nuff

Wednesday, April 27, 2011

Abah nak tumbuk ORANG???! [episod takot]

semalam, aku pulang ke rumah macam biasa tapi sedikit berbeza sebab abah sampai lebih awal dari aku.

'eh, abah sampai awal lak.. tak keje ker?' bisik hati aku,

sebab aku tau abah gi keje naik komuter and akan sampai lewat selalunyer dekat2 azan maghrib baru sampai rumah...

'hmmm.. takpelah...' bisik hati aku lg..

aku pun mcm biasalah sampai rumah, terus lepak jap tgk tv, borak2 dgn adik2 and mkn.. topic utama for sure pasal sms yg adik no 3 aku dpt. sms giler yg nakkan aku ngan adik aku no 2. siap kata jin cinta nak rambut sehelai. dah lama. uits.... ntahlah... pening pikir. kalo dia ganggu lg, aku pasti akan report polis. jgn main2 dgn aku.. nampak je beralah tapi tegas dan selalu bersedia in any situations.

ngah dok sedap mkn tgk sambil tgk tv, tetibe kedengaran adik bongsu aku beri salam baru balik sekolah..

'assalamu'alaikum, mak kita balik lalu belakang'.. kata ijat pada mak aku.

'wa'alaikumsalam.. adik lalu belakang... ok' jawab mak aku..

'eh, pahal si ijat lalu belakang lak, selalu balik lalu lorong depan.. ahh.. ikot dialah, janji selamat sampai rumah.' bisik hati aku lg...

tak lama tu kedengaran bunyi motor. abah baru sampai rumah.. keluarlah tu agaknye kejap jumpa kawan. ngah sedap mencekik, aku tgk abah laju je cari ijat..

'ijat mane? balik lalu belakang eh?' tanyer abah..

'ishk, nape muka abah mcm panas je nih? lama aku tak tgk muka abah mcmtu... last aku tgk masa aku kecik2 dulu.. yelah.. masa baran dia dtg dulu... ishk...'. hati aku dah tak tenteram.. terus aku takot, terus tak lalu mkn..

'abang jumpa budak tu tadi, dah stand motor dah nak tumbuk budak tu'. tambah abah lagi bercerita dekat mak. aku and adik2 aku diam...

'nape mak?'. sampuk alang

'ader budak nak pukul ijat sebab ijat bwk motor terlanggar motor dia, yg budak tu pulak dgn lampunyer takde ape takde terus nak mintak ijat ganti rugi. agaknyer tgk ijat budak kecik, sedaplah nak mintak anak org itu ini.. sesedap je nak pukul anak org'. jawab mak.

telinga aku dah panas dah.. aku pantang betul org kaco family aku! mmg pantis budak nih!

'budak tu tadi ader kat depan siap cakap, mane anak ma'mor.. mane anak ma'mor, dia tak sedar abang ader kat belakang, ape lg abang jawablah, ni hah bapak dia ader kat belakang ni... mencicit budak tu lari' abah sambung cerita lagi..

'pastu ader sape ntah, naik moto pusing balik bgth abang, pukul je budak tu bang, budak tu mmg kurang ajar sikit, nak tunjuk samseng, seb baik budak tu lari.. kalo tak, mati dia abang kejekan, jangan main2 dgn abang.' tambah abah lagi dgn nada geram.

aku tersenyum je.. syukur dgn tindakan abah kali ni. selama ni abah hanya dgr n nak tunggu depan mata baru bertindak, kali nih dah depan mata... akhirnya......... hmmm.. syukur.. aku terus tersenyum. tapi budak tu mmg aku takkan lepaskan.. ape2 jadi dekat adik aku, siap! nampak je kami takde ape.. jgn lupa keluarga kami besar! baik jawa baik minang. ko takleh lari mane dlm m'sia nih. budak!!!

hmm... sian ijat.. tak pasal2 dah ade musuh.. takpe dik, budak tu takleh ke mana! dia dok kg tak ke mana... tak educatednyer budak!!! org biar dok kg tapi berpendidikan. ni nak tunjuk samseng konon. bodoh! tunjuklah ko samseng mcmner pun, ko tetap manusia! Allah akan balas gak nanti. time tu kita tgk sape yg terkena.. :)


p/s: syukur masih dikelilingi oleh mereka2 murni sifatnya yg sudi membantu dan menyayangi keluarga kami dikala kami amat memerlukan bantuan. semua dihujung jari... tekan je, pasti ada yg membantu... Alhamdulillah.. itulah niat baik, hati baik pasti baik jua lah balasannya.. :)


Tuesday, April 26, 2011

Tenang :]

hati tenang bila membaca text sms berbunyi :-


'Tuhan tu Maha Adil lg Bijaksana. Dia sangat sayangkan umatNya. Semakin banyak dugaan semakin sayang Dia pada kita, cuma kita tak nilai anugerahNya. Usaha Doa dan Tawakkal. Allah adakan sesuatu itu bersebab. '


p/s: dari apa yang aku fahamkan disini, mungkin aku belum capai apa yg teman2 mahupun saudara2ku capai.. mungkin aku harus menempuh dugaan demi dugaan dahulu utk mendapatkan hasil mahupun kejayaan dikemudian hari.. mungkin mereka sedang bahagia dengan apa yg mereka lalui skrg, dan mungkin kesesalan akan mereka lalui selepas itu.. Allah Maha Adil. [tersenyum aku] aku perlu terus berdoa, usaha dan bertawakkal utk teruskan hidup dan maju kehadapan. aku perlu mengurangkan pembaziran dan buang masa yg tak menjamin masa depan aku, dan belom tentu ianya akan memberi pulangan yang baik padaku. aku kene nekad tidak akan membazir pada perkara2 yang tidak perlu. aku perlu fokus utk APA YANG AKU AKAN ADA 5TAHUN DARI SEKARANG. itu yg perlu aku target. Salah satunya InsyaAllah aku teringin nak menghadap Rumah Allah.

