nuff

Thursday, December 29, 2011

Me and Maggie :p



Bismillah 7



Maksudnya:

1. Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang


2. Dengan Nama Allah Yang Amat Mendengar Lagi Maha Melihat, yang tidak ada sesuatu pun sepertiNya dan Dia amat Mengetahui Setiap Sesuatu.


3. Dengan Nama Allah Yang Maha Pencipta, Lagi Maha Mengetahui, Yang tidak ada sesuatupun sepertiNya, dan Dia Yang Menguasai Lagi Amat Mengetahui.


4. Dengan Nama Allah yang tidak ada sesuatu pun sepertiNya, dan Dia amat mengetahui lagi amat bijaksana.


5. Dengan Nama Allah yang tidak ada sesuatu pun sepertiNya, dan Dia amat mengetahui lagi amat berkuasa.


6. Dengan Nama Allah yang amat perkara lagi mulia yang tidak ada sesuatu pun menyamaiNya, dan Dia amat perkasa lagi amat mulia.


7. Dengan Nama Allah yang maha pengampun lagi mengasihani yang tidak ada sesuatu pun menyamaiNya, dan Dia maha pengampun lagi maha mengasihani, Allah adalah sebaik-baik Pemelihara dan Dia amat mengasihani dari segala-galanya.


8. Dan berselawatlah Allah ketas penghulu kami Muhammad juga ke atas kaum keluarga dan sahabatnya dan telah selamatlah.

Saturday, October 22, 2011

enuff!!!!

saya dah penat nak dgr n saya dah malas nak ckp n argue mende yg sama!!!!!!! cukup2lah... itu masalah kau sendiri yg create... kau yg start kaulah kene end the game....

Wednesday, October 19, 2011

Si Comel Ciptaan Allah yang tak ternilai

Sangat commmmeeeellllll gal nih... suweeettttt... muah muah muah...

p/s - kalau perut ni ada dia lg.. mcmne lah ruper dia kan... tapi aku tak dpt lihat... mungkin kita jumpalah di 'sana'.. InsyaAllah.. mummy rindu baby............ :'(

Futsal 18/10/11 TERBAEKK!!

FUTSAL MANIAX


Team - Group Futsal FB vs BNM JP3
Tarikh - 18/10/11
Time - 8.00mlm
Tempat - Ampang SportPlanet


mana nak mula? huhuhuh.. ape2pun perkenalkan all the player....












p/s: tak tau nak story ape.. yg pasti score bnm jp3 score 5-3.. tahniah buat diorg.. ehehheh

Sammy Kerispatih Selesai Jalani Hukuman Penjara, Ingin Lupakan Kerispatih.

Sumber : http://www.ohbulan.com/sammy-kerispatih-selesai-jalani-hukuman-penjara-ingin-lupakan-kerispatih-2/

Sammy baru sahaja dibebaskan selepas menjalani hukuman penjara atas dakwaan memiliki dadah. Bekas vokalis Kerispatih ini kini sedang bersiap sedia untuk kembali ke industri muzik yang pernah mempopularkan namanya sebelum ini.

Kumpulan Kerispatih ditubuhkan pada tahun 2003 oleh 4 orang jejaka bernama Badai (keyboard), Anton (drum), Arief (gitar), dan Andika (bass). Kemudian, Sammy telah ditemui ketika tersenarai sebagai 30 finalis Indonesian Idol I pada tahun 2004.

Pada tahun 2010, dia telah didakwa atas kesalahan mencuri sebuah kereta dan kemudiannya memiliki dadah. Ketika ditemui oleh wartawan dari seberang,

“Aku selesa menyanyi solo, kalau berduet kena bersedia, tapi kalau berduet masih sedap, so far so good. Tapi untuk kembali ke Kerispatih, tidak mungkin. Sudah ramai yang terluka, sakit hati, apalagi orang tua. Bagus sendirian, lebih selesa bergerak solo.” – via KapanLagi.

Saturday, October 15, 2011

OT owh OT

kesahnyer ptg tadi aku dipanggil bos kecik n 2nd kecik, aku dah agak dah pasal ot aku yg 8jam tu.. hmmmm... dia bising pasal policylah, monitorlah, nape takleh siapkan masa hari bekerja... WTH!!! wat keje ke tak n suh wat listinglah apelah.. aku angguk and aku akan kata wat list. tapi dlm hati aku dah tawar giler nak wat claim. lepas je kuar dr bilik dia, terus aku gi batal balim claim aku n aku msg kat bos aku yg aku tak jd wat claim.. kira halal je lah...

PASNI MMG JGN HARAPLAH AKU NAK RAJIN WAT CLAIM.. jahat tak ayat aku nih? ekekkeke.. k lah, dah puas main game n now nak tido.. haa haa haa

Thursday, October 13, 2011

Hasil u olllss

hasil lunch tadi... nak tau sempat ke tak wat semua tu.. dalam masa sejam diperuntukkan untuk lunch.. akhirnya ini hasilnya :-

  • Sogo - wat duplicate keys [sukses! sekejap je ye.. tak perlu tunggu lama.. masa 5minit.. rm8 je wat 2 keys.. haa haa]
  • Pertama Complex - hantar hp sony erricson [terus g kedai yg dah roger last week, just bg dia tgk and suh dia check and call aku kalo ader ape2 then blah ke MJ masa dlm 5-6 minit]
  • Maju Junction - ke kedai Jamu.. [layan.. ni lama sket, maklumlah seronok dok dalam tu... ekekekkeekkee.... masa dekat 20minit]
  • Pertama Complex -nak beli simcard maxis baru.. [sukses! gerak dlm 3 kedai.. round2 kedai pertama jual rm20.. nak balik lah.. ingat nak beli kt depan mydin sok.. sekali on the way nak balik singgah jap kedai ke 2, rm28 ok.. MAHAL! pastu nekadlah nak balik, sekali si intan dok singgah 1 kedai nih nak ushar galaxy tab.. tetibe aku ternampak maxis 012 rm8.80.. WOW!!terus pilih no yg berkenan n senang aku nak ingat... ahahhahaha.. so, result.. SUKSES!]

kami pun makan kat cafe sebab masa ader dlm 10minit lg nak kul 2.. ekekkeke.. kebetulan ada janet n sury.. pe lg.. lepak sat.. ahhahahaha.. ape2pun mission sukses!



p/s: alamak! semanis kurma daaaa... hehehe

dating with puan intan

ahahaha.. lunch satgi dah plan nak gi byk tempat n nak wat byk mende.... huhuhu...

