri Haji Mohd. Najib Bin Tun Haji Abdul Razak (UMNO)


Timbalan Perdana Menteri:

YAB Tan Sri Dato’ Haji Muhyiddin Bin Yassin (UMNO)


Jabatan Perdana Menteri:
Menteri:
(1) YB Dato’ Seri Jamil Khir Bin Baharom (UMNO)

(2) YB Dato’ Sri Abdul Wahid Bin Omar (Senator -Berkuatkuasa 5 Jun 2013)

(3) YB Senator Dato’ Sri Idris Jala (Senator)
(4) YB Tan Sri Datuk Seri Panglima Joseph Kurup (PBRS)
(5) YB Dato’ Seri Shahidan Bin Kassim (UMNO)
(6) YB Puan Hajah Nancy Binti Shukri (PBB)
(7) YB Datuk Joseph Entulu Anak Belaun (PRS)
(8) Datuk Paul Low Seng Kwan (Senator)
Timbalan Menteri:
(1) YB Datuk Razali Bin Ibrahim (UMNO)
(3) Waytha Moorthy Ponnusamy (Senator)

Menteri Kewangan:

(1) Menteri Kewangan I: YAB Dato’ Sri Haji Mohd. Najib Bin Tun Haji Abdul Razak (UMNO)

(2) Menteri Kewangan II: YB Dato’ Seri Haji Ahmad Husni Bin Mohamad Hanadzlah (UMNO)

Timbalan Menteri:

(3) YB Datuk Ahmad Bin Maslan (UMNO)



Menteri Pelajaran Dan Pengajian Tinggi:

(1) Menteri I: YAB Tan Sri Dato’ Haji Muhyiddin Bin Yassin (UMNO)

(2) Menteri II: YB Dato’ Seri Idris Bin Jusoh (UMNO)
(3) Timbalan Menteri I: YB Datuk Mary Yap Kain Ching (PBS)
(4) Timbalan Menteri II: YB Tuan P. Kamalanathan A/L P.Panchanathan (MIC)

Menteri Pertahanan:
(1) Menteri : YB Dato’ Seri Hishamuddin Bin Tun Hussein (UMNO)

(2) Timbalan Menteri : YB Dato’ Abdul Rahim Bakri (UMNO)


Menteri Pengangkutan:
(1) Menteri : YB Dato’ Seri Hishamuddin Bin Tun Hussein (UMNO) (Memangku)
(2) Timbalan Menteri : YB. Datuk Ab. Aziz Kaprawi (UMNO)

Menteri Dalam Negeri:
(1) Menteri : YB Dato’ Seri Dr. Ahmad Zahid Bin Hamidi (UMNO)
(2) Timbalan Menteri : YB Datuk Dr. Wan Junaidi Bin Tuanku Jaafar (PBB)

Menteri Kerja Raya:
(1) Menteri : YB Dato’ Fadilllah Yusof (PBB)
(2) Timbalan Menteri : YB Datuk Rosnah Binti Abdul Rashid Shirlin (UMNO)

Menteri Perdagangan Antarabangsa Dan Industri:

(1) Menteri : YB Dato’ Seri Mustapa Bin Mohamed (UMNO)

(2) Timbalan Menteri : YB. Hamim Bin Samuri (UMNO)

Menteri Luar Negeri:
(1) Menteri : YB Dato’ Seri Anifah Bin Haji Aman (UMNO)
(2) Timbalan Menteri : YB Dato’ Hamzah Bin Zainuddin (UMNO)

Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi Dan Kepenggunaan:
(1) Menteri : YB Dato’ Hasan Bin Malek (UMNO)
(2) Timbalan Menteri : YB Dato’ Paduka Ahmad Bashah Bin Md. Hanipah (Senator) (UMNO)

Menteri Komunikasi Dan Multimedia:
(1) Menteri : YB Dato’ Seri Ahmad Shabery Bin Cheek (UMNO)
(2) Timbalan Menteri : YB Dato’ Jailani Bin Johari (UMNO)

Menteri Sumber Manusia:
(1) Menteri : YB Datuk Richard Riot Anak Jaem (SUPP)
(2) Timbalan Menteri : YB Dato’ Ismail Bin Abd. Muttalib (UMNO)

Menteri Kemajuan Luar Bandar Dan Wilayah:
(1) Menteri : YB Dato’ Seri Shafie Bin Haji Apdal (UMNO)
(2) Timbalan Menteri : YB Datuk Alexander Nanta Linggi (PBB)

Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan Dan Kerajaan Tempatan:
(1) Menteri : YB Dato’ Haji Abdul Rahman Bin Dahlan (UMNO)

(2) Timbalan Menteri : YB Dato’ Halimah Binti Mohd Saddique (UMNO)