Monday, April 25, 2011

Bila Rasaku Ini Rasamu - Kerispatih


Aku Memang Terlanjur Mencintaimu
Dan Tak Pernah Ku Sesali Itu
Seluruh Jiwa Telah Ku Serahkan
Menggenggam Janji Setiaku

Kumohon Jangan Jadikan Semua Ini

Alasan Kau Menyakitiku
Meskipun Cintamu Tak Hanya Untukku
Tapi Cobalah Sejenak Mengerti

Reff:


Bila Rasaku Ini Rasamu

Sanggupkah Engkau Menahan Sakitnya
Terkhianati Cinta Yang Kau Jaga

Coba Bayangkan Kembali

Betapa Hancurnya Hati Ini Kasih
Semua Telah Terjadi

Aku Harus Jujur


Maafkan kali ini
Aku harus jujur
Kau harus tahu siapa
Aku sebenarnya

Terpikir dalam benakku

Tentang cinta terlarang
Selama ini ku pendam

Jangan salahkan keadaan ini sayang

Semua adalah keterbatasanku saja
Tak mampu menjadi yang kau mau
Aku mencoba dan aku tak mampu

Reff:

Tak bisa lagi mencintaimu
Dengan sisi lainku
Aku tak sanggup menjadi biasa
Aku tak sanggup

Tak ada satu pun yang mungkin bisa

Terima kau seperti aku
Ku mohon jangan salahkan aku lagi
Ini aku yang sebenarnya

Tak mampu menjadi yang kau mau

Aku mencoba dan aku tak mampu

Repeat Reff


Maafkan kali ini

Aku harus jujur

Akhir Penantian - Kerispatih


Harus ku akui
ketika ku putuskan memiliki cintamu
saat itulah ku ingin kau hanya untukku

harus ku katakan

tlah ku pasrahkan hidupku bersamamu
selamanya


reff:

begitu banyak cara ku tempuh
untuk mencari cinta
tapi apa daya kecewa ku dapatkan

begitu panjang waktu ku jalani

tanpa sebuah jawaban
dan inilah saatnya
kau akhir penantianku

harus ku katakan

tlah ku pasrahkan hidupku bersamamu
selamanya


repeat reff



kan ku jaga

walaupun harus berpeluh darah

p/s: layan beb lagu nih.. ni lah lagu kerispatih yg rancak n masuk dengan kepala aku.. ahaks :)

Sunday, April 24, 2011

Hidden Silent

Mostly people said that hati2 dengan org yg pendiam coz theres so many hidden story and plan they will think and do.. their imagination can be anythings.. what i wanna say here, know people yg main lepas ckp n huha2 terang2 is beter than yg senyap tapi buat... but Allah Maha Adil, yg senyap2 tu kan nt lama2 terbongkar gak.

aku merepek dah sebab hujan lebat gilo kt luar tu... esok keje lak.. cepatlah aku dok umah sendiri and wat semua hal aku.... hmmm..

p/s: ape2pun aku akan teruskan bersabar sebab sabar tu pasti akan ada kemenangannya 1 hari nanti... InsyaAllah aminn... aku dah berserah 200% pada Nya.. aminn. :)

Friday, April 22, 2011

Thanks Abah - copy from FB Group

Mungkin ibu lbh kerap menelefon utk menanyakan keadaan kita setiap hari..
Tp tahukah kita, sebenar nya ayah lah yg mengingatkan ibu utk menelefon kita?

Semasa kecil, ibu lah yg lebih sering mendukung kita..Tp tahukah kita bhw sebaik saja ayah pulang bekerja dgn wajah yg letih ayahlah slalu menanyakan apa yg kita lakukan seharian ?

Saat kita sakit@demam, ayah sering membentak "sudah diberitahu! jgn minum ais!".Tp tahukah kamu bahwa ayah sangat risau.?? Ketika kita remaja, kita meminta izin untk keluar malam. Ayah dgn tegas berkata "tidak boleh!"..Sedarkah kita bhw ayah hanya ingin menjaga kita? Krn bagi ayah, kita adlh sesuatu yg sangat berharga.

Saat kita sudah d percayai, ayah pun melonggarkan peraturannya. Maka kita telah melangar kpercayaan nya...Maka ayah lah yg setia menunggu kita di ruang tamu dgn rasa sangat risau..

Setelah kita dewasa,ayah telah mghantar kita ke sekolah@kolej untuk belajar.. Di saat kita memerlukan ini-itu, utk keperluan kuliah kita, ayah hanya mengerutkan dahi.tanpa menolak, beliau memenuhinya..Saat kamu berjaya..Ayah adlh org pertama yg berdiri dan bertepuk tangan untukmu..Ayah akan tersenyum dngan bangga..

Sampai ketika jodoh kita telah datang dan meminta izin untuk mengambil kita dari ayah..Ayah sangat berhati-hati mengizinkan nya..Dan akhirnya..Saat ayah melihat kita duduk di atas plamin bersama pasangan nya..ayahpun tersenyum bahagia.. Apa kita tahu,bhw ayah sempat pergi ke belakang dan menangis? Ayah menangis krn ayah sangat bahagia..Dan diapun berdoa "Ya Tuhan, tugasku telah selesai dgn baik..Bahagiakan lah putra putri kecilku yg manis bersama pasangannya"..

Setelah itu ayah hanya akan menunggu kedatangan kita brsma cucu-cucunya yg sesekali dtg utk menjenguk..Dengan rambut yg memutih dan badan yg tak lagi kuat untuk menjaga kita.. (sebarkan jika kita sayang kepada ayah kita)


p/s: aku menangis bila mengenang apa yg telah dan sedang aku lalui.. aku tau akan pengorbanan abah.. dia terlalu banyak berkorban utk aku dan adik2... aku harap, aku akan terus membalas jasanya sampai ke akhir hayat... ni pun meleleh air mata.... TERIMA KASIH ABAH!!

ayat panas dlm fb yg aku jumpa. hiks..

1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril

2. Kau pintal-pintal rambut kat public dengan lidah terjelir-jelir..kau nak jadi pornstar eh?

3. Snap gambar dari atas, buat duck face & kau upload kat Facebook..geli doh tengok..kalau 1 album nama kau, dalam tu semua muka itik kau. Muka penuh depan kamera..semuat-muat frame..bodoh

4. Kau rasa comel bila kau type message 'ewww..jum lepak..busyan lorh...umah tadew orang..pakwe gie maen futsal pulark..busyan busyan! T__T' macam shit kau tahu tak

5. Kau kerek bila kau makan kat fastfood ngan member-member kau..kau snap gamba sana-sini macam tempat tu tak de orang..annoying taek!

6. Kau pakai baju nampak lurah tetek kau pegi jalan-jalan kat bandar..kau seronok lah abang misai pandang pastu tulis kat facebook 'nyampah nyew adew abang misai usya-usya kitew..tark syukew tark syukew larh' Perosak bahasa sial.

