nuff

Saturday, October 22, 2011

enuff!!!!

saya dah penat nak dgr n saya dah malas nak ckp n argue mende yg sama!!!!!!! cukup2lah... itu masalah kau sendiri yg create... kau yg start kaulah kene end the game....

Wednesday, October 19, 2011

Si Comel Ciptaan Allah yang tak ternilai

Sangat commmmeeeellllll gal nih... suweeettttt... muah muah muah...

p/s - kalau perut ni ada dia lg.. mcmne lah ruper dia kan... tapi aku tak dpt lihat... mungkin kita jumpalah di 'sana'.. InsyaAllah.. mummy rindu baby............ :'(

Futsal 18/10/11 TERBAEKK!!

FUTSAL MANIAX


Team - Group Futsal FB vs BNM JP3
Tarikh - 18/10/11
Time - 8.00mlm
Tempat - Ampang SportPlanet


mana nak mula? huhuhuh.. ape2pun perkenalkan all the player....












p/s: tak tau nak story ape.. yg pasti score bnm jp3 score 5-3.. tahniah buat diorg.. ehehheh

Sammy Kerispatih Selesai Jalani Hukuman Penjara, Ingin Lupakan Kerispatih.

Sumber : http://www.ohbulan.com/sammy-kerispatih-selesai-jalani-hukuman-penjara-ingin-lupakan-kerispatih-2/

Sammy baru sahaja dibebaskan selepas menjalani hukuman penjara atas dakwaan memiliki dadah. Bekas vokalis Kerispatih ini kini sedang bersiap sedia untuk kembali ke industri muzik yang pernah mempopularkan namanya sebelum ini.

Kumpulan Kerispatih ditubuhkan pada tahun 2003 oleh 4 orang jejaka bernama Badai (keyboard), Anton (drum), Arief (gitar), dan Andika (bass). Kemudian, Sammy telah ditemui ketika tersenarai sebagai 30 finalis Indonesian Idol I pada tahun 2004.

Pada tahun 2010, dia telah didakwa atas kesalahan mencuri sebuah kereta dan kemudiannya memiliki dadah. Ketika ditemui oleh wartawan dari seberang,

“Aku selesa menyanyi solo, kalau berduet kena bersedia, tapi kalau berduet masih sedap, so far so good. Tapi untuk kembali ke Kerispatih, tidak mungkin. Sudah ramai yang terluka, sakit hati, apalagi orang tua. Bagus sendirian, lebih selesa bergerak solo.” – via KapanLagi.

Saturday, October 15, 2011

OT owh OT

kesahnyer ptg tadi aku dipanggil bos kecik n 2nd kecik, aku dah agak dah pasal ot aku yg 8jam tu.. hmmmm... dia bising pasal policylah, monitorlah, nape takleh siapkan masa hari bekerja... WTH!!! wat keje ke tak n suh wat listinglah apelah.. aku angguk and aku akan kata wat list. tapi dlm hati aku dah tawar giler nak wat claim. lepas je kuar dr bilik dia, terus aku gi batal balim claim aku n aku msg kat bos aku yg aku tak jd wat claim.. kira halal je lah...

PASNI MMG JGN HARAPLAH AKU NAK RAJIN WAT CLAIM.. jahat tak ayat aku nih? ekekkeke.. k lah, dah puas main game n now nak tido.. haa haa haa

Thursday, October 13, 2011

Hasil u olllss

hasil lunch tadi... nak tau sempat ke tak wat semua tu.. dalam masa sejam diperuntukkan untuk lunch.. akhirnya ini hasilnya :-

  • Sogo - wat duplicate keys [sukses! sekejap je ye.. tak perlu tunggu lama.. masa 5minit.. rm8 je wat 2 keys.. haa haa]
  • Pertama Complex - hantar hp sony erricson [terus g kedai yg dah roger last week, just bg dia tgk and suh dia check and call aku kalo ader ape2 then blah ke MJ masa dlm 5-6 minit]
  • Maju Junction - ke kedai Jamu.. [layan.. ni lama sket, maklumlah seronok dok dalam tu... ekekekkeekkee.... masa dekat 20minit]
  • Pertama Complex -nak beli simcard maxis baru.. [sukses! gerak dlm 3 kedai.. round2 kedai pertama jual rm20.. nak balik lah.. ingat nak beli kt depan mydin sok.. sekali on the way nak balik singgah jap kedai ke 2, rm28 ok.. MAHAL! pastu nekadlah nak balik, sekali si intan dok singgah 1 kedai nih nak ushar galaxy tab.. tetibe aku ternampak maxis 012 rm8.80.. WOW!!terus pilih no yg berkenan n senang aku nak ingat... ahahhahaha.. so, result.. SUKSES!]

kami pun makan kat cafe sebab masa ader dlm 10minit lg nak kul 2.. ekekkeke.. kebetulan ada janet n sury.. pe lg.. lepak sat.. ahhahahaha.. ape2pun mission sukses!



p/s: alamak! semanis kurma daaaa... hehehe

dating with puan intan

ahahaha.. lunch satgi dah plan nak gi byk tempat n nak wat byk mende.... huhuhu...