Menteri Belia Dan Sukan:

(1) Menteri : YB Tuan Khairy Jamaluddin Abu Bakar (UMNO)

(2) Timbalan Menteri : YB Dato’ Saravanan A/L Murugan (MIC)

Menteri Kesihatan:
(1) Menteri : YB Dato’ Seri Subramaniam (MIC)
(2) Timbalan Menteri : YB Dato’ Seri Hilmi Bin Yahaya(UMNO)

Menteri Wilayah Persekutuan:
(1) Menteri : YB Dato’ Seri Tengku Adnan Bin Tengku Mansor (UMNO)
(2) Timbalan Menteri : YB Dato’ Dr. Loga Bala Mohan A/L Jaganathan (Senator)

Menteri Perusahaan Perladangan Dan Komoditi:
(1) Menteri : YB Dato’ Seri Douglas Uggah Embas (PBB)
(2) Timbalan Menteri : YB Dato’ Noriah Binti Kasnon (UMNO)

Menteri Tenaga, Teknologi Hijau Dan Air:
(1) Menteri : YB Datuk Dr. Maximus Johnity Ongkili (PBS)
(2) Timbalan Menteri : YB Dato’ Sri Mahdzir Bin Khalid (UMNO)

Menteri Pertanian Dan Industri Asas Tani:

(1) Menteri : YB Dato’ Sri Ismail Sabri Bin Yaakob (UMNO)

(2) Timbalan Menteri : YB Dato’ Tajuddin Bin Abdul Rahman (UMNO)

Menteri Pelancongan Dan Kebudayaan:
(1) Menteri : YB Dato’ Seri Mohamed Nazri Bin Abdul Aziz (UMNO)

(2) Timbalan Menteri : YB Dato’ Joseph Salang Anak Gandum (PRS)


Menteri Sains, Teknologi Dan Inovasi:
(1) Menteri : YB Datuk Dr. Ewon Ebin (UPKO)
(2) Timbalan Menteri : YB Dato’ Dr. Abu Bakar Bin Mohamad Diah (UMNO)

Menteri Sumber Asli Dan Alam Sekitar:
(1) Menteri : YB Datuk Seri G. Palanivel (MIC)
(2) Timbalan Menteri : YB Dato’ Dr. James Dawos Mamit (PBB)

Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga Dan Masyarakat:
(1) Menteri : YB Datuk Rohani Binti Abdul Karim (PBB)
(2) Timbalan Menteri : YB Datuk Azizah Binti Mohd. Dun (UMNO)
____________
Perdana Menteri: 1 Jawatan
Timbalan Perdana Menteri: 1 Jawatan

Menteri: 30 Jawatan (Termasuk Timbalan Perdana Menteri)

Timbalan Menteri: 27 Jawatan
Jumlah 57 Jawatan
Jumlah Kementerian 24
Jumlah Senator Sedia Ada 1 Orang
Jumlah Senator Akan Dilantik 5 Orang (2 Menteri Dan 3 Timbalan Menteri)
Jumlah Backbenchers 82 Orang

Monday, May 13, 2013

Saturday @ Muzium Negara

Was here on Saturday - 11 May 2013

dah bosan sgt xtau nak wat ape... so, aku pun bergeraklah sendirian ke muzium negara... tetibe rasa mcm lama gila kot tak masuk muzium negara.. last masuk kalau tak silap masa darjah 6? ntah xingat lah.. hahahaha...

aku snap pic yg rare pada aku je.. nak lebih, sila lah kunjungi dan lawati sendiri ye :)

tiket masuk hanya RM 2 sahaja. :)
 
 Pintu Gerbang

 ni dia Pintu Gerbang2 yg aku ambil... kira ni kubu dulu2 ah.. cuba lah teka nama2 dia.. ahahahahha
(aku lupa) ;p



 ni nama dia lanca @beca dulu2 nyer transport :)

 ok.. reason aku snap pic ni sebab aku tengah dok layan pameran2 lain.. tetibe terkejut tgk org ngah tunggu kelapa jatuh... ahahahaha.. celah2 ko dia berdiri.. ampes!!!

 ni rumah lama zaman dulu2...

 keretapi rare :)


Renovations Start on May 2013 - Phase 1


 Salam semua.. 

lama kot tak update blog purba ni.. ahahah.. ade ke pembaca.. lalalalalala... just nak make some shares here, awal may aritu renovation dah start dah.. maklumlah dr April 2012 memnanti... May 2013 baru nak start.. sungguh sukar perjalanan hidup ini... tetapi Allah Maha Mengetahui.. Thanks Allah.. lambat pun aku tetap sabat menanti.. 