7. Annoying doh tengok kau peluk laki or balak kau dekat public or shopping complex..kalau sangap sangat g rumah tumpangan RM30/nett

8. Kau pakai tudung tapi kau pakai jeans yang abang misai dari jauh boleh nampak shape bontot kau yang jatuh tu..lagi-lagi kalau lepas duduk, terselit 'celapong' (celah ponggong a.k.a pungkoq)

9. Macam shit bila kau tulis kat facebook yang kau tengah tension, tengah sakit perut, tengah happy..weh..asal time berak kau tak tulis sekali 'kitew tengah berak..syuke syuke ^__^'

10. Kau saje ubah-ubah relationship status kat facebook..kononnye kau ni macam best kejap Single, kejap in relation, kejap open..asal kau tak bubuh 'I am Lesbian'

11. Nyampah tahu tak kalau kau tak reti bawak barang shopping sendiri..padahal 2 3 plastik je..tu pun nak suruh balak kau..balak kau nyampah ok..bukan suka pun

12. Sikit-sikit kau ngadu kat member-member kau yang kau ada stalker kat kelas, kat office..konon kau tak tahu nak buat ape..ape doh perangai kau

13. Kau bisik-bisik ngan member kau yang duduk semeja..padahal dekat meja tu tengah lepak 4 5 orang

15. Bila kau lepak ngan member yang hot stuff, hensem-hensem, kool, kau tak pulak nak tegur member kau yang pakai tudung serabai plus muka berminyak 'she's not my friends..please lah'

16. Kau tenung-tenung mamat yang cam kool supaya mamat cam kool tu perasan kewujudan kau sambil buat muka tahi

17. Kau order makanan itu ini sebab gambar dekat menu cantik..tapi bila makan 3 4 sudu kau cakap tak sedap..lepas tu tak habis..lepas tu ngadu lapar..g makan kat tempat lain pulak..nak terajang muka kau siot

18. Kau tak pandai buat tu, buat ni..tanak pegang tu, pegang ni..alasan kau kotor, jijik..habis sapa yang nak buat kan?

19. Pakai tudung, baju kurung, manis..dalam wayang, dalam kereta, huih....bukan main sandar-sandar, peluk-peluk, ramas-ramas..baik tak payah pakai tu semua..selalu nampak kat highway

20. Kau cerewet..kena buat semua benda macam kau nak..kalau tak sama macam kau nak, kau angin, kau merajuk, kau marah..cuba kalau kau buat kerja yang orang cerewet macam kau..muncung je mulut kau

21. Kau merajuk ngan mak kau, kau merajuk ngan bapak kau, pakwe pun buat taek ngan kau..kau ngamok, marah, benci & merajuk..last-last kau decide kau bunuh diri..terjun dr bumbung Pavi..tapi tak mati pun..silap-silap kena buang keluarga..lagi shit hidup kau

22. Lepak ngan sekutu gediks kau ketawa kuat kuat, buat onar..masing masing dressed up fancy nak mampos. Skali awek pakai tudung litup melintas korang pakat usya atas bawah atas bawah ramai2. pandangan jijik like 'eww she dont have style..yucks' emang gud gud la kau

23. Mekap tebal ala ala mak ayam..atas mata tu dah macam pelangi..tambah plak bulu mata palsu..klip pah kip pah mata tu dah macam berus cat..kelopak mata tak larat nak angkat..cam sial.. satu level ngan bapok belakang lorong haji taib..

24. Pakai baju sikit lagi nak 6pak puting..lengan himpit tetek bagi terkepit..konon nak bagi nampak lurah lebih menonjol pastuh snap gamba dari atas supaya nampak yg dalam baju tu... buat pulak muka bersyahwat sambil lidah terkeluar.. what the hell..saje menambah bilangan owang laki masuk narakka jahanam

25. Kau buat facebook ni macam medan memperagakan diri..kau upload beribu ribu gamba muka kau je sampai 10 album.. bila ade org puji kau jawab 'ala shayer tark syomel pown..beshe beshe jew' nyampah siot
Justify Full
credit to penebukkertas


p/s: morale of the story, tak semua org senang dengan apa yg kita peragakan, tak semua kwn2 kita kwn2 yg outstanding... tapi beruntunglah kita ada kwn yg mengingati kita akan alam seterus selepas bumi ini... :) Alhamdulillah.

Perlu ada gaya

pe yang aku nak story kat sini pendek je... tgh2 highway masa jalan agak jem... kebetulan kedengaran bunyi moto ekzos besor... ehehehe... ku pikirkan motor pun besor ahh... sekali moto honda cup ex5.. ekzos je ntah ekzos buloh ke, besi, korek lebih ke ape ntahlah... ahahaha.. tapi ape yg wat aku mcm teruja is, yg menunggang moto tu penuh style, berkemeja biru, slack itam, kasut kulit itam k.. ngalahkan org naik keter yg sesilap pakai selipar je dlm keter... ahahahah.. tapi tu lah, menunggang moto pun still nak duk kt lane laju... wakakaka... i like!!


p/s: biar moto buruk, janji owner ada style.. yeahh!

Thursday, April 21, 2011

Sesi Promo - Siri Produk Nutri M

~CANTIK DAN SIHAT SEIRINGAN~


Ia adalah syampu anti-uban yang dihasilkan menggunakan 100% herba tradisional yang berupaya mengembalikan semula kekuatan rambut hingga ke akar, menjadikan ia lebih sihat bersinar dan yang paling utama - menghilangkan uban dan mengembalikan kehitaman rambut anda hanya dengan cucian pertama!

Inilah kehebatan ciptaan Tuhan yang terdapat di dalam rumusan herba Nutri-M Shampoo ini. Antara herba-herba tradisional yang digunakan dalam penghasilan produk ini adalah seperti buah Billberry laut (Vaccinnium bracteatum), Kayu Brazil (Caesalpinia echinata) dan herba Yetbadetajo (Eclipta Prostata) yang mempunyai banyak kandungan nutrisi dan antibakteria yang sangat baik untuk penjagaan kesihatan dan kecantikan rambut. Herba-herba ini juga sebenarnya telah digunakan sejak sekian lama oleh sebilangan nenek moyang kita untuk mengurang atau menghilangkan uban di kepala, di samping memastikan supaya rambut sentiasa sihat dan kuat.


Bahan-bahan yang terdapat di dalam produk ini telah diluluskan oleh Biro Farmasi Kebangsaan dan disahkan bebas kimia oleh Jabatan Kimia negara. Ia juga sedang dalam proses akhir mendapatkan sijil halal dari badan yang diiktiraf oleh JAKIM. Oleh itu, anda semua terutamanya pengguna-pengguna Muslim tidak perlu risau tentang syampu in kerana kandungannya 100% herba, maka ia halal serta bersih sifatnya dan boleh digunakan tanpa ragu-ragu, insyaAllah.