  1. Sogo - wat duplicate keys
  2. Pertama Complex - hantar hp sony erricson kesayangan ku mau kasi repair
  3. Pertama Complex -nak beli simcard maxis baru.. hehehehe... so, babai 012-9134416.
  4. Maju Junction - ke kedai Jamu.. waakakakka... mcm sengal dee..

so far ikot plan tu je ahh.. hahahaha.. kang kalo ader 'sesuatu' i update u olls k.. haa haa... :p daaa..

p/s: jalan2 mau kasi pecah lemak peha.. wahahahha..

Wednesday, October 12, 2011

ICBG Dinner.. backstage je pun.. hoho

Hari Kejadian 08/10/2011 - Sabtu

layan pic je lah ye.. malas nak story mory sgt.. heh..


me and emi... tgk memasing muka tak siap.. haahaha.. pucat lesi deeee....

kene amek pic artis.. hohoh.. layan je aaaaaaa

setelah ku dimekapkan.. mintak mekap lite2 je.. thanks emi..

ni dia mekap artis ku.. hahaha.. tetibe k... tak pasal kene mekapkan aku last minit.. thanks emi.. ekekek

pose with dancer BNM

2nd pose also with dancer BNM



disini segalanya

apa perasaan anda apabila ada org menaruh harapan sayang pada pasangan korg dan dalam masa yang sama pasangan korang pun ada perasaan yang sama pada dia.. dan korg plak dikatakan sebagai penghalang besar disebabkan tanggungjawab dan ikatan? pe perasaan korg dan ape tindakan korg.. berdosa kah korang memutuskan hubungan mereka.. layakkah korg dipersalahkan atas perkara yang BODOH itu.

semalam masa teman janet n sury g selection pingpong, 1 of the director of 1 department said that its better u get single rather u married with the wrong person.. terus aku angguk dengan kata2 beliau.. dia sgt sporting, energetic n spontan, well 1 of the ex director from Naza branch shah alam. pastu terus aku terfikir sampai rumah tentang ape yg diperkatakan. selama ni aku rasa kenapa aku je banyak dipersalahkan sedangkan ape yg aku buat tiada cacat celanya.. ye aku tau aku takde fizikal yg bagus, tak lawa, tak mcm model, tak totally free hair, tak modern.. tak kaya ye tu aku... but accept me the way i'm accepting u... ternyata jasadmu saja kembali padaku tetapi tidak hati... baiklah... aku tak mintak brg kemas tetapi cukup dgn nafkah zahir dan batin, aku tak minta pujuk rayu tetapi memadailah dengan senyuman sekadar buat hatiku tenang. tetapi andai permintaan ku ini berat, maka kau pergilah dengan org yg kau rasa boleh memberikan kau bahagia, tenang, kemewahan dan keseronokan.. PERGILAH........ aku dah bersedia...

'Ya Allah, ampunilah dosa2ku.. hina sungguh diri ini.. rasa kosong diri ini.. aku telah nekad Ya Allah, ku mohon padamu.. sejujur2nya, setulus2nya.. andai dia diciptakan utk menemaniku ke syurga, maka kau tetapkan hati ku, kuatkan sabarku dan tenangkan hatiku. andai dia bukan diciptakan untukku yg bukan bakal membawa ku ke syurgaMu Ya Allah, kau jauhkan hati dia dari hati ini, keraskan hati ini dari nya, kuatkan diri ini utk melawan segala fitnah dan tipu daya serta helahnya dan Ya Allah, Kau berikanlah ku tunjukkanlah ku akan Jodoh ku yg telah kau tetapkan untuk membimbingku ke Jalan Mu Ya Allah.. terlalu perit untuk ku bersendirian serta ku takuti akan byk lg kemungkaran serta dosa yg akan ku lakukan....... aminn..'

Tuesday, October 11, 2011

tak paham manusia ni

sedih bila kenang balik ape yg dah kita lakukan tapi balasannya tak setimpal. bukan minta balasan yg sama tapi memadai dengan curahkan rasa sayang, kasih dan setia.. bukan dgn terus terusan menyalahkan keadaan. Allah sekadar menguji, aku mampu bertahan hingga saat ini.

Thursday, October 6, 2011

takde MOOD

aku nak sgt BERCERITA dalam blog nih.. tapi siyesly aku bebetul takde MOOD nak taip, nak pikir ayat2 bombastik lg... hmmmm... nanti2lah... hee hee

Tuesday, October 4, 2011

ehh.. naper?

weak betul bdn aku nih sejak mlm tadi.. tido pusing sana pusing sini serba tak kene... semalam tido awal jam 9 lebih.. kul 3 terjaga coz rasa mcm nak muntah.. berlari ala2 the flash aku g toilet... lalu hasil2 pizza totilas yg aku mkn ptg tadi dibuang semula... bdn weak.. nih gara2 selsema lah ni yg jangkit dr si suami.. power betul selsema n batuk dia.. fuhh.. aku dah sihat dah tapi dia tak baik2 lg.. owh luper.. smoking... huhuhuhu

Monday, October 3, 2011

Nokia owh Nokia vs Sony deee..

