nuff

Tuesday, December 28, 2010

Mission 2011

# nak dapatkan XBOX
# nak melancong luar negara (bukan indonesia)
# langsaikan hutang
# duduk dekat rumah sendiri
# harap dikurniakan rezeki anak dari Yang Maha Esa. amin..

Goodbye 2010


Friday, December 17, 2010

Semak!!!!!

heeeeeeeeeeiiii.. pening tension!!! semuanya tamak! semuanya selfish! pentingkan diri sendiri, perut sendiri, badan sendiri, sedap sendiri, senang sendiri....................... aku????? damn!!!! NOTHING!!! balik sana mcmtu.. balik sini kene tanyer.... apelah salah aku.. apelah dosa aku... banyak dah aku buat baek... apa balasan dia.... mana??? mana???? berabes aku... keringgg.... aku mmg dah tahap 70% mampu bersabar... aku senyumkan walapun hati aku menafikan..... sebab aku berfikiran jauh aku tau mane yg buruk mane yg tak... sebab tu aku banyak diam sebab aku berfikir dari ckp kosong dok berchatting ngadap laptop mcm org sengal tapi takde hasil pun gugur dari langit..... hmmmmmm...... apelahhhhh... aku tak sihat sgt2 tak sihat........................................................

ngah hangin2 nih aku msg adik aku elok2 suh anta laptop dia panggil aku 'ko'.. lagi marah lah aku.. aku tak ajar adik2 aku panggil aku 'ko' semua ada gelaran... sial!!! ingat aku adik?? nak kene hentak dgn helmet lagi ker??? babun!!

nih ngah dok hangen2 abah lak tanyer pasal bonus..... prime... aku tau... aku kene fokus kerja... skrg takleh wat memain.. aku tau dia risau.. aku lagi risau nak bayar itu ini.. sepatutnya sekarang aku dah dok goyang kaki takde hutang tunggu duit masuk je..... hmmmmmmmmmmm........ ape semua nihhhhh...

p/s: Ya Allah, jika ini ujianmu.. aku terima dgn hati terbuka tapi aku memohon kau berilah petunjuk pada mereka2 yang cuba mengambil kesempatan keatas aku..

Ya Allah, hambamu bersyukur atas nikmat pemberianmu atas bonus dan gajiku Ya Allah.. sesungguhnya akan ku selesaikan hutang yg aku termampu.. aminn.....

Friday, December 10, 2010

Hi Tea Puspanita with Love

saya sayang Puspanita Bank Negara Malaysia :)

sort of pic pada hari kejadian 26/11/2010 .. ahaks


ermmmmm...

hurmm... mane nak mula eh...

ye, oleh kerana harini hari jumaat, aku dah menerkam 1 helai baju ye.. Bum Equipment.. sgt muslimah.. (eh.. mimpi ke aku nih) kekekekekeke.. so, cik marie akan menjadi cik marie yg memula dulu.. ahaks.. diriku menjadi diriku semula.. ngeh ngeh ngeh... hepi sgt2... semoga Allah merahmati ku InsyaAllah...

nak tulis pe lagi?? tunggu.. banyak yg aku lum luahkan.. sebab takde masa nak menaip.. semuanya ada dlm simpanan kepala otak aku... sakit sgt dah ni simpan lama2... hu hu hu... jumpa lagi lain kali....


p/s: remember, what u did... Allah will pay. me?? watch and smile happily :)

Monday, December 6, 2010

Salam Maal Hijrah

hmmmmm... thn lepas adalah pentup tahun bujang aku dan aku dah memilih jalan utk berada dlm keadaan selama dari bergelumang dgn maksiat [berpegang tgn bukan muhrim]... Alhamdulillah. skrg kehidupan aku fasa ke 2... pendek citer.. aku banyak berabes... tapi 1 sen pun tak balik modal... aku sabar dan teruskan usaha dan erdoa...
now kenapa aku rasa mcm dipermainkan... sebab aku rasa sgt wired.. Ya Allah, apa dugaan Mu kali ini. seperti yg aku katakan, tiadalah daya aku nak membalasnya melainkan kuasa Allah... aku berdoa agar diberi pengajaran setimpal dgn perbuatan mereka. InsyaAllah, masa itu, aku benar2 nak lihat, siapa yg dtg dlm keadaan sesal dan hancur keadaan dia dlm keluarganya sendiri... aminn...
tunggulah masanya nanti... aku akan tetap berdiam dan hanya melihat.. Allah Maha Mengetahui akan sesuatu perkara yang disembunyikan oleh umatnya..

Alhamdulillah...

sekali lg aku kembali lg ke ruangan memblog2 nih.. lama gak since lepas hari bersanding. well, biasalah.. jenis weekend wife and husband nih.. mmg bz je hari minggu.. pendek kata jadual tu pack lah... hmmmmm... dok plak kat umah parent masing2 coz rumah masih belom boleh duduk yg kat sunway tu.. sian mama boy sebab kene tido luar.. kalo kat umah aku takpe, sebab mmg dah ader bilik. takpelah, aku redha.. aku teruskan semua ini dan aku anggap ini semuanya ujian dariNya. ;]

lepas kawen nih, mcm2 aku lalui.. belom pernah segenting ini hidup aku... hmmmmm.. masih mencari banyak perkara yg perlu aku selesaikan..its all about cost and time management.. dgn aku yg idop just cukup2 makan.... kdg2 tak cukup... hmmmmm.. tambah plak dengan hubby yg travel ulang alik.. sian kat dia budget banyak abes kat travel... aku perlukan backup plan utk cover semua masalah ni... aku taknak dok diam saja..

overtime... sudah semestinya aku buat utk cover payment2 aku.. bill2 aku... hmmmm.. pe lagi... nanti aku pikirin.... duit abes mcmtu jek....

There was an error in this gadget

nuffers

Digital clock