Jika anda tertanya-tanya, "Adakah syampu ini pewarna rambut seperti yang ada di pasaran hari ini?"
Jawapannya tidak. Produk ini bukan pewarna rambut seperti yang ada di dalam pasaran semasa, kerana fungsi rumusan herba di dalam syampu ini adalah untuk menambahkan nutrien dan memulihkan kembali pigmen hitam semulajadi yang ada di dalam rambut, BUKAN mewarnanya dari luar sahaja. Pewarna rambut biasa hanya berupaya menutupi uban atau warna rambut asal anda dari luar sahaja dan kesannya hanyalah sementara. Kita juga tahu bahawa pewarna rambut mengandungi banyak bahan kimia yang cenderung merosakkan rambut anda!


Setiap kotak Nutri-M Shampoo mengandungi:-

4 sachet syampu berkondisioner (20g per sachet)
Sepasang sarung tangan getah
Informasi-informasi penting yang lain seperti tatacara penggunaan, senarai ramuan syampu, dan lain-lain juga dicetak di bahagian kotak dan sachet syampu untuk rujukan anda

Belian minimum:-

1 kotak bagi belian runcit
12 kotak (1 dozen) bagi belian borong

Harga Jualan Runcit :-

RM55 (Semenanjung)
RM60 (Sabah & Sarawak)

Harga Jualan Borong:-

Sila lengkapkan borang khas ini (di bawah "kategori pertanyaan" pilih "Belian borong/runcit")
atau
Emailkan permintaan sebutharga anda kepada kami di nutrienterprise@yahoo.com
atau
Hubungi kami di 019-3117254 / 012-2382601 / 012-621828 untuk keterangan lanjut

Penghantaran:-

RM5 sekotak (Semenanjung Malaysia)
RM8 sekotak (Sabah/Sarawak/Singapura/Brunei)

Jika berminat, sila lengkapkan borang tempahan digital ini dan hantarkan kepada kami untuk tindakan selanjutnya. Jika terdapat sebarang pertanyaan, cadangan atau aduan, anda boleh lengkapkan borang khas ini atau emailkan kepada kami di nutrienterprise@yahoo.com. Wakil-wakil pengedar dari seluruh negara yang berminat juga amatlah di alu-alukan untuk menghubungi kami dengan kadar segera untuk tawaran harga yang menarik dan syarat-syarat yang mudah lagi adil.

Anda juga boleh cari kami di Facebook (facebook.com/nutrienterprise) atau hubungi kami di 019-3117254 / 012-2382601 / 012-621828 untuk keterangan lanjut.

Terima kasih di atas sokongan padu anda terhadap produk kami. Hanya Tuhan yang mampu membalasnya. Kami akan terus dan sentiasa berusaha untuk meningkatkan mutu servis dan produk kami dari semasa ke semasa, insyaAllah.

Ikhlas,
Team Nutri Enterprise 2011
"Cantik & Sihat, Seiringan."

p/s: for more info, sila lah layari disini http://nutri-m.blogspot.com/p/produk-nutri.html ... iya lom beli lg tapi dah order.. hik hik hik...

Sakitnyer kepalaaaa!!!!



Phewwhhh... sakitnyer kepala aku harini. begini ceritanya :-

mlm tadi aku pas mkn takde nak watpe, nak online bosan balik2 terjah org, tgk citer org bz body citer org.. hmmmmm... lebih kurang sama je kisahnyer... dah tak online aku pun tido awal.. and the good is, cukup 8jam aku tido.. best! bangun kali nih aku bangun sendiri, selalu mak kejut tapi baju aku tetap mak gosokkan.. kekeke... jahat kan aku ni... takpe2.. along dah bg duit kt mak sket.. at least appeciatelah gak kan... :p

kisah bermula masa aku dah solat dan siap2 dah pegang kunci keter nak amek air suam minum, mak kata..

"abah bawa keter harini"

"hah? bawa keter?" aku mcm terkejut sebab selalu abah bawak keter hari jumaat je..

"ha'ah, bos abah cuti.. taknak naik seali dgn abah ke?" mak tambah.

aku pun mcm pikir sepuluh kali.. coz aku mcm ader training menari mlm nih... tapi aku mcm tak sihat... aku pun balas..

"bolehlah.." terus aku letak kunci aku dlm beg..

masa nak masuk ke dalam keter, aku ckp kat mak..

"peninglah kepala"

"mana tak peningnyer komputer je manjang, tido lambat" mak terus zassssss aku.

"mana de main laptop mlm tadi.. org tido awal lah" aku jawab....

terus kami berlalu masuk dlm keter... dalam keter lak, aku gelisah.. selalu leh tido kali nih mcm payah nak tido.. sakitnyer kepala.. nape tak sampai2 lagi nih... mmg selalunyer kalo naik keter ngan abah bila dok belakang, sure aku pening.. ader sekali tu siap muntah lg bila sampai umah... adoiiii... harap2 tak jadi lg... ni sampai je kt opis, terus aku jejak bilik solat utk rehatkan kepala... hmmmm... after bfast and gi klinik amek some vitamin now aku mcm ade lg lah pening tu... hmmm... tak larat nak wat keje.. ape lg nak ngadap pc nih... ni pun aku hapdet punca pening aku... tido lebih ke? tapi cukup je 8 jam.. hmmmmm... heran... jom kita renung2kan... balik nih dgn abah gak... waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......


p/s: hmmm.... dah terpikir lunch nih nak watpe ye......

Wednesday, April 20, 2011

Todays Talk - Maher Zain

Assalamu'alaikum semua...
(cewaahh.. ader ke yg sudi baca blog aku yg huru hara nih? pewasan je kan? lantok ler... :p)

harini iya nak bercerita tentang penyanyi bernama Maher Zain.


here some info about him for u guys and gals yg nak mengenali dia lebih dekat..

Maher Zain’s Biography

Fascinated by the music and instruments, Maher got his first keyboard when he was only ten and ever since music officially became part of Maher’s world.

The family moved to Sweden when Maher was only 8, where he continued his schooling, and later entered university and got a Bachelors degree in Aeronautical Engineering. With things changing around him, one thing remained the same – his strong passion for music. He would spend late nights at school with his friends where they would sing, rap, compose and experiment with music in every way. It didn’t take him long to realize that music became an integral part of who he is.

After being involved for a while in the music scene as a music producer, Maher was introduced to RedOne, a gifted music producer who was fast rising in the music scene in Sweden. Maher started working with RedOne and later moved to New York. For a few years he was in the middle of the hot rush of the NY music industry, working with chart topping artists such as Kat Deluna on her debut album including smash hits ‘Whine up’ and ‘Run the Show’. Maher had what many would describe as a dream job for someone so young in such a glamorous business, but for Maher it felt like this was far from what he would call ‘the dream’, “I loved the music but I hated everything that surrounded it, it always felt like something wasn’t right”.

