nuff

Wednesday, September 29, 2010

Marie Episode 1

Lagi seminggu nak abes raya!!! Hee hee.. and dah dekat 2 minggu aku berada di section baru.. masih belum adapt lagi dgn environment baru & suasana yg agak sunyi.. kat section lama meriah sebab org bz ngan keje.. ader je hal.. sini menyelesaikan hal org… hmmmm.. takpelah, anggap je cabaran.. :) marie the best! U can do it bebeh.. :D

Port dah cun tapi jiran lak tak suka bising2.. adessss… terpaksalah layan earphone jek… baru nak memekakkan woofer kat bawah nih… workstation tak abes ngemas lagi.. takpelah, slow2. Memang cabaran dok kat section baru nih, aku baru tapi mcm kene cover semua.. assist is the correct word even the person is there. :) takpe, aku wat rekod.. hee hee.. masuk PRIME.. hee hee…

SUDDENLY – esok semua org berpengalaman takde.. matilah aku officer sensorg wat rekod!!! Damn!!!!!!!! Nak cuti…. Takpe2.. thn depan aku akan save cuti aku samapi tgh thn.. tungguuuu.. wa nak cuti panjang ujung tahun.. alalalalalala…


Wedding

Update2! Ahad nih nak jumpa liza update pasal kek. Kebetulan mmg lama tak jumpa liza.. harap2 semuanya berjalan lancar.. :D amin.

Hantaran to lelaki just 3 items jek… dia plak just 2 items jek.. :)

Pelamin, baju, photographer payment done!

Guessbook – wait dpt duit umah dulu ye.. muahahahahaha…

Kad – so far dah 80% hantar… invitation termasuk kad, email & FB.. budget2..

Special gift lg 1 items jek… hee hee hee… ape eks… limit to 50 person jek… muahahaha…

Nanti aku update lagi yg the latest….. ape2pun yg pasti, boring tak submit lagi k.. abah aku dah bising.. tok imam dah calling abah aku banyak kali.. ekekekekeke….. degil!!!

ape2pun, thanks kat 'dia' sebab very sporting dan sgt membantu.. i love you so much dia.

Life & style

So far now agak kurang melepak mcm dedulu.. mostly kerap wat hal berdua jek.. tak dia dtg umah aku, aku dtg umah dia.. kalo dah fedap sgt, baru jalan2 carik pasal.. sebab skrg musim berjimat…

Rumah lak ngah pikir, rumah aku tu nak renovate jelah duduk terus dari menyewa, kos sama jek tol bagai. Hmmmmmm… tapi umah bangi tu puas hati lah… leh main golf je rasanyer…. Hee hee hee.. tgk dulu.. calculate budget tu lepas kawen sok. Rumah boy lak sure family dia dah duduk. Takpelah.. teruskan.. hee hee.. takde hal.. wa sporting gijon.

Kereta pulak, hmmmmmm.. wat masa nih menten viva dalam 4thn lagi.. and lepas kawen mungkin WQK akan upgrade sket dari NA ke tuuuuuuutttt… hee hee.. InsyaAllah :)

p/s: doakanlah kesihatan dan kehidupan saya. Amin.

Friday, September 17, 2010

Selamat Hari Raya 2010

Alhamdullillah selesai sudah Ramadhan 2010. ni dah masuk raya pun.. pe lagi, gantilah puasa mane yg tertinggal tu.. wakakaakakkaka.. banyak kenangan raya kali nih.. aku dpt duit raye deeee... pastu baju2 aku walapun 2 helai tapi meletop deee... kan aku dah kata raya nih nak ala2 datin... menjadi akhirnya... so, raya pun dah selesai.. skrg mood berjimat.. waaaaaaaaaaaa... mane mau korek duit nih.. ishk!

as usual, aku tak banyak mende nak story kalo update blog kat opis nih... jom share pic.. ekekekek... layanzzzzz zasssssss....







Wednesday, September 8, 2010

Update Status

Sesi Persiapan bermula

jurugambar - 50% done

mak andam - done on payment. (angah je belom)

kad - Siap!!! (50% payment done)

pelamin - belom lagi.

borang - tak isi lagi

hiv test - 100 % done!

hantaran - sape nak decoratekan nih.. aku malas dah.. masa tunang aritu semua aku wat sendiri

lain2 - beg utk tetamu khas 50%

ape lagi ek...

Salam Aidilfitri

Salam

Aidilfitri pada kawan dan semua yang kenal, tak kenal, baru nak kenal diri ini. (artis katanyer).. Ampun maaf zahir dan batin di minta dengan tulus ikhlas. mane yg terkasar bahasa, kene serang, kene terjah, kene pukul, kene maki, termakan ke, terminum, terambil ape2 tu mintak halalkan.. diri ku ini tak sedar akan... perbuatan itu.. ahaks...

p/s: nak wet raya... cian i... ekekekekeke...




Pantun Raya

Kelantan...

Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
Kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita


Terengganu...

Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile


Pahang...

Sepadan Pahang ada kasino
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin


Johor...

Cegitu cegini awak suke
Awak suke kite tak suke
Esok luse hari raye
Sama-sama bersuke rie


Melaka...

Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok


N. Sembilan...

Masak lomak cili api
Campo dongan! daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri
(org kolumpo jgn kocik ati!!)


Selangor/K.Lumpur...

Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu


Perak...

Gulai tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupai
Pandu hemat ingat kampong
Asal teman selamat sampai


Kedah...

Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau


Penang...

Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepas raya usah dok triak
Kalu ceti mai ikut dapoq


Perlis...

Padang besaq kecik aja
Tempat siam lalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang

Grab New Items Today

2 hari sebelum raya aku, janet and yana ke The Mall.. biasalah niat meneman je.. last2.. aku shopping.. ekekekekek.. sengal je kan.. seb baik tak makan... aku dah jadi shoppaholic!!! abes laaaa... sejak bila aku jadi mcmnih??? ishk.. aku kene muhasabah diri balik... rilek... baju2 dah banyak.. almari mane lagi aku nak sumbat... huhuhuhu... tapi tu nantilah aku pikirkan.. ekekekek...


ni nak tunjuk sikit je brg yg aku sebat tadi.. haa haa haa

yg ni berguna untuk aku bergelar mak datin wannabe.. :p


nih lip liner + eye liner.. hebats kan.. ekekeke


role rambut nih wat backup utk rambut aku yg semakin tak terusrus skrg... bzzzz

baju idaman match ngan seluar yg hebatttt!!! ekekekke... dah leh gi wat show dah!! ahahah
There was an error in this gadget

nuffers

Digital clock