Pasal renovation rumah ni, nak kata major mcm tak, nak kata tak, tapi mcm major.. ahahahha... kontraktor org kg aku, abah yg bawak.. mende2 semua ni abah yg handle A to Z.. huhu... xpelah.. lgpun dia dah pencen xde wat ape kan... :p

Bahagian yg dia akan ubah adalah Toilet, Dapur, Porch serta pintu hall.. nampak sikit kan? walhal...... habuk dia mcm renovate semua... :p

just for my kenangan - PHASE 1

 Ni bahagian bilik tengah, tingkap disitu dah ditutup dan dibawa ke bilik stor kat dapur.. aku rimas tgk tingkap tu je... kasi tutup sudah.. ;p


ni dia bilik store dapur tu nak guna tingkap bilik tengah... ehehehehe...

Keistimewaan beribadah pada bulan Rejab (11 May 2013)

Assalamualaikum

Allah SWT menyediakan balasan nikmat khusus bagi mereka yang berselawat ke atas Baginda Rasulullah SAW pada bulan Rejab. Rasulullah SAW bersabda: “Pada malam Mikraj saya melihat sebatang sungai, airnya lebih manis daripada madu, lebih sejuk daripada salji dan lebih harum daripada minyak misk. Saya bertanya kepada Jibril: Untuk siapa (sungai) ini? Ia menjawab: Bagi orang yang berselawat ke atasmu pada bulan Rejab.”

Rasulullah SAW juga menamakan bulan Rejab sebagai ‘bulan tuli’ kerana malaikat Kiraman Katibin akan hanya mencatat segala kebaikan dan tidak mencatat segala kejahatan pada bulan itu.

Sabda Rasulullah SAW; “Bertaubatlah kamu kepada Tuhan kamu, dan minta ampunlah kamu daripada segala dosa dan jauhilah maksiat, pada bulan haram, iaitu bulan Rejab.”

Setiap orang akan berasa lapar pada hari kiamat kelak, kecuali nabi-nabi dan keluarganya serta orang yang berpuasa pada bulan Rejab, Syaaban dan Ramadan.

Saidatina Aishah berkata, Rasulullah SAW bersabda: “Semua manusia dalam keadaan lapar pada hari kiamat kecuali nabi-nabi dan keluarga mereka juga orang yang berpuasa pada bulan Rejab, Syaaban dan Ramadan. Sesungguhnya mereka dalam keadaan kenyang, tidak lapar dan tidak haus.”

Mereka yang menghidupkan Rejab dengan beribadah akan mendapat balasan di akhirat kelak. Cahaya Rejab kelihatan pada mereka yang berbuat demikian menyebabkan mereka dapat dikenali. Mereka juga dapat melintasi siratal-mustaqim seumpama laluan kilat.

Rasulullah SAW bersabda: “Apabila datang hari kiamat, maka ada suara memanggil: Di mana ahli Rejab?” Maka terpancarlah sinar, diikuti oleh Jibril dan Mikail, cahaya itu diikuti oleh ahli Rejab.

Mereka mereka semua lalu di atas siratal-mustaqim seperti kilat yang menyambar. Kemudian mereka semua sujud bersyukur kepada Allah Taala kerana dapat melintasi sirat tadi. Allah berkata: “Wahai ahli Rejab, angkatlah kepala kamu semua, kamu telah sempurnakan sujud di dunia pada bulan-Ku, lalu mereka pergilah ke tempat masing-masing.”

Baginda Rasulullah SAW menggesa umatnya memperbanyakkan taubat serta menjauhkan maksiat, di samping melakukan ibadah pada bulan Rejab Baginda bersabda: “Bertaubatlah kamu kepada Tuhan kamu, dan minta ampunlah kamu daripada segala dosa dan jauhilah maksiat, pada bulan haram, iaitu bulan Rejab.”

Barang siapa yang inginkan keringanan ketika menghadapi sakaratulmaut, terpelihara daripada godaan iblis dan syaitan ketika menghadapi maut, ia hendaklah menghormati bulan haram yang termasuk dalamnya bulan Rejab.

Rasulullah SAW bersabda: “Andainya kamu semua hendakkan keringanan pada saat kematian daripada dahaga dan keluar bersama iman, juga terselamat daripada tipu daya syaitan, maka hormatilah bulan-bulan ini dengan memperbanyakkan puasa dan menyesali terhadap perkara yang telah lalu daripada dosa-dosa dan ingatlah selalu kepada Allah SWT yang mencipta, nescaya kamu masuk syurga Tuhan kamu dengan sejahtera.”

Wassalam

Monday, May 6, 2013

Keputusan Penuh PRU ke-13

sumber :- www.pru13.gov.my/


P/S: Dah tertulis :) ada hikmahnya.. heheheehe.... thanks kerana hadir mengundi :) i love Malaysia.

There was an error in this gadget

nuffers

Digital clock