In January 2009, Maher Zain decided to work on an album that reflects his identity – Arab, Western and Muslim – and signed with Awakening Records. Maher’s debut album Thank Youa Allah reached the number 1 spot on Amazon’s World Music charts and number 9 on the R&B charts.

In January 2010, in a music competition organized by Nujoom FM (Egypt’s biggest music radion station) Maher’s track ‘Ya Nabi Salam Alayka’ was voted as the best song for 2009. Runners up included big names like Hussein Aljismi, Mohammed Mounir and Sami Yusuf. Maher has already performed at sold out concerts in Algeria, Australia, Belgium, Canada, Egypt, England, France, Holland, Sweden, and the US amongst others and is fast becoming the ‘next superstar of Islamic music’.

Maher Zain’s Latest Album

Allahi Allah Kiya Karo (feat. Irfan Makki)
Always Be There
Always Be There (French Version)
Awaken
Baraka Allahu Lakuma
For the Rest of My Life
Hold My Hand
Incha Allah (French Version)
Insha Allah
Inshallah (Arabic Version)
Open Your Eyes
Palestine Will Be Free
Subhana Allah (feat. Mesut Kurtis)
Thank You Allah
Thank You Allah (Acoustic Version – Bonus)
The Chosen One
Toujours Proche (French Version)
Ya Nabi Salam Alayka (Arabic Version)
Ya Nabi Salam Alayka


p/s: amcam? mcm 1 fenomena bila munculnya maher zain.. bila dah ada yg nih, sure ader jelah kononnyer nak jadi mcm dia... heh.. selalunya yg 1st adalah original.. yg memfollow2 nih tak lama mana coz tiada identiti.. :) zassss...

2007 in memories :)

2007 adalah tahun terbaik buat aku dimana aku own sebuah keter atas nama aku sendiri, dalam masa yang sama aku kekeringan nak byr roadtax keter.. aku terus masuk pertandingan Bintang BNM 2007... Oleh kerana niat aku ikhlas dan jujur... aku telah memenangi tempat pertama u olls.. hik hik hik.. mmg tak sangka coz aku dah mengalahkan juara bertahan 2005 dan juara sebelum tu.. diorg ade sekali.. huk huk huk.. itulah 2nd time aku masuk sebab nak byr roadtax keter.. semata2 ok...

after that aderla jemputan perform masa family day kat Sunway Lagoon.. rasanyer 2,3 times kot.. hihihi.. seronok sgt! and yg buat aku rasa mcm best and kenangan aku bersama bank nih ialah aku perform masa Annual Dinner BNM 2007 1st night and 2nd night... best sgt coz dpt borak dengan paknil.. hik hik hik.. nanti aku buh pic dia.. :p after that dpt amek pic dengan faizal tahir... hee hee..

tu lah bermulanya penglibatan aku dalam dunia peng'artis'an nih... seronok sampai lupa diri.. tapi banyak aku belajar dari kwn2 seperti kak ros, rahaina, janet, fayzal, abg zam, kak lin, and ramai lagi lah.. its all bout how to project ur voices and control it... thanks korang for ur support selama ni... ni aku dok citer hanya tahun 2007 je k.. thn lain aku taknak buh.. sebab aku rasa tahun 2007 ni lah tahun segalanya pada aku... ahaks.. :D satgi aku share antara pic2 tahun 2007 yg telah mengangkat nama ku ke bidang seni dan sukan...



Mulanya disini...... AKU BOLEH LUPA LIRIK... ahahh.. teeetttttt
(Lagu Bertahta Di Hati - Farah Dhiya)


Feel Mau Adaaaaa....


1st Female Runner Up....


With the champion yg lain...


2nd Night Perform Annual Dinner 2007
(Lagu Destinasi Cinta - Siti Nurhaliza)


kenapa aku buh pic dato siti nih?? coz kebetulan dia baru balik umrah thn yg sama, and perform AJL pada thn yg sama lagu yg sama serta pakai baju akan2 aku... means, dia tiru aku ker? wakakakaka.... coz aku perform dinner dulu dgn baju ala2 gitu.. kawan2 aku ramai sms ckp mende yg sama masa tu.. ahahha.. sgt kebetulan.. :p


dengan kawan2

With Faizal Tahir

2nd night the best!


erofit u ollsss... sgt kurus masa nih.. best!


perform hi tea puspanita dekat Hotel Pan Pac depan Gabenor.. masa nih aku perform solo n group... gilo ahh... ahahahaa..


1st night dinner with the same song :)


dengan Pak Nil.. :D


tarikkkkkk!!! 1st time beb join... keding2 semua.. tapiiiiiii...


KAMI JUARAAAA!!! ahhaha... jangan pandang ku sebelah mata!! ahahah

p/s: Kenangan Terindah :)


Tuesday, April 19, 2011

Tiga Tanda Kiamat Yang Harus Diantisipasi Dewasa Ini



Ada tiga tanda fenomenal dari tanda-tanda Kiamat yang perlu diantisipasi dewasa ini oleh umat manusia pada umumnya dan umat Islam pada khususnya. Dua di antara ketiga tanda itu masuk dalam kategori tanda-tanda besar Kiamat. Satu lagi kadang dimasukkan ke dalam tanda besar, namun ada pula yang menyebutnya sebagai
tanda penghubung antara tanda- tanda-tanda kecil Kiamat dengan tanda-tanda besar Kiamat.

Tanda penghubung antara tanda-tanda kecil Kiamat dengan tanda-tanda besar Kiamat ialah diutusnya Imam Mahdi. Imam Mahdi merupakan tanda Kiamat yang menghubungkan antara tanda-tanda kecil Kiamat dengan tanda-tanda besar Kiamat karena datang pada saat dunia sudah menyaksikan munculnya seluruh tanda-tanda kecil Kiamat yang mendahului tanda-tanda besar Kiamat. Allah tidak akan mengizinkan tanda-tanda besar Kiamat datng sebelum berbagai tanda kecil Kiamat telah tuntas kemunculannya.


