nuff

Friday, March 18, 2011

Sweet. Alhamdulillah

1st of all, aku nak ckp Assalamu'alaikum buat semua dan Alhamdulillah kita jumpa lg utk hari ni.. :)

beberapa hari lepas aku nekad utk muhasabah diri.. aku diamkan diri dari berfb dan ber hp. minta maaf dekat suami aku. sebab bukan sengaja, tapi aku bebetul nak carik diri aku balik.. kenal diri aku balik.. mane hilangnya mariah yg dulu... seorg budak yg nakal tapi tidak lupa akan tanggungjawab pada ilahi dan keluarga. mmg sedih semasa 2 hari tersebut, banyak perkara yg aku ingat2 balik.. ada yg aku rasa sgt teruk dan kejam... ada juga perkara yg silap aku buat... moga Allah terima taubatku.. aminn..

aku terlalu banyak memendam perasaan sehinggakan aku rasa amat tertekan. sampai 1 tahap aku mmg tiba2 mengalir air mata.. hmmmm... sgt 2 deep aku rasa dlm 2 hari nih... syukur hati aku rasa betul2 tenang sgt... ape2pun aku masih mencuba utk tetapkan hati aku utk melakukan perubahan pada diri aku semula.. marie boleh! hee hee... adakah suami aku menerima akan perubahan aku nih? adakah dia akan berpaling pada mereka2 yg jauh lg lawa? hmmmmm... ape2pun perubahan aku nih kerana Allah. aku dah membaca Al-Quran, maka aku kene penuhi apa yg aku pelajari.. sebab umat akhir zaman yg masuk ke neraka ialah, beragama islam tetapi tidak mengamalkannya... Na'uzubillah.....

aku dah nekad, apepun yg terjadi, aku serah sepenuhnya pada Dia yg Maha Esa lg Maha Adil. :) sebab aku yakin dengan kekuasaan Allah, yg menjanjikan balasan setimpal bg setiap sesuatu perbuatan.. InsyaAllah, cuma yg lambat atau cepat je... ahaks. :)

p/s: seronok lunch dgn kawan2 di IB tadi.. pic tak dapat nak upload, sebab cable hp dlm bag lappy... hee hee hee
There was an error in this gadget

nuffers

Digital clock