aku masid disaat ku kegeramangan dgn HP Sony ku dah beberapa bulan bengong.. [nak moden sgt kan touch2 katanyer.. hamek ubat.. mati terus] abeslah game2 aku dlm tu.. video2 sumer sempat diselamatkan.. ekekekekke.. syg ah hp tu sebab camera dia 12megapixel.. kau ado? huhuhu.. hmmm nantilah aku gi sony centre kat jalan imbi tu.. alahai sony ku... la nih aku guna balik nokia lamaku.. tapi nokia nih terbaiklah.. cuma aku terpaksa buh solotep kt belakang coz takot cover bateri tertanggal.. ekekeke.. sedih kan.. looser giler hp2 aku nih.. nak kata aku ganas pakai, hmmmmm sofar takde lah kot.. sms2 mmg tak sgt.. call2 lg ahh aku malas nak layan.. tak tau nk ckp ape.. ekekekeke...

ade lg 1 hp aku guna nokia haper ntah, dpt free nasa amek line celcom dulu.. so far hp tu skrg aku wat guna utk maxis.. tapi dah dekat seminggu maxis aku giler takde line.. mcm si.. melampau ya amatlah kan, sampai seminggu takde line.. aku belasah maxis ni kang baru tau... muahahahahhaa...



p/s: setia pada yg satu je dah la...... ekekekkee






Sunday, October 2, 2011

seribu satu kesah alaa kaseeemmm!!

Acik selsemaaaaaa!!!

hachummm!!! i think i'm critical rite now.. getting flue from yesterday. huhuhu.. uwaaa... jgnla mcmnih.. rabu nih i ada rehearsal nyanyi.. awat selsema bagai nih.. i hate i hate this rite here.. huhuhu... stop citer nih.. nt aku terjah la solubel ke ape ke k..

nih nak share pic wedding nabil.. hehehehe... ni tgk pelamin dia kt ICT ok.. ehehehe.. apepun, Selamat Pengantin Baru ye Nabil.. hehehehe...



p/s: tak lupe gak wat kawanku tengku marzilawati n zul, selamat pengantin baru.. u guys so sweet.. i like.. hehehehe...

Saturday, October 1, 2011

Surprise Suryani's Birthday (Sept 2011)

sabtu lepas telah berjalan dengan jayanya majlis seprais besday party sury.. di Redbox Ria SOGO, KL. hee hee...keadaan agak kecoh apabila bdk redbox sound pasal tampal2 banner bagai tu.. siap kata kalo rosak ke ape.. kene ganti 1 biliknyer wallpaper.. pergghh... kami keje bank negaralahh!! kami MAMPU bayar.. lgpun kami baik, disiplin, tgk dah abes party, kami kemas tempat tau.. sampah bagai kami kutip... KAU APAHAL??? KAMI BAYAR OK!... ekekkek.. saje je provoke.. ngeh ngeh ngeh... pasti dia dah bla, kami pun meneruskan kerja2 pemasangan.. ADA AKU KESAH? ahahahahha...


buktinyer nih hah! ahahahhaa... tapi mmg semangat ok.. seronok wat mende2 mcm nih... hehehhee... eksaited.. huwa huwa huwa.. wished dat my besday would be like this.. ekekeke... hadirin yg dtg pun agak ramailah.. semua kawan2 sury dari BNM, UiTM, Naza, jb, lg mane eh? tak kenal.. tapi tak kenal2 pun sporting.. nyanyi tetap nyanyi kan.. ader aku kesah jah?! meh layan some sort of pic yg menguatkan lg ayat ada aku kesah? ahahaahhah..
iman & jehan saufi.. cute dak2 nih.. hehe

4 sekawan sengal :)

antara members yg hadir :) like korang.. heee

team mate sury dr UiTM rite? huhu

purple velvet cake.. nyummy :)

sign otogerap hokkay!! hahaha... ada door gift lg.. i like.. ekeekke

sempat posing lg ok.. :) kau ado? hahaha

saat kehadiran sury.. neves ok sebab sury terdiam.. ahahahha..

ucapan dari yg diraikan :) terharu... huhuhu..

hah! tgk tu.. kalo dah artis tu artis gak k.. nyanyi nak feeling abes.. ingat fay, minggu depan kita ader show.. aduhhh!! aku tak hafal lirik lg nih!

before balik pose kt redbox sogo :) sangat mcm cover album k.. hee hee


p/s: sedang memikirkan sesuatu :) hee hee..

Friday, September 30, 2011

Kasih

Lirik Lagu Yuni Shara Kasih Lyrics

malam ini kasih teringat aku padamu
seakan kau hadir di sisi menemaniku
ku yakin kan diri ini agar tiada sepi
ku lewatkan hari di dalam mimpiku

seandainya mungkin ku mampu terbang ke awan
detik ini jua ku akan melayang ke sana
kan ku bawa pulang dirimu yang selalu ku sayang
bersama berdua kita bahagia

reff:
kasih dengarlah hatiku berkata
aku cinta kepada dirimu sayang
kasih percayalah kepada diriku
hidup matiku hanya untukmu