  1. Sogo - wat duplicate keys
  2. Pertama Complex - hantar hp sony erricson kesayangan ku mau kasi repair
  3. Pertama Complex -nak beli simcard maxis baru.. hehehehe... so, babai 012-9134416.
  4. Maju Junction - ke kedai Jamu.. waakakakka... mcm sengal dee..

so far ikot plan tu je ahh.. hahahaha.. kang kalo ader 'sesuatu' i update u olls k.. haa haa... :p daaa..

p/s: jalan2 mau kasi pecah lemak peha.. wahahahha..

Wednesday, October 12, 2011

ICBG Dinner.. backstage je pun.. hoho

Hari Kejadian 08/10/2011 - Sabtu

layan pic je lah ye.. malas nak story mory sgt.. heh..


me and emi... tgk memasing muka tak siap.. haahaha.. pucat lesi deeee....

kene amek pic artis.. hohoh.. layan je aaaaaaa

setelah ku dimekapkan.. mintak mekap lite2 je.. thanks emi..

ni dia mekap artis ku.. hahaha.. tetibe k... tak pasal kene mekapkan aku last minit.. thanks emi.. ekekek

pose with dancer BNM

2nd pose also with dancer BNM



disini segalanya

apa perasaan anda apabila ada org menaruh harapan sayang pada pasangan korg dan dalam masa yang sama pasangan korang pun ada perasaan yang sama pada dia.. dan korg plak dikatakan sebagai penghalang besar disebabkan tanggungjawab dan ikatan? pe perasaan korg dan ape tindakan korg.. berdosa kah korang memutuskan hubungan mereka.. layakkah korg dipersalahkan atas perkara yang BODOH itu.

semalam masa teman janet n sury g selection pingpong, 1 of the director of 1 department said that its better u get single rather u married with the wrong person.. terus aku angguk dengan kata2 beliau.. dia sgt sporting, energetic n spontan, well 1 of the ex director from Naza branch shah alam. pastu terus aku terfikir sampai rumah tentang ape yg diperkatakan. selama ni aku rasa kenapa aku je banyak dipersalahkan sedangkan ape yg aku buat tiada cacat celanya.. ye aku tau aku takde fizikal yg bagus, tak lawa, tak mcm model, tak totally free hair, tak modern.. tak kaya ye tu aku... but accept me the way i'm accepting u... ternyata jasadmu saja kembali padaku tetapi tidak hati... baiklah... aku tak mintak brg kemas tetapi cukup dgn nafkah zahir dan batin, aku tak minta pujuk rayu tetapi memadailah dengan senyuman sekadar buat hatiku tenang. tetapi andai permintaan ku ini berat, maka kau pergilah dengan org yg kau rasa boleh memberikan kau bahagia, tenang, kemewahan dan keseronokan.. PERGILAH........ aku dah bersedia...

'Ya Allah, ampunilah dosa2ku.. hina sungguh diri ini.. rasa kosong diri ini.. aku telah nekad Ya Allah, ku mohon padamu.. sejujur2nya, setulus2nya.. andai dia diciptakan utk menemaniku ke syurga, maka kau tetapkan hati ku, kuatkan sabarku dan tenangkan hatiku. andai dia bukan diciptakan untukku yg bukan bakal membawa ku ke syurgaMu Ya Allah, kau jauhkan hati dia dari hati ini, keraskan hati ini dari nya, kuatkan diri ini utk melawan segala fitnah dan tipu daya serta helahnya dan Ya Allah, Kau berikanlah ku tunjukkanlah ku akan Jodoh ku yg telah kau tetapkan untuk membimbingku ke Jalan Mu Ya Allah.. terlalu perit untuk ku bersendirian serta ku takuti akan byk lg kemungkaran serta dosa yg akan ku lakukan....... aminn..'

Tuesday, October 11, 2011

tak paham manusia ni

sedih bila kenang balik ape yg dah kita lakukan tapi balasannya tak setimpal. bukan minta balasan yg sama tapi memadai dengan curahkan rasa sayang, kasih dan setia.. bukan dgn terus terusan menyalahkan keadaan. Allah sekadar menguji, aku mampu bertahan hingga saat ini.

