nuff

Monday, October 7, 2013

Tanda2 jin ada dalam rumah..

Tanda2 jin ada dalam rumah

Masakan selalu dan cepat basi ( rosak ) 

Selalu kedengaran seperti bunyi guli jatuh di lantai 
Kedengaran seperti ada orang mengemas atau menarik perabot di tengah malam 
Sering nampak kelibat atau lembaga hitam di dalam rumah 
Penghuni rumah sering merasa seram dan takut apabila berada di dalam rumah.

9 Anak-Anak Syaitan Yang Lainnya. 

ZALITUUN : Duduk di pasar/kedai supaya manusia hilang sifat jimat cermat. Menggoda supaya manusia berbelanja lebih danmembelibarang-barang yang tidak perlu. 

WATHIIN  :  Pergi kepada orang yang mendapat musibah supaya bersangka buruk terhadap Allah. 

A'AWAN: Menghasut sultan/raja/pemerintah supaya tidak mendekati rakyat.Seronok dengan kedudukan/kekayaan hingga terabai kebajikan rakyat dan tidak mahu mendengar nasihat para ulama. 

HAFFAF : Berkawan baik dengan kaki botol. Suka menghampiri orang berada di tempat-tempat maksiat ( i.e. disko, kelab malam &tempat yang ada minuman keras ) 

MURRAH: Merosakkan dan melalaikan ahli dan orang yang sukakan muzik sehingga lupa kepada Allah. Mereka ini tenggelam dalam keseronokan dan glamour etc. 

MASUUD : Duduk dibibir mulut manusia supaya melahirkan fitnah, gosip, umpatan dan segala apa sahaja penyakit yang mula dari kata-kata mulut. 

DAASIM ( Berilah Salam sebelum masuk ke rumah ) : Duduk dipintu rumah kita. Jika tidak memberi salam ketika masuk ke rumah,Daasim akan bertindak agar berlaku keruntuhan rumahtangga.(suami-isteri bercerai-berai, suami bertindak ganas,memukul isteri,isteri hilang pertimbangan menuntut cerai, anak-anak didera dan perbagai bentuk kemusnahan rumahtangga). 

WALAHAAN :Menimbulkan rasa was-was dalam diri manusia khususnya ketika berwudhuk dan solat dan menjejaskan ibadat-ibadat kita yang lain. 

LAKHUUS  :  Merupakan sahabat orang Majusi yang menyembah api dan matahari.

Rujukan lanjut http://sg.geocities.com/rawatanislam/jenis-jenis-jin.html


nuffers