nuff

Thursday, July 29, 2010

Farewell Lunch to LGK at Lanai Kijang

hurmmm.. nak citer aper ye? aku up jelah situasi kejadian tadi.. ahahahha... teeetttt..

ntah bila masa lak kak deena wat muka nih... aku pun tak sedar.. ahahahahha

ape kes kak liza nih.. dah mcm pengawas.. ahahaha

dah mcam observer... ahaahhaa

jelas terbukti kelaparan kak daina nih... ahaha

ni lah dia makanan ku.. ehhehehhe.. wery the healthy kan... ahahaha

soursop idaman ku.. ehehehhee

makanan yang lain.. kapitan fried rice.. hee hee

atok fendi myer makanan.. ehehhe

tambah lauk.. ehehehe

pandangan dari dalam cafe lanai... nampak yg kaler biru tu??? dah dekat sebulan aku tak turun.. agak2, bulan puasa leh swim tak?

cedapnyeeeeeeeeeeeeeee


Tuesday, July 27, 2010

i'm open but ...............

Sms org lain boleh. Sms aku 2,3 je........ alalalalalla....

bila aku dah jujur, mcmnih lah layan aku... dulu bila aku masih single huha huha..... and masih contact ex aku tau marah... pandai campak tepon kat kaki aku... apa nih!!! jeles.. abes hati aku nih... sape nak jaga... telan jelah even pahit pun.. mmg aku open minded. but aku masih ada pegangan agama lagi, tau nak bezakan mana yg baik.. mana batas2 pergaulan... one day, aku doa Allah tunjukkan balik dekat diorg nih..apa yg aku rasa skrg.. peritnya.. mmg korang tgh hepi kan... loan abes hutang takde.. kaya.. bleh gi club.. enjoykan... takpe.... buatlah aku mcm nih..... aku sentiasa berdoa agak korang akan rasa ape yg aku rasa skrg... dan masa tu aku akan senyum dengan lapangnya dada nih.. syukur.. aku tak mintak mende tu ditarik balik.. tapi cukuplah sekadar rasa dan alami apa yang aku rasa skrg... biarlah buat beberapa minggu pun.... Allah Maha Adil.

p/s: thanks blog, kau lah tempat aku buat luahan sebenar.

Wedding kawan ku Noorul Amilin and khairul piko



Persandingan Noorul Amilin & Khairul Anuar piko

theme Purple Pink.. tapi dah ditenggelankan dengan warna purple.. hehehhe... majlis berjalan dengan lancar sekali... cuma ada pending2 sket.. biasalah sanding dekat dewan..... :D ni some sort of pic yang aku leh share dengan kawan2 sumer... :D

pose before sanding.. boleh??? huh!

man lebih2 lak.. ahhaahhaha

geng lamo tak jumpa.. hee hee

sabo jelah.....

windu korang.... dalam nih iema sorg je dah kawen.. yg lain masih available.. alalalala

aku dan umi ahhahahaa... insyaAllah aku akan jadi umi gak.. amin.. hee hee

last part of the day.. potong kek!.. hehehe.. korang mmg sweet..

semoga berbahagia hingga ke akhir hayat :) InsyaAllah...
Amin.. :D

Episod 3 - aku dan opismate

si kasem (bukan nama sebenar) " maria", dia panggil aku dgn nada yang lemau sungguh.

"ape" jawab aku. menjawab panggilan kasem yg dok sebelah partition meja aku je...

"maria, aku huhuhaha!@#$%#@$" kasem cakap lagi...

"ape dia sem?????" aku tinggikan suara......

"aku mengantok" ulang kasem dan kasem yg dengan ketinggian 185cm (tak silap aku aaa) terus bangun dari kerusi dan terus berdiri pandang ke arah aku dengan mata yg mamai... muka yg kusut!!

" oooo.. ko ngantok ye?? nah hamek nih, aku baling kat muka ko, nak??!!" dengan selambanyer aku tunjuk bola pemberat yg 2kg nyer ke arah dia... bola tu aku pinjam kak senanh punyer.. maklumlah nak bina muscle.. ekekekekke.. makan hati tak korang??? ahhahahaa.... balik dengan hal si kasem nih.....

"huh!" kasem terus gi pantry..

"ko gi cuci muka ko tu.. toye je aku tgk" jerkah aku lagi..... tak lama tu aku tgk dia bawak makanan....

"oiii.. kopok gulung" aku tanyer dia...

"ha'ah, kat pantry.. gi ahh amek" jawab kasem dan terus dgn lahapnyer makan kopok tu... hampehnyer kasem! ko tak bg sikit pun kat aku... jap2.. tangki aku dah penuh.. ehehehhehe... seb baik!!

begitulah episod aku dan opismate bernama kasem.

Monday, July 26, 2010

Episod 2 - Aku dan Pengarah

Dialog episod aku dan pengarah kembali lagi.. haa haa haa..

mcm biasa relief tempat si leha (bukan nama sebenar), suk sak suk sak aku dengor bunyi selsema pengarah. tanpe takotnyer aku redah tanyer...

"Pengarah tak makan ubat ker? flu tuuuuuuu"

dia jawab "ermmm..... nak muntah pun ada nih"

" fuuuu.. bahaya tu..." jawab aku dan terus duduk di meja yg agak semak si leha (bukan nama sebenar) tu.. ekkekeke.. (mati aku kalo dia bace!)

ngah bosan2 dok ushar kijangnet citer pasal dinner ujung minggu nih... sekali suara pengarah bunyi lagi..

