nuff

Monday, October 25, 2010

It was happening on 23/10/2010


I'm finaly became mistress hermanas?? haa haa... Alhamdulillah selesai sudah. perkara yg selama nih agak kurang menyenangkan dah selamat.. :) ikatan dah terjalin sah. kini aku bergelar mrs hairul :) and pakej with fluSSSSS.. huhuhuhu..

majlis berlangsung agak hmmmmm.. permulaan agak boring dan kelam kabut... siap boleh baring2 lg tgk astro kul 10am.. tak sedar kul 1 nak kene siap nikah.. haa haa haa.. hantaran pun tak abes siap lg.. :p syukur ader adik2, cousin dan makcik2 yang memahami.

tepat jam 1.30 majlis pun bermula tapi agak lewat maklumlah, huru hara amek gambo... boleh? huhuhuhu... depan masjid pun nak bergambo budak2 nih.... jap nih pic dia...

adik, farrah, me , sury and mak sury


session dalam masjid pulak.. :p

Sempat lagi pose

Syahdunye aku.. ni lah saat2 aku tak leh thn air mata.. mana taknya, ni lah saat2 aku takot dimana abah melepas tanggungjawabnya kepada bakal menantunya Hairul Hafizal. sayu hati aku masa tu... terima kasih abah...

saat2 aku takleh thn airmata dah.. wawawawawa

Ya Allah, berkatilah pernikahan dan dunia baru kami dan lindungilah kami dari perkara2 yang tidak baik.. Aminn

tadaaaaa..... uwaaaaaaaaaaaaa

abahku... apelah perasaan dia masa ni kan...

masa isi borang taklik kot? ekkkk? huhuhu

officially became a wife mrs Hairul with my parent

with his parent

aaaaaaaa... kawan2 yg sempat hadir.. terima kasih sgt2.... bahagia dpt makan kan... :p

with nenekku.. hmmmmmm.... ehehhe

sarung cincin dirumah.. :p

geng meroboh ku.. hehehehe

tangga pun tanggalah kan? ehehehehe...

so, itulah episod aku masa hari pernikahan.. mostly banyak adegan sebak aku and huru hara dengan kengkawan.. :) heee..

Wednesday, October 20, 2010

2 days left

tadaaaa..

lagi 2 hari lg aku akan bergelar isteri... hurmmm.. perasaan.. mcm2 ader... hepi tu off coz la.. akhirnya, aku takde dah idup terumbang ambing sendirian.. lepas nih aku dah ader matlamat baru iaitu menguruskan rumahtangga dan kerjaya.. waaahh.. sgt teruja.. tapi disebalik itu, aku ada juga perasaan risau, mampukah aku menjaga diriku dari mengaibkan suamiku, menguruskan urusan suamiku, mengawal hati dan perasaan dari memikirkan bukan2 tentang suami... Ya Allah, kuatkan hati dan imanku Ya Allah.

bila dah dekat nih banyak nasihat2 berguna dari org2 yg berpengalaman baik lelaki mahupun perempuan.. kalo dari perempuan tu sah2la pasal pemakanan.. jaga. lelaki lak cara kita dgn suami. pergaulan, komunikasi. and ape yg aku take point is komunikasi sebab tu yg penting. nak2 aku jenis weekend wife n hubby... so, pe yg penting is to make the relations hepi..

tapi tulah.. aku tak rest langsung. malam jumaat tu pun aku still berulang sana sini amek brg.... aiyoooo.... cepatlah masa berlalu. semoga cepat selesai segalanya... amin..

p/s: berikan daku cutiiiiiiiiiiiii...


Friday, October 15, 2010

Things i Dislike

thing dat i dislike.. most of it is..