(kasih dengarlah hatiku berkata)
aku cinta kepada dirimu

seandainya mungkin ku mampu terbang ke awan (terbang ke awan)
detik ini jua ku akan melayang ke sana
kan ku bawa pulang dirimu yang selalu ku sayang
bersama berdua kita bahagia

repeat reff [2x]

untukmu, oh kasih

Wednesday, September 28, 2011

hey kawan-kawan :D

its been a while aku tak update blog.. maklumlah dah addicted to twitter.. fb pun dah slow nak jengah2 rumah kawan2 dlm tu.. maklumlah twitter lg grand.. ramai artis katanyer.. hehehe... [diva sangatla kau tu marie oii.. ekeke] ape nak share ye.. owh.. harini hari last raya.. so, Selamat Hari Raya semua.. maaf zahir dan batin.. ampun salah silap n halalkan segalanya.. :)

nak citer semua, puasa nih banyak yg aku tempuhi most of it pahit n sedikit manis.. tapi ia mematangkan aku.. and jadikana ku lg tabah n kuat.. ape yg terjadi dan akan terjadi, aku terpaksa lupekan buat masa ini and INGAT!! lupekan TIDAK BERMAKNA AKU MEMAAFKAN.. TIDAKK!!.. hehehe... moga mereka2 tu hidup tidak setenang and terima setimpal dgn ape yg dah dilakukan dkt aku.. aku tak kejam tapi mereka menjadikan aku kejam.. aku tak suka membalas tapi mereka2 yg menjadikan aku mcmnih.. :) ape2pun aku mmg seorg yg pendendam.. dats a SCORPION GURL.. so, what do u espect dude?!! lambat dgn cepat je balasan yg korg akan terima.. u didnt know me well... :) baik dgn aku aku baiklah ngan korg... taik ngan aku, taik jugalah utk korg.. hehehe... ok2.. hal tu tolak terima... [saper2 yg terasa tu, bawak2lah bertaubat.. sementara pintu taubat masih terbuka menerima segala permohonan]

now bab rumah, semalam aku dah bg quotation baru kt abah.. hee hee.. mcm nak upload je pic rumah aku.. mlm nih mcm nak balik umah sunway je.. ape2pun kene balik umah pandan jaya dulu.. seronok rumah byk, dgn aku nih yg jenis bukan kaki segan, and sedara mara syg aku.. maklumlah aku kan ramah ngan semua org.. like i said lah kita baik ngan org, org baiklah ngan kita.. kita menyombong ngan org, mmg tak la org nak dkt ngan kita.. kita tipu org, kita dptlah balasannyer balik... hehehehe...

sejak dok umah sendiri nih, aku byk belajar mcm eloww byr bil api air, cukai mbpj, internet is mine lah.. tu lom aku masuk astro lg.. whats!!! astro maybe last lah kot since byk komplen je aku dgr.. channel yg ada skrg pun dah memadai.. ahaahahahha... kira oklah... STRUGGLING BOUT MONEY, well like semua org ckp pas kawen nih adatlah ader short here n there.. nak bertahan sakit tu mkn tahun gakla.. ader yg kata sampai 3 thn after dat baru ok.. so, kene bersabar.. and try to find alternative to have extra income.. for me as long as i'm positive and ada supports yg baik, ape je probs dtg, small matter je leh handle.. coz i dont wanna think 1 probs tu too deep.. leh sakit wooo...

eh, panjang celoteh aku lak.. ahhaha.. sambung kerja balik.. hehehe.. daaaa..

p/s: love to be love.

Monday, August 22, 2011

asam garam ragam karenah

Harini hari ke 22 puasa. means 7hari lg nak raya.. 1apepun aku tak membeli sebab rasa mcm kewangan sgt2 tak kukuh. dgn roadtax mati.lesen mati, sejak dok umah sendiri nih.. byk bil2 nak kene cover.. its teach me alot to be a better person and teach me how to manage the money. yelah, dulu2 suka shopping tak ingat2.. now, shopping pun ala kadar je.. kalo gi mall pun just view2 and mkn.. tu jelah... buang masa... or else tak kuar dok umah dendiam.. sebab dah buntu nak g jalan2.. zaman bujang dah abes 1 kl punyer mall aku n husband dah terjah... kiranyer pas kawen jarangla kami jejak ke mall.. haa haa.. kdg2 ader rasa nak mcm dedulu gak, jalan2 mall, hehehehe.. tapi takpelah.. dia pun kepenatan travel.. kenelah faham.. :)

tahun nih 1st puasa aku as a wife, byk yg aku belajar byk gak dugaan yg aku lalui. semuanya aku ambil sebagai pengajaran yg mematangkan aku. we never know what will be happen in our future, just be prepare in any situations. tu yg pada aku biarlah susah2 skrg, akan dtg InsyaAllah Allah beri kesenangan... aminn.. :)

hal rumahtangga tu adatlah ader tergelincir ter salah langkah here and there.. cannot story here, biarlah Allah, aku, dia dan mereka2 yg tertentu je tau akan perkara nih.. cannot talk hal2 tu disini.. hehehe... ape2pun masing2 dah dapat pengajaran.. lepas ni aku kene beringat2lah.... cuba mencari alternatif utk ke arah yg baik...

raya?? hairan sebab aku dibawah pengaruh tiada mood raya.. pelikkan? ni lah 1st time raya as a wife tapi takde feel langsung nak raya... y? sebab aku telah dipengaruhi aura negatif yg takde mood nak raya... 1 preparation raya pun takde... aku betul2 down.. sedih sgt... semua gara2 roadtax aku mati minggu nih.... HADOI!!! terpaksa aku renew roadtax 6 month je bln nih... huh! aku kene buat sesuatu utk tambah income aku.... no matter what...

buka puasa dgn family? tahun nih gaklah aku paling jarang buka puasa dgn diorg... sekali je rasanyer... sian diorg terasa.... umah mertua pun sekali je kot... aku byk buka kat Lanai dgn yana.. itu lah paling memadai bg aku.. cepat dan tak jem.. leh mandi2 kt gym.. :) so, minggu last puasa nih, aku rasa lebih afdal kiranya aku balik berbuka dgn family aku.... kene gak... tak kira apepun terjadi....

tu je kot wat masa nih... nanti2lah sambung.. kene kojo kojo kojo... roadtax n lesen mati serentak! jahanam!

p/s: lepas raya puasa.. huhuhu


Friday, August 5, 2011

Emas Jongkong vs Emas Syilling vs Emas Barang Kemas

Info 1:
Israel, sebuah negara yang mengusai dunia hari ini (bukannya Amerika Syarikat), telah mengeluarkan syiling emas pertama mereka pada tahun lepas. Ini menandakan tak lama lagi akan bermulalah era baru di mana sistem wang emas bakal digunakan dan tiada lagi wang kertas!