Banyak orang barangkali belum menyadari bahwa kondisi dunia dewasa ini ialah dalam kondisi dimana hampir segenap tanda-tanda kecil Kiamat yang diprediksikan oleh Nabi Muhammad
shollallahu ’alaih wa sallam telah bermunculan semua. Coba perhatikan beberapa contoh tanda-tanda kecil Kiamat berikut ini:
  • Dan perceraian banyak terjadi ويكثر الطلاق
  • Dan banyak terjadi kematian mendadak (tiba-tiba) و الموت الفجاء
  • Dan banyak mushaf diberi hiasan (ornamen) و حلية المصاحف
  • Dan masjid-masjid dibangun megah-megah و زخرفت المساجد
  • Dan berbagai perjanjian dan transaksi dilanggar sepihak و نقضت العهود
  • Dan berbagai peralatan musik dimainkan و استعملت المأزف
  • Dan berbagai jenis khamr diminum manusia و شربت الخمور
  • Dan perzinaan dilakukan terang-terangan و فخش الزنا
  • Dan para pengkhianat dipercaya (diberi jabatan kepemimpinan) و اؤتمن الخائن
  • Dan orang yang amanah dianggap pengkhianat (penjahat/teroris) و خون الأمين
  • Tersebarnya Pena (banyak buku diterbitkan) ظهور القلم
  • Pasar-pasar (Mall, Plaza, Supermarket) Berdekatan تتقارب الأسواق
  • Penumpahan darah dianggap ringan استخفاف بالدم
  • Makan riba أكل الربا
Jadi kalau kita perhatikan, contoh-contoh di atas jelas sudah kita jumpai di zaman kita dewasa ini. Bahkan bila kita buka kitab para Ulama yang menghimpun hadits-hadits mengenai tanda-tanda kecil Kiamat, lalu kita baca satu per satu hadits-hadits tersebut hampir pasti setiap satu hadits selesai kita baca kita akan segera bergumam di dalam hati: “Wah, yang ini sudah..!” Hal ini akan selalu terjadi setiap habis kita baca satu hadits. Laa haula wa laa quwwata illa billah....

Jika tanda-tanda kecil Kiamat sudah hampir muncul seluruhnya berarti kondisi dunia dewasa ini berada di ambang menyambut kedatangan tanda-tanda besar Kiamat. Dan bila asumsi ini benar, berarti dalam waktu dekat kita semua sudah harus bersiap-siap untuk menyambut datangnya tanda penghubung antara tanda-tanda kecil Kiamat dengan tanda-tanda besar Kiamat, yaitu diutusnya Imam Mahdi ke tengah ummat Islam. Hal ini menjadi selaras dengan isyarat yang diungkapakan Rasulullah
shollallahu ’alaih wa sallam mengenai dua pra-kondisi menjelang diutusnya Imam Mahdi.

أُبَشِّرُكُمْ بِالْمَهْدِيِّ يُبْعَثُ فِي أُمَّتِي عَلَى اخْتِلَافٍ مِنْ النَّاسِ وَزَلَازِلَ فَيَمْلَأُ الْأَرْضَ قِسْطًا وَعَدْلًا كَمَا مُلِئَتْ جَوْرًا وَظُلْمًا
“Aku kabarkan berita gembira mengenai Al-Mahdi yang diutus Allah ke tengah ummatku ketika banyak terjadi perselisihan antar-manusia dan gempa-gempa. Ia akan memenuhi bumi dengan keadilan dan kejujuran sebagaimana sebelumnya dipenuhi dengan kese-wenang-wenangan dan kezaliman.” (HR Ahmad)

Nabi
shollallahu ’alaih wa sallam mengisyaratkan adanya dua prakondisi menjelang diutusnya Imam Mahdi ke tengah ummat Islam. Kedua prakondisi tersebut ialah pertama, banyak terjadi perselisihan antar-manusia dan kedua, terjadinya gempa-gempa. Subhaanallah. Jika kita amati kondisi dunia saat ini sudah sangat sarat dengan perselisihan antar-manusia, baik yang bersifat antar-pribadi maupun antar-kelompok. Demikian pula dengan fenomena gempa sudah sangat tinggi frekuensi berlangsungnya belakangan ini.

Berarti kedatangan Imam Mahdi merupakan tanda Akhir Zaman yang jelas-jelas harus kita antisipasi dalam waktu dekat ini. Dan jika sudah terjadi berarti kitapun harus segera mempersiapkan diri untuk mematuhi perintah Rasulullah
shollallahu ’alaih wa sallam yang berkaitan dengan kemunculan Imam Mahdi. Kita diperintahkan untuk segera berbai’at dan bergabung ke dalam barisannya sebab episode-episode berikutnya merupakan rangkaian perang yang dipimpin Imam Mahdi untuk menaklukkan negeri-negeri yang dipimpin oleh para Mulkan Jabriyyan (Para penguasa yang memaksakan kehendak dan mengabaikan kehendak Allah dan RasulNya).


فَإِذَا رَأَيْتُمُوهُ فَبَايِعُوهُ وَلَوْ حَبْوًا عَلَى الثَّلْجِ فَإِنَّهُ خَلِيفَةُ اللَّهِ الْمَهْدِيُّ
“Ketika kalian melihatnya (Imam Mahdi) maka ber-bai’at-lah dengannya walaupun harus merangkak-rangkak di atas salju karena sesungguhnya dia adalah Khalifatullah Al-Mahdi.” (HR Ibnu Majah)



Imam Mahdi akan mengibarkan panji-panji
Al-Jihad Fi Sabilillah untuk memerdekakan negeri-negeri yang selama ini dikuasai oleh para Mulkan Jabriyyan (Para penguasa yang memaksakan kehendak dan mengabaikan kehendak Allah dan RasulNya).Beliau akan mengawali suatu proyek besar membebaskan dunia dari penghambaan manusia kepada sesama manusia untuk hanya menghamba kepada Allah semata, Penguasa Tunggal dan Sejati langit dan bumi. Beliau akan memastikan bahwa dunia diisi dengan sistem dan peradaban yang mencerminkan kalimatthoyyibah Laa ilaha illAllah Muhammadur Rasulullahdari ujung paling timur hingga ujung paling barat.

Ghazawaat
(perang-perang) tersebut akan dimulai dari jazirah Arab kemudian Persia (Iran) kemudian Ruum (Eropa dan Amerika) kemudian terakhir melawan pasukan Yahudi yang dipimpin langsung oleh puncak fitnah, yaitu Dajjal. Dan uniknya pasukan Imam Mahdi Insya Allah akan diizinkan Allah untuk senantiasa meraih kemenangan dalam berbagai perang tersebut.
تَغْزُونَ جَزِيرَةَ الْعَرَبِ فَيَفْتَحُهَا اللَّهُ ثُمَّ فَارِسَ فَيَفْتَحُهَا اللَّهُ
ثُمَّ تَغْزُونَ الرُّومَ فَيَفْتَحُهَا اللَّهُ ثُمَّ تَغْزُونَ الدَّجَّالَ فَيَفْتَحُهُ اللَّهُ
“Kalian akan perangi jazirah Arab dan Allah akan beri kemenangan kalian atasnya, kemudian kalian akan menghadapi Persia dan Allah akan beri kemenangan kalian atasnya, kemudian kalian akan perangi Ruum dan Allah akan beri kemenangan kalian atasnya, kemudian kalian akan perangi Dajjal dan Allah akan beri kemenangan kalian atasnya.” (HR Muslim)



Lalu kapan Nabiyullah Isa
’alihis-salaam akan turun dari langit diantar oleh dua malaikat di kanan dan kirinya? Menurut hadits-hadits yang ada Nabi Isa putra Maryam ’alihis-salaam akan datang sesudah pasukan Imam Mahdi selesai memerangi pasukan Ruum menjelang menghadapi perang berikutnya melawan pasukan Dajjal. Pada saat itulah Nabi Isa ’alihis-salaam akan Allah taqdirkan turun ke muka bumi untuk digabungkan ke dalam pasukan Imam Mahdi dan membunuh Dajjal dengan izin Allah.