# Menipu
# Tidak Jujur
# Bermuka-Muka
# Mengata
# Main Belakang/Tikam Belakang
# Belagak & Perasan Lawa/hensem
# Mata Duitan
# Kaki Perempuan/Minum/Judi
# Perokok especially.... hmmmmmmmm..
# Menunjuk-Nunjuk & Bermegah-Megah
# Mainkan Perasaan Orang
# Tidak Ikhlas
# Tak Excited akan sesuatu especially terhadap pasangan
# Tak concern terhadap pasangan
# Selfish
# Tak respek orang tua/kurang ajar(1 day ada anak sok, jgn menyesal. what u did u get back!)
# Memilih
# ** akan ditambah**

bukan hipokrit tapi kenyataan.. banyak yg perlu diubah, samada aku mahupun org lain... kalo aku sah2 lah kene ubah banyak.. yelah.. sejak 2 menjak nih.. aku dah tersasar jauh dari landasan asal agamaku.. teramatlah jauh aku disisiNya.. aku betul2 rasa mcm bukan aku... yg tu aku akan ubah sedikit demi sedikit.. aku mencuba.. akan terus mencuba.. aku nak ditempatkan bersama-sama mereka yang beriman. bukan dengan mereka yang jahil yg khayal dgn dunia yg sementara nih.. semoga impian aku termakbul.. amin..

Different between Girls and Matured Women

For all the girls out there. This maybe a good read for you to prepare urself of being a "matured women"...

Girls leave their schedule wide-open and wait for a guy to call and make plans.

Matured women make their own plans and nicely tell the guy to get in where he fits

...........................................................

Girls want to control the man in their life.

Matured women know that if he's trulyhers, he doesn't need controlling.

...........................................................

Girls check you for not calling them.

Matured women are too busy to realize you hadn't.

.............................................................

Girls are afraid to be alone.

Matured women revel in it-using it as a time for personal growth.

..............................................................

Girls ignore the good guys.

Matured women ignore the bad guys.

..................................................................

Girls make you come home.

Matured women make you want to come home.

......................................................................

Girls worry about not being pretty and/or good enough for their man.

Matured women know that they are pretty and/or good enough for any man.

........................................................................

Girls try to monopolize all their man's time ( I.e., don't want him hanging withhis friends).

Matured women realize that a lil' bit of space makes the 'together time' evenmore special-and goes to kick it with her own friends! (maksudnye xnk berkepit 24jam ler...)

................................................................................

Girls think a guy crying is weak.

Matured women offer their shoulder and a tissue.

......................................................................................

Girls want to be spoiled and 'tell' their man so.

Matured women 'show' him and make him comfortable enough to reciprocate without fear of losing his 'manhood'.

....................................................................................

Girls get hurt by one man and make all men pay for it.

Matured women know that, that was just one man.

...................................................................................

Girls fall in love and chase aimlessly after the object of their affection, ignoring all 'signs'.

Matured women know that sometimes the one you love, don't always love you backand move on, without bitterness.

...................................................................................

Girls will read this and get an attitude.

Matured women will read this and pass it on to other Matured women and their male friends.


Thursday, October 14, 2010

What Movies on Board NOW???!!!

Ape ehh... eh, mmmm.. agak keterlaluan ker kalo time2 bz nih aku melapangkan diri gi tgk wayang, hee...


JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK 2

Release Date: 7 October 2010
Language: Malay
Genre: Comedy
Running Time: 1 hour 30 minutes
Director: Ahmad Idham
Cast: Azlee Jaafar, Cat Farish, Kuman, Lisa Surihani, Mazlan Ahmad, Nora Danish, Shaheizy Sam.

Synopsis:
After healing Punai (Mazlan Pet Pet) in the previous film; Asmat (Cat Farish) and Johan (Shaiheizy Sam) successfully defeats Mustika (Lisa Surihani). Pak Mor who was injured heads to the river bank and starts to chant some black magic. Soon, Mustika comes out alive and well from the body of Pak Mor. It becomes apparent that Pak Mor and Mustika have teamed up to inherit all of the money that was left by Pak Sudir. Inevitably, their plans are foiled by Punai, Asamat and Johan.

