nuff

Tuesday, April 29, 2014

Jersey World Cup 2014 KIDS for Sale... Let's Samba Kids :D

Jom Membeli :D


Spain Home
Age : 1 - 4 years
  

Brazil Home
Age : 1 - 4 years


Japan Home
Age : 1 - 4 years



Argentina Home
Age : 1 - 4 years


Portugal Home
Age : 1 - 4 years


German Away
Age : 1 - 4 years


Spain Away
Age : 1 - 4 years


Argentina Away
Age : 1 - 4 years


German Home
Age : 1 - 4 years

********************************************************************

1. Pilih item yang anda suka.
2. Email pesanan anda kepada kami di

mariahm@bnm.gov.my

atau

Tinggalkan order anda di ruangan komen.

3. Setiap pesanan ada hendaklah di pesan dengan lengkap seperti berikut :

Nama:
No Tel:
Alamat:
Alamat E-Mail:
Pesanan Barangan:

4. Kami akan memproses pesanan anda dan akan mengesahkan pesanan anda melalui email atau komen.

5. Setelah pesanan anda di sahkan kami akan memberi arahan untuk melakukan pembayaran.

6. Setelah kami menerima bayaran anda. Kami akan melakukan proses penghantaran secepat mungkin.

7. Tracking number akan di hantar melalui email, dan komen.

Friday, April 25, 2014

Jadual Perlawanan Piala Dunia Brazil 2014

akhirnya ini yang dinanti-nantikan.... jadual perlawanan piala dunia... ole ole ole ole!!! samba guys... hehehe jadual telah du olah mengikut waktu Malaysia (GMT+8). So, meh tengok team fav anda :D


chill u olss, dah bley set time dah nak tgk bola kul brp... ni bukan cadangan utk MC tau.. ahaahaha.... saya tak bertanggung jawab k... 