Begitu Imam Mahdi dan pasukannya mendengar kabar bahwa Dajjal telah hadir dan mulai merajalela menebar fitnah dan kekacauan di muka bumi, maka Imam Mahdi mengkonsolidasi pasukannya ke kota Damaskus. Lalu pada saat pasukan Imam Mahdi menjelang sholat Subuh di sebuah masjid yang berlokasi di sebelah timur kota Damaskus tiba-tiba turunlah Nabi Isa
’alihis-salaam diantar dua malaikat di menara putih masjid tersebut. Maka Imam Mahdi langsung mempersilahkan Nabi Isa ’alihis-salaam untuk mengimami sholat Subuh, namun ditolak olehnya dan malah Nabi Isa ’alihis-salaam menyuruh Imam Mahdi untuk menjadi imam sholat Subuh tersebut sedangkan Nabi Isa ’alihis-salaam makmum di belakangnya. Subhanallah.
" ينزل عيسى بن مريم ، فيقول أميرهم المهدي : تعال صل بنا ،
فيقول : لا إن بعضهم أمير بعض ، تكرمة الله لهذه الأمة " .
"Turunlah Isa putra Maryam ’alihis-salaam. Berkata pemimpin mereka Al-Mahdi: "Mari pimpin sholat kami." Berkata Isa ’alihis-salaam: "Tidak. Sesungguhnya sebagian mereka pemimpin bagi yang lainnya sebagai penghormatan Allah bagi Ummat ini." (Al Al-Bani dalam ”As-Salsalatu Ash-Shohihah”)

Saudaraku, marilah kita bersiap-siap mengantisipasi kedatangan tanda-tanda Akhir Zaman yang sangat fenomenal ini. Tanda-tanda yang akan merubah wajah dunia dari kondisi penuh kezaliman dewasa ini menuju keadilan di bawah naungan Syariat Allah dan kepemimpinan Imam Mahdi beserta Nabiyullah Isa
’alihis-salaam.

Ya Allah, masukkanlah kami ke dalam barisan pasukan Imam Mahdi yang akan memperoleh satu dari dua kebaikan: ’Isy Kariman (hidup mulia di bawah naungan Syariat Allah) au mut syahidan (atau Mati Syahid). Amin ya Rabb.

Do’a Saat Bingung Mengatasi Hutang

Tidak seorangpun manusia yang suka terlilit hutang. Baik dia beriman maupun tidak. Sebab ketika terbebani hutang seseorang biasanya menjadi bingung dan kehabisan gairah beraktifitas. Kreatifitas diri dan dinamika menurun. Ia tenggelam dalam kesedihan dan perasaan tertekan memikirkan hutangnya yang belum sanggup ia lunasi.

Abu Said Al-Khudhri radhiyallahu ’anhu bertutur: “Pada suatu hari Rasulullah shollallahu ’alaih wa sallam masuk masjid. Tiba-tiba ada seorang sahabat bernama Abu Umamah radhiyallahu ’anhu sedang duduk di sana. Beliau bertanya: ”Wahai Abu Umamah, kenapa aku melihat kau sedang duduk di luar waktu sholat?” Ia menjawab: ”Aku bingung memikirkan hutangku, wahai Rasulullah.” Beliau bertanya: ”Maukah aku ajarkan kepadamu sebuah do’a yang apabila kau baca maka Allah ta’aala akan menghilangkan kebingunganmu dan melunasi hutangmu?” Ia menjawab: ”Tentu, wahai Rasulullah.” Beliau bersabda, ”Jika kau berada di waktu pagi maupun sore hari, bacalah do’a:

اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ الْهَمِّ وَالْحَزَنِ وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ الْعَجْزِ وَالْكَسَلِ وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ الْجُبْنِ وَالْبُخْلِ وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ غَلَبَةِ الدَّيْنِ وَقَهْرِ الرِّجَالِ

”Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada Engkau dari bingung dan sedih. Aku berlindung kepada Engkau dari lemah dan malas. Aku berlindung kepada Engkau dari pengecut dan kikir. Dan aku berlindung kepada Engkau dari tekanan hutang dan kesewenang-wenangan manusia.
Kata Abu Umamah: ”Setelah membaca do’a tersebut, Allah ta’aala berkenan menghilangkan kebingunganku dan membayarkan lunas hutangku.” (HR Abu Dawud 4/353)

Ada beberapa pelajaran yang bisa ditarik dari hadits di atas. Di antaranya ialah ternyata sahabat merupakan manusia biasa seperti kebanyakan manusia pada umumnya. Bilamana ia terlibat hutang maka ia menjadi bingung dan sedih. Hal ini jelas dinyatakan oleh Abu Umamah radhiyallahu ’anhu. Sahabat yang satu ini saking sedih dan bingungnya menghadapi lilitan hutang hingga kedapatan oleh Rasulullah shollallahu ’alaih wa sallam sedang berdiam diri di dalam masjid di luar jam biasanya seseorang berada di masjid.

Pelajaran lainnya ialah bahwa sahabat tatkala ditawari doa oleh Rasulullah shollallahu ’alaih wa sallam untuk menghilangkan kebingungan dan mengatasi beban hutangnya, maka tanpa ragu sedikitpun ia menyambut dan menerimanya. Bahkan dengan segera ia amalkan, sehingga dengan izin Allah subhaanahu wa ta’aala tak lama sesudah ia rajin berdoa, Allah subhaanahu wa ta’aala berkenan mengatasi problem hutangnya.