Info 2:
Sudah 80 tahun kerajaan US berhenti menggunakan emas dan perak sebagai wang dan sudah 40 tahun US memutuskan standard emas dgn dollar US dan kini, mereka telah pun memulakan langkah untuk kembali menggunakan wang emas dan perak sebagai sistem urusniaga seharian. Semuanya bermula di UTAH pada bulan Mac lalu!


Info 3:
Kebanyakan bank-bank yang dulunya menggalakkan org ramai agar memajak emas mereka di ArRahnu milik mereka kini MUNGKIN TIDAK lagi menerima emas jenis jongkong dan syiling dinar bagi tujuan tersebut. Bank-bank kini hanya menerima barang kemas sahaja. Kerana apa? Mereka tahu kini semakin ramai yang sedar akan hal ini...bank hanya mahukan wang kita untuk dimanipulasikan, bukannya emas kita... Apabila kita menggunakan bank untuk memanipulasikan wang mereka dgn emas yang kita pajakkan, mereka sebenarnya sudah ketakutan...


Info 4:
Abu Bakar Ibnu Abi Maryam melaporkan, bahawa beliau mendengar Nabi Muhammad telah berkata:

Akan tiba suatu zaman...di mana tiada apa yang bernilai...dan boleh digunakan oleh umat manusia. Maka simpanlah dinar dan dirham untuk digunakan. [Hadis dari rekod Imam Ahmad Ibnu Hanbal ]

Info 5:
Filem 2012 yang telah ditayangkan di seluruh dunia dicanangkan oleh pihak Barat bahawa dunia bakal kiamat. Apakah benar? Tetapi, apakah kiamat yang dimaksudkan sama seperti apa yang filem 2012 itu maksudkan? Ya...memang sama kerana dunia belum musnah, akan tetapi hanya menghancurkan sebahagian daripada dunia ini. Tetapi, dipercayai bukan kemusnahan fizikal yang akan berlaku. Akan tetapi, kemusnahan yang dimaksudkan adalah Kehancuran Ekonomi dunia seperti yang digambarkan oleh Presiden US sendiri, Barrack Obama yang menganggap dunia bakal menghadapi kehancuran ekonomi jika beliau dan Republikan tidak dapat menyelesaikan hutang negara itu yang semakin meruncing dan ini bakal ditentukan pada 2 0gos 2011.


Info 6:
Tahun 2012 juga disasarkan oleh seorang profesor dari Universitas Harvard, Jeffrey Frankel sebagai tahun berlakunya krisis ekonomi global. Hal tersebut berdasarkan kitaran krisis ekonomi yang terjadi setiap 15 tahun sekali. Jika kita ambil krisis kewangan yang berlaku sebelum ini iaitu pada tahun 1997/1998, dan 15 tahun sebelum itu iaitu pada tahun 1982, juga berlakunya Krisis Kewangan! Ini tidak mustahil lagi kerana bunga-bunganya telah pun terjadi sekarang!


Ini saja yang sempat saya kongsikan bersama...terpulang untuk mempercayainya atau tidak... sekadar berkongsi info..

Dialog-Dialog Popular Filem Allahyarham Tan Sri Dr P Ramlee.

Antara Dialog-Dialog yang menjadi ingatan dan sebutan para peminat dan penonton Filem Allahyarham Tan Sri Dr P Ramlee.



Director Ahmad Nisfu : Kenapa kepala kau berbungkus syaitan?
Sudin: Setan baru balik operation, Tuan

Pak MusTar : Annie angkat Jemuran HuJan Dah Turun

Sudin : tiga ratus lima puluh ringgit...tiga ratus lima puluh ringgit...tiga ratus lima puluh ringgit....tiga puluh lima encik...lima ringgit encik....u my fren...

Sarip Dol : "Ah... jaga-jaga cik Salmah... jaga-jaga... ah... jaga-jaga tauuu... ah jatuh!... kan jatuhhh!!!"

"cowboy mana minum susu..."


sudin : besar tu tak berapa besar lah jis, adalah dalam 7 kaki...
aziz : itu tempat kau nak mampos bodoh... org betul2 dia main2 pulak, sekali aku cekik

Ramli:Tuan Rumah Oh Tuan Rumah....
Cik Normah:Kan Dah Berapa Kali Saya Suruh jgn panggil Tuan Rumah

Ramlee: Wah! Betul punya marah dia tu eh...

Aziz:...eh...dayang sofia...dah makan....

sudin : oi ramli, kau nak kerja ke jual minyak...
aziz : minyak apa...?
sudin : minyak urat...

Aziz : Walaupun rupamu tidak ku kenal tetapi lubang hidungmu tetap menjadi pujaan hatiku!

"cobaan....!"

Pendekar Mustar : Cobaan kepala hotak kau! :lol: heeee :cry: :cry: ... budak2 ini kata cobaann...

P.Ramlee: Aku mati dlm iman...

aziz : hai ramlee...akulah raja
ramlee : raja apa???
aziz : raja kapur
sudin : raja kapur kepala otak kau....

ahmad nisfu : kecik2 tak nak mampus.....da besar menyusahkan orng

Ramlee : kalau hantu, dia cakap help, help...yang ni, tolong, tolong

Aziz : Success! Success!! Cukup puas hati! Puas hati! *garam pon jatuh ke dalam lauk*

Ramli : Cik Salmah mlm ini boleh jumpa pat Bawah Pokok

Salma : Siapa perempuan tu?!
Ramlee : Nenek saya!

aziz : jolok motor ye bang...

aziz : sedara ni berbini je pandai tapi undang² bodoh!