Wednesday, October 13, 2010

ape lah diorg nih...

sangat2lah merepek dan kerepek! dedulu aku wat gak keje tu.. so far ok jek... alaaa.. takat nak kejar backlog tu bukan teruk sgt.. janji buat.. kalo ada urgent buat yg tu dulu.. if takde teruskan mcm biasa.. nak melayan karenah officer mmglah sengal tapi tu lah.. kene firmlah.. jgn nak lepas tgn je.... hmmmmmmmmm... aku tak komplen, aku ok jek.. tapi dah semua keje aku kene buat.. tak ke gila namanyer???? damn!

Monday, October 11, 2010

Finding Nemo

last saturday wat pre wed shoot.. hee hee.. sgt kelakar... yelah2 masing2 kekok.. nak2 part dua2 kene pandang mata masing2... neves aku... mane aku penah tatap mata org... aku tak suka tgk mata org... seb baik 'dia' pegang tangan aku n tenangkan aku.. so that, ilang neves aku.. gelak lak, jgn cakap lah... tak hengat2nyer.... ahahahahaa... thanks sgt kat 'dia' sebab very2 sporting...... Love You abg. :)
ape2hal pun credit kat abg matt n kawannya sebab berhempas pulas nak dpt angle cun and sabar dgn kami... thanks abg matt... sgt2 terharu dgn anda... ni hasilnye :)

SALAM DARI KAMI :)




p/s: terima kasih 'dia'... terima kasih sgt2..... Semoga Allah memberkati hubungan kita.. InsyaAllah :)




Saturday, October 9, 2010

Tiada lagi

fedap!!!! aku takkan bersuara.. 1 day Allah will pay... i'm innocence...

Thursday, October 7, 2010

This is Me - Miss Marie Part 1


its all about marie :P

loves natures, sports, beauty, cars & singing :D







what says me?!

aku siyes dah terlalu sangat penat dan letih dengan keadaan aku... kadang2 aku terfikir.. ni jalan yg aku pilih, ini lah aku kene hadapi.

perkara yang lepas2 aku sukar nak padam dalam ingatan.... ape yang terjadi sepanjang 5thn kebelakangan nih bukan seperti yang aku benar2 rancang. Ya Allah, sungguh besar kuasa-Mu dalam menentukan jalan hidupku. aku redha. ape yang telah aku lalui selama ni, Ya Allah, ampunkan dosa ku. hambamu ini benar2 lalai, leka....

Ya Allah, jadikan hambamu ini org yang baik dan beriman serta tidak kufur akan nikmatMu Ya Allah.. jadikan ku sebaik-baik hamba-mu Ya Allah. biarlah mereka berlaku khianat terhadapku asal tidak aku melakukan terhadap mereka.. sebab aku yakin akan kuasa Mu Ya Allah... :)

jadikan kesusahan ku kali ni sebagai membina semangat untuk ku teruskan perjalananku.

p/s: hati masih tak tenang. badan semakin penat dan lesu!!! aku nak hepi mcm dulu!

Monday, October 4, 2010

Marie Episode 2

Mekap

lama gler aku tak berabis ke barang2 mekap, bermekap2, memekapkan org.. hee hee.. tetibe rasa windus nak conteng muka org.. mcm takde mangsa jek.. ekekekek.. natural beauty mmg la lawa.. tapi kalo dah mekap, its look extravaganza super duper lawa wooooo... ahaks... tapi i love being natural look coz thats me... ahaks... lgpun aku takdelah lawa pun cuma gojes je... ekekekekke.... cuma tu lah... kerinduan aku nak berjalan keluar dressup kaw2 and mekap kaw2.. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... mana nak dpt time nih.. asyik bz jek!!!!!! takde masa nak manjakan diri dah.... lesu!!!

p/s: sesi merepek nanti akan disambung.. muahahaahaha...
There was an error in this gadget

nuffers

Digital clock