ok bai.. ahahahaha

Wednesday, April 23, 2014

Jersey World Cup 2014 for Sale... Let's Samba :D



Jersey World Cup 2014

jom lah  membeli... world cup tak lama lagi nih... :D

SPAIN HOME LONGSLEEVE/SHORTSLEEVE MEN
GRADE: ADIZERO 
GRADE : PLAYER ISSUE 
GRADE : AAA - 
AVAILABLE SIZE : S, M, L, XL


SPAIN HOME WOMEN
GRADE COPY ORIGINAL
AVAILABLE SIZE : S, M, L


SPAIN HOME LONGSLEEVE WOMEN
GRADE COPY ORIGINAL
AVAILABLE SIZE : S, M, L



GERMAN HOME WOMEN
GRADE COPY ORIGINAL
AVAILABLE SIZE : S, M, L



GERMAN HOME LONGSLEEVE/SHORTSLEEVE MEN
GRADE: ADIZERO 
GRADE : PLAYER ISSUE 
GRADE : AAA 
AVAILABLE SIZE : S, M, L, XL


GERMAN AWAY WOMEN
GRADE COPY ORIGINAL
AVAILABLE SIZE : S, M, L


GERMAN HOME MEN
GRADE: ADIZERO RM 
GRADE : PLAYER ISSUE 
GRADE : AAA
AVAILABLE SIZE : S, M, L, XL


JAPAN HOME MEN
GRADE: ADIZERO
GRADE : PLAYER ISSUE 
GRADE : AAA
AVAILABLE SIZE : S, M, L, XL


JAPAN HOME WOMEN
GRADE COPY ORIGINAL
AVAILABLE SIZE : S, M, L



SPAIN AWAY MEN
GRADE : ADIZERO
GRADE : PLAYER ISSUE 
GRADE : AAA
AVAILABLE SIZE : S, M, L, XL



FRANCE HOME MEN
GRADE : ADIZERO
GRADE : PLAYER ISSUE 
AVAILABLE SIZE : S, M, L, XL



BRAZIL HOME MEN
GRADE : ADIZERO
GRADE : PLAYER ISSUE 
AVAILABLE SIZE : S, M, L, XL



SELANGOR HOME MEN
GRADE : AAA
AVAILABLE SIZE : S, M, L, XL



 ARGENTINA AWAY MEN
GRADE : ADIZERO
GRADE : PLAYER ISSUE 
GRADE : AAA
AVAILABLE SIZE : S, M, L, XL



ARGENTINA HOME WOMEN
GRADE COPY ORIGINAL
AVAILABLE SIZE : S, M, L


ARGENTINA HOME LONG SLEEVE WOMEN
GRADE COPY ORIGINAL
AVAILABLE SIZE : S, M, L



ARGENTINA AWAY MEN
GRADE : ADIZERO
GRADE : PLAYER ISSUE 
GRADE : AAA
AVAILABLE SIZE : S, M, L, XL


ENGLAND HOME WOMEN
GRADE : COPY ORIGINAL
AVAILABLE SIZE : S, M, L



ENGLAND HOME MEN
GRADE : ADIZERO
GRADE : PLAYER ISSUE 
AVAILABLE SIZE : S, M, L, XL



HOLLAND HOME MEN
GRADE : ADIZERO
GRADE : PLAYER ISSUE
AVAILABLE SIZE : S, M, L, XL



HOLLAND HOME WOMEN
GRADE : COPY ORIGINAL
AVAILABLE SIZE : S, M, L



 PORTUGAL HOME WOMEN
GRADE : COPY ORIGINAL
AVAILABLE SIZE : S, M, L


********************************************************************

1. Pilih item yang anda suka.
2. Email pesanan anda kepada kami di 

mariahm@bnm.gov.my

atau 

Tinggalkan order anda di ruangan komen.

3. Setiap pesanan ada hendaklah di pesan dengan lengkap seperti berikut :

Nama:
No Tel:
Alamat:
Alamat E-Mail:
Pesanan Barangan:

4. Kami akan memproses pesanan anda dan akan mengesahkan pesanan anda melalui email atau komen.

5. Setelah pesanan anda di sahkan kami akan memberi arahan untuk melakukan pembayaran.

6. Setelah kami menerima bayaran anda. Kami akan melakukan proses penghantaran secepat mungkin.

7. Tracking number akan di hantar melalui email, dan komen. 

Thursday, April 3, 2014

Kelebihan Membaca Surah Kahfi pada hari Jumaat

Assalamualaikum

Terdapat beberapa kelebihan khusus yang telah disebut oleh Rasulullah sallAllahu 'alaihi wasallam bagi sesiapa yang membaca surah al-Kahfi.

Antara kelebihannya ialah pengampunan dosa di antara Jumaat dengan Jumaat jika dibaca pada hari Jumaat dan dijauhi fitnah al-Masih ad-Dajjal jika menghafal 10 ayat terawalnya. Berikut adalah beberapa hadith mengenai kebaikan surah al-Kahfi:

Imam Ahmad berkata :"Daripada Abi Darda' daripada Nabi SAW, baginda telah bersabda: "Sesiapa menghafaz sepuluh ayat daripadanya permulaan surah al-Kahfi,maka terhindar daripada Al-Dajjal."

[ Riwayat Muslim,Abu Daud,Al-Nasa'i,Al-Tarmizi daripada Qatadah ]Imam Ahmad berkata : "Daripada Abi Al-Darda'i, Nabi SAW bersabda : "Sesiapa membaca sepuluh ayat akhir daripada surah Al-Kahfi,maka terhindar daripada fitnah Al-Dajjal."

[ Hadis Riwayat Muslim dan Al-Nasa'i ]Daripada Muaz Ibnu Anas Al Juhani daripada bapanya daripada Nabi SAW bersabda : "Sesiapa membaca awal dan surah Al-Kahfi, maka jadilah baginya cahaya daripada kepala hingga kakinya dan sesiapa yg membaca keseluruhannya,maka jadilah baginya cahaya antara langit dan bumi."

[ Hadis Riwayat Ahmad ]Daripada Umar berkata: Nabi SAW telah bersabda : "Sesiapa yg membaca surah Al-Kahfi pada hari Jumaat, maka bersinarlah cahaya daripada bawah kakinya hingga ke langit. Utknya cahaya dihari kiamat dan diampunkannya antara dua Jumaat."

[ Hadis Riwayat Ibnu Katsir]Daripada Abi Said Al Khudri berkata:"Sesiapa membaca surah Al-Kahfi pada hari Jumaat, maka dihamparkan utknya daripada cahaya antara dia dan bait Al Atiqa."

[ Hadis Riwayat Ibnu Katsir]Daripada Mandhur Ibnu Zaid, Khalid Al-Juhani dari Ibnu Al-Hussien dari bapanya daripada Ali Marfu'an:"Sesiapa membaca surah Al-Kahfi pada hari Jumaat,maka dia dihindari daripada fitnah selama lapan hari,dan jika Al- Dajjal muncul,maka terhindar dia daripadanya."

[ Hadis Riwayat Ibnu Katsir]Daripada syukbah daripada Abi Hashim dgn isnadnya.sesungguhnya Nabi SAW bersabda : "Sesiapa membaca surah Al-Kahfi sebagaimana ia diturunkan,jadilah cahaya utknya dihari kiamat."



Wassalam
There was an error in this gadget

nuffers

Digital clock