nuff

Tuesday, July 28, 2015

Open House Rumah Abah utk Sedara Mara di Raya Ke-9

Sabtu Malam 25 July 2015, Kg. Jaya Setia.

dah mcm keratan akhbar plak.. haha.. nak share sedikit sorotan open house kat umah abah. dek kerana aku sebok beraya umah kawan2 pada siang hari, so malam hari aku dpt tender ambil gambo.. thanks to En. Riduan sudi loankan DSLR beliau. huhu.. sesungguhnya moment ni akan aku abadikan sampai bila2.. Allah Maha Penyayang. Terima Kasih Ya Allah kerana memberikan keluarga besar yang bahagia ini untuk aku. (cari tisu jap.. habuk lalu)

 tu dia abah sibuk melayan anak buah dan abgnya.

 cousin-cousin aku

 org nak makan dia posing plak.. haha

 pantang nampak camera.. ahahha

 ni cousin belah mak with their new baby Rania

 my hensem boy, umar (anak cousin)

 celebrate besday alif and mak ude sekali serentak

 antara lauk wajib.. ikan bako.. haha

 ni dia.. 2nd generations of Hj. Talib.
dari bawah kiri Paklang, Mak Ude, Pakcik
atas dari kiri Pokcu, pakteh (abah)
(kecuali arwah paklong n no 2)

 dah mcm penang berkempen

 bersama pasangan masing2.. kecuali mak ude, tinggalkn pak ude di kg.. ahahah

 bersama wakil arwah paklong

 santai.. pokcu kepenatan atau kekenyangan.. haha


 kenyang moment ler tu.. ahah

 yeayy.. maklang nk bg duit raya.. ahahaha

 sejak bila lah abah pasang karoke nih?!

 ahhaha.. mak ude melayan.. lagu raya pun jadi lah.. aahah

 antara org kuat abah.. ahahah

 sesi ngeteh..

 lepak jap makan eskem.. ahaha


 seronok ye dpat mkn eskem...

ni adik beradik belah mak.. diorg pemalu tapi kalau bab memasak.. diorglah no 1.. sedap weyyy.. ahahah

Thursday, July 23, 2015

My Raya Outfit 2015

just nak share raya pertama and kedua je.. sebab ni je sebab 2 hari ni je yang posing2 bagai.. hahaha... 
1st time nak jadi model and share info if the baju2 and the kain2.. haha.. 
very the.. sgt english aku kan... 

First day of Eid:
Hijab: Arissa Instant Shawl, NMN Collection
Dress/Clothing: Jakel
jubah ni kawan mak yang jahit. kain adik yang beli, design all made by the tailor.. aku pun impressed giler.. hahaha.. kain sgt sedap xberpeluh and baju yg dia buat pun tak ikot badan sgt and tak ketat also tak loose sgt.. oklah... best...


Second day of Eid:
Hijab: Azzalea Instant Shawl, NMN Collection
Top/Clothing: Zalia for Zalora
Skirt/Clothing: Kamdar
 hah, yg ni kesahnyer aku tergatal beli baju kat zalora.. disebabkan aku takde baju jenis2 gini... makanyer belek2 maybank2u ada lak duit lelebih, maka tergatallah beli... hahaha.. bila sampai neves gak mana tau tak muat kan... maklumlah dah gemok.. ahhaha.. tapi Alhamdulillah muat ko!! 
bila dah ade baju, kainnyer plak takde.. terus aku tarik member ajak g kamdar bahagian songket n saree.. susah bak ang nak carik kain warna matching.. alih2 aku ternampak warna ni dekat bahagian saree.. buh sana buh sini.. hah! boleh lah.. terus anta kat tailor... siap!!! ni lah hasilnya.. cantik takk??!! bahahahha... up diri sendiri je lah... 

p/s: sekian kesah ku di hari raya.. hahaha...

Raya Day 4 - Malacca Trip

Nak balikkk!!! 
yes!! akhirnya last day at Malacca.. hiks hiks hik.. seawal pagi aku bangun kemas2 beg nak balik cepat.. siap kemas.. mula cari kedai mamak.. lapoooo... pastu dah kenyang.. bergerak ke upside down house gallery. memula en boy tak minat nak bergambar.. skali bila tgk semua org posing, terus dia pun nak bergambo gak.. bahahahaha... haaaa... seronok kan? at least ade aah kenangan di Melaka.

 kupon Parking

 Tiket Masuk.. 

 ni lah rumah nya

 stunt time

 overkan? ahahahah

 mcm2 style dia bikin

 nak jd spiderman impian dia.. hah!! cecita tercapai lah kot.. ahaha

 mcmner kalo nih kat umah aku... hmmmm
  

 toilet best.. ahahahah..

 you upside down lah bebeh.. haahha

p/s: tak rugi berjalan.. tapi rugi kalau pergi tempat yang sama selalu.. berjalan tetapi cuba jelajah tempat baru.. biarpun di negeri yang sama.. :)

Raya Day 3 Trip to Malacca

1st touchdown at Malacca. Resorts dimana my in laws stayed. Diorg dah sampai awal masa Raya Ke-2, aku je lambat sebab banyak kekangan di kampungku.. cewahhh.. bahahaha... meh nak share some pic and some story:-

ni hotel yang diorg stayed.
Bayou Lagoon Park Resort

Kerusi ni ape ntah nama dia lupa.. ada 2 kerusi mcmni.. hehe.. sempat posing 1 je..

 haaa.. ni nak citer, dalam hotel nih ade mini park and games. tgk je aah gambar2 nih.. rasa mcm dekat shopping mall yg ada kedai games je.. tapi mostly games lama. but memories la.. ahahah peluh tiak wehhh main bola keranjang tuh.. ahahha

 ni adik2 husband beraksi

 tunggu turn ke hape?

 tu ngah sibuk main games bola.. huhh

 ni diaa... theme park.. tempat mandi manda. 1 rumah boleh dpt 2 tix free utk masuk.. kalau org lain nak masuk kene bayar extra RM20. So, aku pun tgk dr luar je.. hahaha

 ada coliseum bhaii


 nampakk.. ramai kan bebudak.. ahahah.. so, dats all citer pasal hotel tu.. now. nak balik hotel kami plaks..


Riverfront Sentral Boutique Hotel


 ni aah bilik kami.. ahahha.. comel x? hihii... tapi siaran tv kene improve lah.. takde astro langsung.. huwaa....


tempat dia dekat ngan terminal bas melaka sentral. ada mydin, ada tesco.. pendek kata serba serbi dekat.. hahah.. harga pun berpatutan. semalam tido just only RM120.00 (Peak Day-Raya) murah kottttt... ahhaha


There was an error in this gadget

nuffers

Digital clock