"maria, can u put me to salmah(bukan nama sebenar)"

"ok" jawab aku.... dah pas the phone... tak sampai 10 saat dia cakap pum pam pum pam.. terus letak...

aku cakap dalam hati.. 'aik???? ni cakap ke aper?'......

ahahhahahahahahaha...... tak lama tu si leha pun sampai.. aku pun kembali ke meja aku...... sekian...

Friday, July 23, 2010

Pembuka kata pagi ni

'Munurut khalifah Islam Umar Abdul Aziz, manusia dicipta untuk selamanya. Kehidupan bermula dari 1. Alam roh, 2. Alam rahim ibu kita 3. Alam dunia 4. Alam barzakh 5. Alam mahsyar dan 6. Alam syurga/neraka. Kehidupan didunia sangat penting kerana adanya akhirat. Hidup adalah satu perjalanan. Kita sendirilah yang jadi pemandunya. Jangan biarkan hidup kita dipandu oleh orang lain.'

Kehidupan didunia sangat penting kerana adanya akhirat. Hidup adalah satu perjalanan. Kita sendirilah yang jadi pemandunya. Jangan biarkan hidup kita dipandu oleh orang lain.

Laksana memandu kereta, kita mesti jelas destinasi yang hendak dituju, bukannya teragak agak. Pandu dengan penuh keyakinan.
Contoh, Seekor anak gajah yang diikat dengan rantai dikaki semenjak kecil lagi. Anak gajah ini telah beberapa kali mencuba untuk berjalan tetapi tersekat oleh rantai. Sehingga dia membesar, gajah tersebut tidak mencuba lagi walaupun telah mempunyai kekuatan untuk memutuskan rantai tersebut.

Begitu juga dalam hidup terdapat banyak rantai rantai yang membelenggu laksana gajah tersebut. Kita sering mendengar ”Aku tak boleh buat” walaupun baru mendengar cadangan dan belum membuat sebarang cubaan. Alasan inilah yang membelenggui ramai dari orang Islam yang tidak berjaya dan sentiasa dalam inferiority complex.

Motivasi oleh nonmuslim hanya menyebut mengenai keyakinan diri saja. Dalam Islam keyakinan diri berkait terus dengan Allah. Untuk membina keyakinan diri, perlu diasaskan keyakinan dengan Allah dahulu.

Terdapat 2 jenis keyakinan:

1. Keyakinan biasa – bila tengok baru yakin
2. Keyakinan luar biasa – yakin dulu baru bekerja,

Yakin adanya syurga walaupun tidak melihat. Keyakinan yang dibina adalah luarbiasa.

Nabi Musa berani menghadapi Firaun dan ahli sihirnya kerana keyakinan diri yang tinggi. Rasullullah pun berani menghadapi pembesar Quraisyh kerana keyakinan diri yang tinggi.

Wassalam

Wednesday, July 14, 2010

Staff Day @ PD

10-7-2010 - Tribute to LGK & Abg Rabas.. hee hee actually its a farewell to them.. but gether the staff also to join... its fun coz komiti dah plan macam2 activity... cth beach futsal, galah panjang, bola baling, tiup belon.. and musical drama specially to LGK. hee hee hee..

yg seronoknyer ptg sabtu tu.. aku nih penakut sket... isma dah ye ye je ajak aku gi naik banana boat... sgt layan.. tapi tang jatuh tu, tgn aku tertekan kepala janet..a hahhahahaa.... luckily aku dah pandai berenang if not... 'terkapai2 ku kelemasan'... ahahahahha...

this is sort of pic yang cik marie nak share with kawan2.. hee hee...

Saturday, July 10, 2010

tenang

TENANGKAN DIRI KT PD.. SGT ENJOY DGN IRAMA2 LAGU SBG IRINGAN.. LUPEKAN MASALAH DULU. TENANG JAP HATI N KEPALA AKU NH. HEHEHE

Wednesday, July 7, 2010

Kejujuran telah musnah..kepercayaan telah pudar

apa yg aku nak tulis pagi2 nih kat wall nih.. aku langsung takleh tido.. dah 3hari semuanya bermain difikiran aku... yelah aku jenis kalo ader yg tak kene, sure aku akan tak tenteram sgt2... aku mesti nak cari mana silapnyer.. apa salahnyer... rupe2nya... betullah tekaan aku.. aku taknak tulis kat sini.. biar aku je yg tahu... ntahlah... mungkin Allah nak tunjukkan perasaan ex dia mcmner masa aku bkawan ngan dia... now aku dah rasa.. its not about matang or tak.. tapi sebab hati ngan iman.. serta hawa nafsu... aku betul2 down...... biarlah aku mencari ketenangan dulu............

p/s: berdoa pada kebaikan.... mcm takleh puasa je harini... perut aku rasa lain mcm....

Thursday, July 1, 2010

Lunch yang best

01/07/2010 - memanglah takde citer best sgt pun..tapi mcm teruja sebab aku dah beli baju2 yang aku suka pakai 3,4 thn lepas... :) rasa mcm wow!!!... the old iya yang sengal is back.. hahaha.. yana temankan aku tadi gi Reject Shop.. hehehe.. dapatlah 3 helai baju yg sgt sweet and low profile sesuai dgn jiwa aku + 1 panties cute??? boleh?...ahahahahhaa..

kalo ikotkan aku nih tak suka sgt expose.. aku suka low profile and simple... just to be hepi2 jek... hihiihi... yana pulak dapat baju sehelai rm 5??? sgt marah.. ahaahhahahahha.. nampak gayanyer penuh lagi lah koleksi baju2 aku.. mane almari aku nak buh nih... sudah penuh maaaaaaaa... adesss...

p/s : harap2 kes aku nih cepat settle bila pas kawen InsyaAllah... tak larat rasanyer jadi nomad nih...
There was an error in this gadget

nuffers

Digital clock