Thursday, October 6, 2011

takde MOOD

aku nak sgt BERCERITA dalam blog nih.. tapi siyesly aku bebetul takde MOOD nak taip, nak pikir ayat2 bombastik lg... hmmmm... nanti2lah... hee hee

Tuesday, October 4, 2011

ehh.. naper?

weak betul bdn aku nih sejak mlm tadi.. tido pusing sana pusing sini serba tak kene... semalam tido awal jam 9 lebih.. kul 3 terjaga coz rasa mcm nak muntah.. berlari ala2 the flash aku g toilet... lalu hasil2 pizza totilas yg aku mkn ptg tadi dibuang semula... bdn weak.. nih gara2 selsema lah ni yg jangkit dr si suami.. power betul selsema n batuk dia.. fuhh.. aku dah sihat dah tapi dia tak baik2 lg.. owh luper.. smoking... huhuhuhu

Monday, October 3, 2011

Nokia owh Nokia vs Sony deee..

aku masid disaat ku kegeramangan dgn HP Sony ku dah beberapa bulan bengong.. [nak moden sgt kan touch2 katanyer.. hamek ubat.. mati terus] abeslah game2 aku dlm tu.. video2 sumer sempat diselamatkan.. ekekekekke.. syg ah hp tu sebab camera dia 12megapixel.. kau ado? huhuhu.. hmmm nantilah aku gi sony centre kat jalan imbi tu.. alahai sony ku... la nih aku guna balik nokia lamaku.. tapi nokia nih terbaiklah.. cuma aku terpaksa buh solotep kt belakang coz takot cover bateri tertanggal.. ekekeke.. sedih kan.. looser giler hp2 aku nih.. nak kata aku ganas pakai, hmmmmm sofar takde lah kot.. sms2 mmg tak sgt.. call2 lg ahh aku malas nak layan.. tak tau nk ckp ape.. ekekekeke...

ade lg 1 hp aku guna nokia haper ntah, dpt free nasa amek line celcom dulu.. so far hp tu skrg aku wat guna utk maxis.. tapi dah dekat seminggu maxis aku giler takde line.. mcm si.. melampau ya amatlah kan, sampai seminggu takde line.. aku belasah maxis ni kang baru tau... muahahahahhaa...



p/s: setia pada yg satu je dah la...... ekekekkee






Sunday, October 2, 2011

seribu satu kesah alaa kaseeemmm!!

Acik selsemaaaaaa!!!

hachummm!!! i think i'm critical rite now.. getting flue from yesterday. huhuhu.. uwaaa... jgnla mcmnih.. rabu nih i ada rehearsal nyanyi.. awat selsema bagai nih.. i hate i hate this rite here.. huhuhu... stop citer nih.. nt aku terjah la solubel ke ape ke k..

nih nak share pic wedding nabil.. hehehehe... ni tgk pelamin dia kt ICT ok.. ehehehe.. apepun, Selamat Pengantin Baru ye Nabil.. hehehehe...



p/s: tak lupe gak wat kawanku tengku marzilawati n zul, selamat pengantin baru.. u guys so sweet.. i like.. hehehehe...

Saturday, October 1, 2011

Surprise Suryani's Birthday (Sept 2011)

sabtu lepas telah berjalan dengan jayanya majlis seprais besday party sury.. di Redbox Ria SOGO, KL. hee hee...keadaan agak kecoh apabila bdk redbox sound pasal tampal2 banner bagai tu.. siap kata kalo rosak ke ape.. kene ganti 1 biliknyer wallpaper.. pergghh... kami keje bank negaralahh!! kami MAMPU bayar.. lgpun kami baik, disiplin, tgk dah abes party, kami kemas tempat tau.. sampah bagai kami kutip... KAU APAHAL??? KAMI BAYAR OK!... ekekkek.. saje je provoke.. ngeh ngeh ngeh... pasti dia dah bla, kami pun meneruskan kerja2 pemasangan.. ADA AKU KESAH? ahahahahha...


buktinyer nih hah! ahahahhaa... tapi mmg semangat ok.. seronok wat mende2 mcm nih... hehehhee... eksaited.. huwa huwa huwa.. wished dat my besday would be like this.. ekekeke... hadirin yg dtg pun agak ramailah.. semua kawan2 sury dari BNM, UiTM, Naza, jb, lg mane eh? tak kenal.. tapi tak kenal2 pun sporting.. nyanyi tetap nyanyi kan.. ader aku kesah jah?! meh layan some sort of pic yg menguatkan lg ayat ada aku kesah? ahahaahhah..
iman & jehan saufi.. cute dak2 nih.. hehe

4 sekawan sengal :)

antara members yg hadir :) like korang.. heee

team mate sury dr UiTM rite? huhu

purple velvet cake.. nyummy :)

sign otogerap hokkay!! hahaha... ada door gift lg.. i like.. ekeekke

sempat posing lg ok.. :) kau ado? hahaha

saat kehadiran sury.. neves ok sebab sury terdiam.. ahahahha..

ucapan dari yg diraikan :) terharu... huhuhu..

hah! tgk tu.. kalo dah artis tu artis gak k.. nyanyi nak feeling abes.. ingat fay, minggu depan kita ader show.. aduhhh!! aku tak hafal lirik lg nih!

before balik pose kt redbox sogo :) sangat mcm cover album k.. hee hee


p/s: sedang memikirkan sesuatu :) hee hee..

There was an error in this gadget

nuffers

Digital clock