nuff

Friday, June 13, 2014

Review Brazil vs Croatia - World Cup 2014 Brazil

result

sedikit review dari aku yang tak reti bola nih.... memula nak minta maaf pada peminat brazil sebab mungkin ada sedikit sindiran dalam ni utk brazil.. ahahahaha... eh??!!! ada??!! huhuh

Goal awal goal tidak sengaja by Marcelo.. hahaha.. bukan salah dia.. tapi maybe akan beri kesan mendalam pada dia sebab 1st game 1st mistake.. huhuhu... sian marcelo... but still like him because his Madridista.. hehehe....

1st half of the game... sangat2 tight and fight... well sebab tengah croatia ade rakitic and luka modric (real madrid)hohoho... kekurangan besar croatia adalah penyerang mereka yg digantung 1 perlawanan iaitu mario mandzukic (bayern munchen) dan penjaga goal yang lemah... disitu bagi jurang yang amat besar buat croatia berbanding brazil yang di ketuai oleh thiago silva (PSG). mempunyai penyerang yang bagus, tengah yg sedikit loose manakala defend yg kukuh... cuma disini, sikap pemain ketika berada di kotak penalti.... sangat2 mendukacitakan, apabila dilihat ketika fred jatuh dlm kotak penalti, ketika contact yg lemah berlaku, beliau tidak memegang sebarang bola.. tetapi perkara berlaku pantas dan referee melihat sebagai contact yg jelas walaupun dlm keadaan laju.... (saya melihat gerak perlahan di tv) kat situ tak adil lah... please play fair game... we know that u r hoster but please we need fun fair play... penalty is some sort of luck.. wether ur team can win or not... sometimes its unfair jugaklah... :)

so, tu je rumusan saya.. ehehehehhe....


p/s: next SPAIN vs HOLLAND.. Superb!
There was an error in this gadget

nuffers

Digital clock