SuDin : Abg SuDin, Kakak Tunggu Tempat Biasa Kul 5

Sudin : berapa banyak bomba...eh apa dah bomba??

Hj Bakhil : Sekali aku lesing

Ramlee : "... sarjen!! siapkan orang kita, kita pegi rompak rumah Kassim Baba!''..
Bin Sarjen : "sori chip!! hari ini hari sabtu, setengah hari, esok hari minggu, holiday.. kalau chip nak rompak, hari senin boleh laaa ..."

p.ramlee : Pah, butang baju aku mana, Pah?

(P.Ramlee) : "Dah tua pun bodoh"
(P.Ramlee) "Siapa marah!!....Nasihat!!...Bu....tang baju aku mana Pa..."

Jamil:Pak semalam Saya Nikah Lagi Satu
Pak Abu(Bapak MerTua):Ini dah masuk 3 kenapa tak cukupkan 4

Apek : Hidup susah...mati pun susah... Hidup jalang sinang sinang...mati kena pegang bendela...

Abdul Wahob : Bapak marah?
Bapak : Tak..... Seronok!!!!

Bini PMT (pak mat tempeh) : Pak Mat kau tu memang gitu...

Abdul Wahub : Aikkkk....Ayahanda marahhh??
Ayahanda : Tidak... seronoookkkk ..hmmmm....

bujang lapok (sudin) : hai mambang tanah.. mambang api.. manbang angin... hai mambang kau pun nak main pintu...

abang apek :"muka ala siiinyuuum.........................."

Sarimah : "Abang Jamil tak boleh ceraikan kita tau tapi abang Jamil kena hukum!..." hukumannya malam ni Abang Jamil kena tido rumah Kak Latifah, kemudian rumah Cik Hasnah lepas tu rumah Ani, begitulah bergilir gilir sampai abang Jamil MAMPUS!!"
Jamil : Hamba setuju!!!

A. NISFU Saudara Majid... mana dia setan-setan tu...
MAJID Sudah datang tuan...
A. NISFU Aikk.. ini cat ka kapur ?
AJIS Bedak tuan....
A. NISFU Yang ini macam Russian terlepas...
RAMLEE Baru turun dari bulan tuan....
A. NISFU Hmm.. Eh !! itu misai ka tanglung...
RAMLEE Yang ni tuan ? Misai pun boleh tanglung pun boleh... tuan...

"Oi, aper yg kau tiup. Tu Ball Pen ....."

"Maafkan kami penunggu gua, Maafkan kami penunggu gua, Maafkan kami penunggu gua..."

Gangster : ".. wah nie pisang yer ?"
Makcik : " Pisang lah !"
Gangster : "Mintak satu ....!!"
Makcik : "Oi ! Kalau nak mintak lah, kita boleh kasi lah.."
Gangster : "Oohhh.. mintak yer ? Mintak lagi satu ler !!!"
Makcik : "Woitt!!"

Pak MusTar--Yang Ini Biola
Aziz-Ini BuKan Biola... Bonggo

ramly : ini apa baca nya ..tolong bacakan sudin.
sudin : alif tendang wau SARKIS daa!!
ramly & ajis : apa pulak sarkis?.. sekolah daa!!
sudin : sekolah kepala hotak kau.. sekolah untok budak2 kecik ini dah tua bangka berkerepot.

Labu: Asal aku mimpi je ko datang, asal aku mimpi je ko datang... ko niii memang tak boleh tengok aku senanglah labi!

Isterinya: Re bawak api kemari
Re: Belum sampai, nyonya kemari dari india
Isterinya: org ckp bawak api kemari dia kata nyonya kemari pulak
Isterinya: Aku mintak apilah bodoh
Re: Hai api ku sangka kau api pandai rupa2nya kau api bodoh
Isterinya: Heyyyyyyy aku mintak mancis
Re: Man ker Mat
Isterinya: Mancis Mancis Bodoh...

Mi: aarrrgghhhh...
Re: Terperanjat aku. Kenapa kau menjerit?
Mi: Aku nampak nasi...
Re: Ai, nampak nasi pun menjerit.... lain lah kau nampak beruang ke, boleh lah menjerit... mana nasi nya?
Mi: Tu...
Re: Ini bukan nasi... ini nenek kau...

Sudin : Sekarang pakcik dengar ye pakcik... Hai mambang tanah,mambang laut,mambang api...Mambang mabok mimum todi...
Pak Mustar: Apa kau ingat negeri mambang ada jual todi?? Eh! nie apa nie gambar orang-orang nie?
Sudin : Tu bukan orang pakcik, tu mambang...
Pak Mustar : Mambang kepala otak kau berjambul....

Tersebutlah kisahhhh… kisah terjadiiii negeri melakaaa.. boleh tahan cerita ini.. seorang pahlawan pembela bangsa.. heheee.. makin trilling ceriterr ini.. heee.. pahlawan bergelar laksamana hang tuah.. (hahahahaa pakcik M. June gi malam muda mudi)

Aku dah naik jelak dgn pesta muda mudi ni balik2 epok2 karipap,onde2 yg tu nak menari yg ni nak menari , aku tak dpt menari.... (M. June beli tiket)

Cikgu Shaari : (Dlm loghat kedah) Hai orang sebelah! awat kayu hang tu terjolok kat umah aku ni, hah??