Tentunya sahabat Abu Umamah radhiyallahu ’anhu membaca doa bukan sekedar seperti orang bernyanyi tanpa memahami dan meyakini kekuatan doa tersebut. Di samping berdoa ia berusaha sekuat tenaga mengatasi apa-apa yang ia lontarkan dalam doanya. Ia berusaha mengatasi bingungnya, sedihnya, lemah dirinya, malasnya dan ketidakberdayaannya menghadapi kesewenang-wenangan manusia kepada dirinya. Demikianlah para sahabat radhiyallahu ’anhum. Mereka merupakan anak didik terbaik Rasulullah shollallahu ’alaih wa sallam sehingga mereka tidak pernah meragukan kekuatan doa. Barangkali jika di zaman sekarang ada orang yang datang kepada seseorang mengeluhkan problem hutangnya kemudian diberikan jalan keluar berupa doa kepada Allah subhaanahu wa ta’aala, ia akan marah dan merasa dipermainkan.

Artinya, jika kita sedang bingung lantaran problem hutang yang tidak kunjung terlunasi, maka hendaknya kitapun mengikuti jejak generasi terbaik para sahabat radhiyallahu ’anhum tersebut. Mereka sungguh telah menghayati kebenaran firman Allah ta’aala di dalam Kitab-Nya:

وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِي عَنِّي فَإِنِّي قَرِيبٌ أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ فَلْيَسْتَجِيبُوا لِي وَلْيُؤْمِنُوا بِي لَعَلَّهُمْ يَرْشُدُونَ

“Dan apabila hamba-hamba-Ku bertanya kepadamu tentang Aku, maka (jawablah), bahwasanya Aku adalah dekat. Aku mengabulkan permohonan orang yang berdo`a apabila ia memohon kepada-Ku, maka hendaklah mereka itu memenuhi (segala perintah) Ku dan hendaklah mereka beriman kepada-Ku, agar mereka selalu berada dalam kebenaran.” (QS Al-Baqarah ayat 186)

Dari ayat di atas dapat kita simpulkan beberapa pelajaran yang sangat penting:

(1) Allah ta’aala itu dekat. Artinya jangan kira Allah ta’aala tidak melihat dan mengetahui segala apa yang berkecamuk di dalam diri kita. Termasuk segala kesulitan yang kita hadapi.

(2) Asalkan permohonan diajukan kepada Allah ta’aala, maka Allah ta’aala berjanji pasti akan mengabulkannya

(3) Agar lebih besar kemungkinan dikabulkannya, hendaklah kita penuhi segenap perintah Allah ta'aaladan tentunya tinggalkan segenap larangan-Nya

(4) Berimanlah kepada Allah ta’aala. Sebab Allah ta’aala memliki nama-nama yang baik (Asmaa-ul Husna). Allah ta’aala Dialah yang Maha Kaya, Maha Mendengar, Maha Pengasih, Maha Penyayang dan Maha Kuasa mengabulkan segenap doa hamba-hambaNya.


Thursday, April 14, 2011

Lupa u ollssss........

wallet ku dimana?? time wallet ada duit, time tulah nak tertinggal ape lah sumer.. adeyy.. masa ader singgit elok je dlm handbag ni hah... eeeeeeeeee!!! geram! skrg aku dah sakit kepala coz dok pikir walletnyer pasal.. bukan pe, semua brg penting ada dlm tu... ngek lah kau marie.. klalen teruk sgt skrg nape? banyak pikir tu lah jadinyer... dah kaya sgt ke haper main tinggal2 wallet camtu je?? pperrgghhh.. Ya Allah, ko mohon agar takde ape2 kesilapan besar berlaku... aminn..


p/s: lain kali sila jgn gelabah k marie!

Wednesday, April 13, 2011

cik marie speak up! hak hak hak

tegas tak hakak? ekekekekek.. wey, giler ah masa balik tadi air mata aku suddenly kuar mcm air bah banjir simbah kl... hahahaha... y?

mungkin aku dah penat.. sgt2 penat dgn situasi2 yg bermain didepan dan dibelakang aku.. mungkin aku tak nampak, tapi Allah kan ada.. Dia Maha Melihat :) semuanya akan dimainkan semula semasa dihimpunkan dipadang masyar... ahaks.. akan ku tunggu waktu.. tapi aku berharap agar aku dpt ke Syurga firdausi dahulu supaya aku takkan melihat apa yg terjadi.. muliakah hati ini?? tapi selalu dipermainkan.. sesungguhnya layakkah aku? tapi aku tak mahu ke NerakaMu... aku terlalu lemah dengan kehendak syaitan dan tuntutan keadaan...

tadi ngah dok ngemas2 bilik, tgk hadiah2 kawen.. sayu sgt... nak nanges tak tau naper... Ya Allah kuatkan semangat ku ini. ok2..bilik aku dah kemas dah... bersih.. ahahahah... tak sabar rasanyer nak dok umah sendiri before puasa ni InsyaAllah :) and limits yg aku set on oct 2011 adalah lain ..... sesuatu yg bakal mengubah sesuatu... haa haa haa... amat memelukan sokongan keluarga dan teman2.. hee hee.. mau yg tenang dan hepi2 aja.. mahu lebih bertakafur supaya lebih beriman.. skrg nih all out dulu lah.. ahaks... teeettt.. dak degil.. janji hati mak suci ok... ahaks.. tak gediks.. tak merendek.. hee hee.. tapi aku wisau akan keadaan abah yg kurang sihat.. hmmmmm.. Ya Allah, kau berilah kecergasan kepada abah ku supaya kami sekeluarga dpt idop aman tenang serta hepi... aminn...

bulan 2 2012, seoul, korea... harap2 ada lah duit.. mahu kumpul dari skrg.. ahhahaa.. yeay.. winter sonata kembali.. nak gi jepun masih tak stabil... hee hee hee.. bantailah korea pun.. janji melancong.. tak sabarnyer aku..... malas dah nak pikir2 segelintir manusia2 kt msia nih.. tak jujur, hipokrit, sesat.. nothing! haa haa haa

p/s: marie masih kuat sebab dia dah serah 200% pada Yang Esa. so, until now, dia masih mampu tersenyum dan sentiasa dimurahkan rezeki serta Alhamdulillah disenangi oleh keluarga dan sahabat handai.. InsyaAllah.

Friday, April 8, 2011

Bila marie dah start berblog

ahaaaaaaaaaaaa.. apa yang korang akan nampak??? ahahahhaa....


dan perbezaan dgn yang ini...



jawapannya, kami sgt cumel.. hehehehe... InsyaAllah aku akan kembali kepada yg asal balik... dah takde masa nak seksi meksi lg dah.... doakan aku ye kengkawan.. :)
tapi ape kesnyer dgn irma hasmie nih? ahaks... senang je.. kena mengena sebab aku suka irma hasmie yg skrg dia nampak lebih ayu dan tenang.. itu lah jawapannya.. i like her!! coz ader org penah kata dulu muka aku mcm irma hasmie.. ahahahha.. perasan!

p/s: try hard to love myself! aminn...
There was an error in this gadget

nuffers

Digital clock