Judul Filem : Bujang Lapok

"Abang Sudin! Dua puluh sen..!" - Ayu

"Takde dua puluh sen rahsia bocor haaa..." - Ayu

Judul Filem : Ali Baba Bujang Lapok

"Apelah.. kamu, hari-hari datang nak pinjam, hari-hari datang nak pinjam. Kamu tak ade malu ke? Pemalas! Ka tio bagdad tu tah dabi tus tak. Bia nang buti nang, kui buti kui, butai mie ti. Ka tir tom tom.." - Kassim Baba
"Kanda, bahase ape kanda cakap ni?" - Ali Baba
"Aku cakap bahasa aku ler!" - Kassim Baba

"Apesal kanda pakai topi besi?" - Norsiah
"Kanda masuk soldier lah.." - Ali Baba
"Kenapa kanda bukak baju tak bukak topi?" - Norsiah
"Soldier kena turun pangkat dah.." - Ali Baba

"Buah qurmak! Sampai licin kamu kebas" - Chief
"Hey belacan. Siape name kamu dah?" - Chief
"Kassim Baba dah" - Kassim Baba
"Kassim Baba, sebelum kamu mampus, kamu boleh mintak apa yang kau mau mintak" - Chief
"Aku mau mintak, kau mesti menghormatkan hari aku mati. Kau mesti mengadakan satu hari public holiday" - Kassim Baba

"Untuk menghormati hari matinya Kassim Baba, kita mesti mengadakan satu hari public holiday" - Chief


scene Jamban
"Itu dia rumahnya. Serbu!" - Chief
"Rumah banyak kecik lor" - Momotaro San
"Eh, pedulikan lah. Kita kasi pecah larr.." - Penyamun doktor

"Kau Sungai Road punya penyamun dah.. Makan belacan! Aku suruh kau pergi pangkah rumah Kassim Baba, apa pasal yang kau pergi pangkah 'rumah kecik'? Engkau tahu berapa rugi aku hari ini kena beli minyak wangi?" - Chief (kepada Sarjan)

Judul Filem : Pendekar Bujang Lapok

"Huruf ini sama dengan huruf Jim, huruf Jim matanya di tengah-tengah tetapi huruf ni matanya di atas" - Cikgu Ros
"Aa.. Jim ini matanya di tengah-tengah, Jim ini mata di atas cikgu... Jin pakai toncet" - Sudin

Judul Filem : Seniman Bujang Lapok

"Siapa kau?" - Aziz
"Aku King" - Ramli
"King apa?" - Aziz
"King Kong!" - Ramli

"Berapa senang Beta punya hati, Betalah yang digelarkan Setan Aminurrashid" - Ramli
"Cut...! Bukan setan, syaitan! Sultan!!" - Director

Judul Filem : Labu Labi

scene Kereta Hj Bakhil

"Sekarang mari kita cerita pasal Haji Bakhil. Haji Bakhil tu memang orang kaya, rumah dia besar, kereta dia pun cukup cantik! Nak tengok keretanya? Tu.. di hujung sana... Cantik bukan? Macam setan!" - Labi

scene Sawan Si Labu

"Allah, pecah juga harta aku Labu..." - Haji Bakhil
"Yang sebetulnya encik, saya ada sawan encik. Bila terpekik saja, sawan saya datang encik" - Labu
"Kerana penyakit sawan kau tu.. papa lah aku Labu" - Haji Bakhil
"Tidak encik, lain tahun nanti sawan saya kasi kaya encik" - Labu
"Bodoh! Setan!" - Haji Bakhil

(Labi muncul dari luar) "Apa engkau ini Labu.. angkat itu pun tak larat ka? Bodoh!" - Labi
"Diam!! Kau pun setan juga" - Haji Bakhil

(Labu menyampuk) "Ya encik.. setan! Setan gondol encik. Bodoh! Baghal!" - Labu
"Diam!" - Haji Bakhil

scene Mimpi jadi orang kaya

"Mahu minum apa Tuan?" - Pelayan kelab (Haji Bakhil)
"Emm.. aa.. Jin and Tonic" - Majistret Labi
"Emm.. aa.. Iblis Tonic" - Doktor Labu

"Iblis Tonic mana ada Tuan" - Pelayan kelab
"Err.. aa.. give me Setan and Tonic" - Doktor Labu
"Setan lagi tak ada Tuan" - Pelayan kelab

(Labu marah) "Err.. now bring me Haji Bakhil and Tonic! Get out, get out!" - Doktor Labu
"Tuan..." - Pelayan kelab


scene Mimpi jadi 'koboi'

(Labu belum sedar dari mimpi) "Peng!" - Labu

"Ooo... kau 'peng' (tembak) aku ya? Sekali aku 'peng' (lesing) baru kau tahu, budak-budak setan ni. Dah tengah malam belum jugak tidur-tidur lagi. Kau tahu dah pukul berapa sekarang ni?!" - Haji Bakhil

scene Mimpi 'nak cari kayu..'

"Ooo.. ini dia Haji Bakhil tua kutuk, tua tak sedar diri" - Labu
"Apa? Kau bilangkan aku tua kutuk? Bahalol! Setan!" - Haji Bakhil
"Siapa setan? Aku bukan setan. Aku Haji. Haji Labu. Kau setan. Kau setan bakhil bin kedekut!" - Labu

scene Pukul 6 pagi, kena ketuk ketampi

(Labu dan Labi pegang telinga)
"Ha, kau dah tahu. Belum aku suruh kau dah bikin. Padan muka kau setannn...." - Haji Bakhil

Judul Filem : Nasib Si Labu Labi

"Abang Labi sedang tengok apa tu?" - Manisah "Abang Labi sedang tengok ular salin kulit" - Labi "Eeee....gelilahh..." - Manisah

Judul Filem : Ibu Mertuaku
Nyonya Mansur : apa? doktor kau tu dah gila agaknya!
"Kassim Selamat? Siapa dia Kassim Selamat? Lawyer? Magistrate?" - Nyonya Mansoor
"Ahli muzik" - Sabariah
"Ahli muzik? Memang pantang datuk nenek aku ahli muzik. Anak tidak mengenang jasa!!" - Nyonya Mansoor

"alaahhhh Kasiimmmm Kassimm... ampunkan makk Kassimmmm...." - Nyonya Mansoor

Judul Filem : Penarek Becha

"Lebih baik aku mati daripada menanggung siksa begini" - Azizah
"Jikalau kau ingin mati, aku juga tak ingin hidup Azizah. Tetapi lebih baik kita bersabar. Tuhan akan menolong kepada orang yang bersabar" -
p/s: ahahahhaha.. kelakar bila diingat2.. hehe

Wednesday, June 29, 2011

Sony Satio rosakkkkk!!!

AARRGGHHHHHHH!!!!!

mental tahap gaban z!! hp yg penting utk aku utk record video, amek pic and dgr lagu dah rosak... cane nak repair... poket ngah kering nih... sape leh bantu? uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... kenelah usaha sendiri untuk cari duit... aduhh!!! aku dahla selalu dgr lagu kalo wat keje dlm compactors, takpun masa ngah menunggu dimana2... errghhh!!! takkan nak beli hp baru? tak berbaloi wat masa ni sebab aku nak pindah rumah.... KESIAN! beban semua atas bahu aku... semuanya! aku tau aku anak sulong tapi................... takpelah, aku bertahan dan bersabar.. InsyaAllah aku yakin 1 hari nanti kepayahan aku, kesusahan aku nih akan dibalas dgn kesenangan... aku yakin.. semua itu dtg dari Allah juga....

tu takpelah.. cuma skrg nih masalah utama ialah.. HP kesayangan aku dah rosakkkkkkkkkk!!!! uwaaaaaaaaaaaaa... takde mood nak pakai HP...


p/s: hargailah ape yg anda ada.. sok2 dah rosak ke, jahanam ke, takde ke, ilang ke..... baru korg tau peritnya idop.. hmmmmmmm...

Tuesday, June 14, 2011

Alhamdulillah Rezeki 2011


just involved and finish Bintang BNM 2011 at my beloved office here in KL.. ahaks... this is the story bout 'the day'.. there bout 12 contestants which is 7 guys and 5 women.. kinda less than before.. also the crowded in the auditorium is not like the same as before.. i just dont get it.. Y.. but nevermind.. the show must go on..

esoknyer nak rehearsal, mlm jumaat tu aku tolong2 AJK wat decoration pentas kt dlm auditorium.. hehe.. maklumlah teringin nak jadi AJK.. hahaha.. sape suh tak bg.. then after that balik Senawang jumpa dgn suami.. alahai.. citer rumah malasla nak share.. biarlah Allah saja yang Maha Mengetahui...

jumaat hari kejadian pun tiba.. huhuhu... turn aku no 2 ok.. fuhh.. mmg sgt2 tak suka.. tapi nak wat mcmner, sendiri tak pi amek cabutan kan... rasakan kau marie! aku amek masa rehearsal 2kali.. 1st tu just saja nak test mic.. sekali dia suh wat bebetul... yg 2nd tu aku bg abesla geramnyer pasal ngan audioman.. hamek ko! huhuhu.. sowwy.. huuu.. malam kejadian pun tiba... Alhamdulillah, emcee pun menghiburkan.. tahniah emcee... dgn berpakaian baju sekolah, ku mulakan persembahan.. suddenly masa aku nyanyi tekak aku kering... sgt kering.. ishk.. suara menyanyi tapi hati n kepala otak aku nih berserabut.. 'asal la time2 ni tekak nak kering plak!!!!' but show must go on.. aku tgk muka sury, muka janet.. diorg semua berkerut.. dalam hati aku dah bercelaru dah.. tapi nyanyi tetap nyanyi... hmmmmmmmm... redah je aaaa.... peserta yg lain pun sgt bagus dan perform yg mengconfident kan. nak2 pada fayzal yg 1st time mencuba lagu rock serta my fren atie yg last minit tukar lagu.. tapi berjaya bawa dgn baik... aku sgt2 rasa serba salah dengan kemenangan aku... hmmmmmm... aku rasa mcm aku tak patut menang. ntahlah.. cikgu siti hajar lebih bijak menilai... layan je.. hmmmm.


Jom layan pic sket... he he


antara peserta dan AJK

SEMPAT LAGI KAN

org lain berdebar2 tunggu giliran, aku? sibuk berborak.. dah mcm sesi berbicara antara ketua pengawas ngan pelajar biasa.. ekekekeke

Emcee nih nama dia brader kush.. hehe.. dia sgt spontan.. susah nak jangka apa yg dia akan tanyer.. mmg suka mengenakan org ok.. huhuhu

ni dia juri jemputan Ali Terrarossa, masa persembahan beliau ada sesi lawak ok.. dimana cd beliau jumping semasa ahmad fayzal naik utk nyanyi bersama2.. sgt kelakar.. tapi oleh kerana beliau profesional, dia buat terus version unplugged.. lagi gempak... best!!!

kenal nih? ni juri kedua Zarina AF.. huhu.. dia nyanyi lagu Goyang Inul.. ekekekek.. bersama dgn staff2 bnm.. sporting abes ahh

juri utama Cikgu Siti Hajar.. aaaaaaaaaaaa.. garang taw... huhuhu

ni team cikgu siti nyanyi 2 lagu Koir tapi meremang bulu kaki dee... best!

ni lah dia.... malas nak ckp.. hmmmmmmmmmm.. masih ada rasa serba salah... huhuhu

antara pemenang2nya.. hee hee

the ladies aku, atie and ika

me and apu.. mcm gangster sekolah tak? ekekekek

lepak kat McD ampang sebab kelaparan lepas show... ahahahaha

sempat lagi nak menyengal kan.. ahhaahaah


p/s: apa yg terjadi adalah rezeki dan ketentuan dari Allah SWT... Alhamdulillah.
There was an error in this gadget

nuffers

Digital clock